tirsdag den 25. september 2012

Opskrift: Thai nudler i krydret jordnøddesauce



En gang for snart længe siden lavede jeg denne nudelret, efter at have set den i Secret Recipe Club hos Eat Yourself Skinny.
Den er ret enkel men fuld af forskellige smagsoplevelser pga. krydderurterne der bruges.

Jeg lavede kun halv portion da jeg var alene hjemme, og undlod at bruge kylling, så det blev rent vegetarisk. Desuden tilsatte jeg lidt hvidløg og frisk chili for at spice retten lidt op.

Thai nudler i krydret jordnøddesauce:

125 g fuldkornsnudler, kogt efter pakkens anvisninger
1 1/2 spsk creamy jordnøddesmør
3 spsk limesaft
1 1/2 spsk soyasauce
1 1/2 spsk mørkt rørsukker eller muscovadosukker
1/2 lille rød finthakket chili
1 fed finthakket hvidløg
1/2 rød peberfrugt i tynde skiver
2 spsk finthakkede skalotteløg
2 spsk finthakket frisk basilikum
2 spsk finthakket frisk koriander
2 spsk finthakket frisk mynte (jeg brugte noget fra frost, derfor er den grønne dusk på den færdige ret også lidt slatten - det giver dog stadig fin smag, men frisk er selvfølgelig at foretrække)
sesamfrø til pynt

Pisk jordnøddesmør sammen med halvdelen af limesaften til konsistensen er jævn. Pisk derefter alle øvrige ingredienser i saucen til og med mynte.
Bland de kogte nudler i saucen, anret i en dyb tallerken og pynt med sesamfrø.

Konklusion:

Skøn nudelret, som virkelig giver nogle smagsindtryk - er man ikke til mynte i andet end mojitos, så skal man passe lidt på at det ikke bliver for overdøvende, men jeg synes det gav et nyt og friskt pust til sådan en ret.
Klar anbefaling - og noget jeg vil lave igen, en dag når jeg synes tiden er inde til nudler.