tirsdag den 30. marts 2010

Opskrift: Hele grillede/roterede kyllinger, bagte kartofler med fyld af hvidløgssmør, og tomatsalat
Flere billeder længere nede

Forrige søndag grillede vi et par kyllinger på roterende spyd, for at få afprøvet de grillkul vi har købt i www.grillbutikken.dk. Det er første gang vi griller med kul i stedet for briketter, så det var lidt spændende hvordan det skulle gå.

Tilbehøret blev en inspiration fra en anden griller på en af klubberne - bagekartofler med fyld af hvidløgssmør. Og så en helt enkel (og helt-i-tråd-med-sæsonen-kedelig-og-derfor-mangler-opskriften) tomatsalat til.

Grillede/roterede kyllinger:

2 hele kyllinger á 1400 gram
salt, peber
dry rub

Kyllingerne sættes på spyd til grill-rotisseriet, og krydres med salt og peber. Steges ved ca. 200 grader i ca. 1 time og 15 min. indtil kernetemperaturen er omkring 82 grader.
Ca. et kvarter inden de er færdige krydres de med en færdig dry rub.

Bagte kartofler med fyld af hvidløgssmør:

4 bagekartofler

Hvidløgssmør af:

125 g smør
2 fed finthakket hvidløg
3-4 store toppe friskhakket basilikum
½ tsk røget paprika
en knivspids meget stærkt chilipulver
et skvæt limesaft
salt og peber

Kartoflerne vaskes og skæres over på langs. Med en melonske laves et halvkugleformet hul i hver kartoffelhalvdel, og hullerne fyldes med hvidløgssmør, hvorefter kartoflerne lægges sammen igen, og pakkes ind i staniol.

Grilles eller bages i ovn i ca. en time eller lidt mere ved omkring 200 grader. Mærk efter med en kødnål om de er møre.
Serveres med salt og resten af hvidløgssmøret.

Konklusion:

Kyllingerne blev supermøre og havde faktisk også sprødt skind flere steder - noget jeg ikke har haft meget held med på rotisseriet. De fik en god røget smag af grillkullet, og det gik i det hele taget meget nemt med at styre kullene. De var utrolig hurtige at tænde op og nemme at styre varmen på, og vi fyldte på flere gange uden at temperaturen faldt alt for meget - så det gør vi snart igen.
Kartoflerne blev også gode - smagen trak måske ikke helt så meget ud i hele kartoflen som jeg havde håbet, men smøret gav alligevel en god hvidløgssmag. Og havde man ikke nok, kunne man jo så spise resten af smøret til - hvilket en af os gjorde. Det var vist nok ikke Lækkermåsen.
Tomatsalaten var som nævnt en kedelig affære, men det var også nogle elendige smagsløse tomater man kunne få i Rema1000. Den venter vi lige med at lave igen, til der er solmodne tomater at få.

Billeder:

Kartoflerne med huler til hvidløgssmøret


Booooooring tomatsalat2 stk. kylle på pind, mås til måsMin tallerkenDe bagte kartofler godt snasket til i smør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar