Om mig

Årgang starten af 70'erne
Økonomiansat
Gift med Lækkermåsen (LM) - a.k.a. Kødæderen - a.k.a. Den-Koriander-Udfordrede
Bonusmor til Bonussønnen (BS), som pt. er 16, og lige om lidt voksen
Ligusterfascist i Viborg-området


Om mine interesser:

Mad 
At læse om og se videoer om det, planlægge det, lave det, servere det, og spise det - men faktisk bruger jeg nok allermest tid på at læse om det, og gemme links til alle de opskrifter jeg aldrig når at få prøvet.
Det er desværre faktisk først inden for de sidste ca. 5 år, at madlavningen har fyldt så meget i mit liv - og allermest 
efter bloggen startede i august 2009. 
Jeg ærgrer mig stadig over alt det jeg er gået glip af tidligere.
En decideret livret kan jeg ikke nævne, men jeg er glad for mange slags udenlandsk mad - bl.a. mexicansk, indisk, græsk og italiensk - men de gode danske retter er bestemt heller ikke uanvendelige.
Bloggen indeholder lidt af det hele, og efterhånden en hel del af det jeg bedst kan lide.

Grillning
Bl.a. bager jeg tit i gasgrillen i stedet for i ovnen - derudover laver man de nemmeste brune kartofler nogensinde på grillen på en bagesten

Bøger
Har altid læst meget, nogle gange lidt i perioder - andre gange sluger jeg en bog på to dage - og en tur til stranden foregår ALDRIG uden en bog

Musik
Har en meget varieret musiksmag der spænder fra let pop til lidt langhåret rock - danskpop, opera og jazz hører dog ikke til favoritterne

PC
Bruger generelt ALT for meget tid ved pc'en i betragtning af at jeg også sidder ved én i 7 timer hver dag på arbejde - er vel nærmest hvad man kan kalde afhængig

Hus
Købte et 72'er parcelhus i 2004 sammen med Lækkermåsen, og siden har vi renoveret og ændret en del. Vi bliver nok aldrig helt færdige, men det er vel en del af charmen.
Vi lavede nyt køkken i 2006, og det er nok den bedste forbedring vi har foretaget

Have
Bliver til tider svigtet lidt til fordel for madlavningen, men ellers bruger vi også en del tid på den (lugning er jo meget hyggelig, når først man kommer i gang - men græsplænen er ikke mit område).
Vi har ingen køkkenhave og producerer derfor ikke rigtig noget der kan bidrage til husholdningen - men vi har et efterhånden veludviklet krydderurte"bed" i form af krukker på terrassen, som bliver tilplantet hvert forår. Og så har vi nogle søde naboer, som nogle gange bidrager med tomater, agurker og chilifrugter

Film og tv-serier
Hvad er næsten bedre end en doven søndag på langs i sofaen og en film eller tv-serie i afspilleren. Jeg ser alt fra komedier, drama, chick-flicks, action, krimi og gysere - med forkærlighed for de to sidste

19 kommentarer:

  1. Har lige fået øje på din blog, da jeg ledte efter en opskrift på taco. Lavede min første i dag, og synes den var bedre end Tex Mex :).
    Det ser ud til, at der foregår en masse spændende på din blog, og jeg ville da gerne se, hvordan du ser ud, for at få et personligt indtryk. Men det er vist ikke på din blog, eller hvad?
    Hjemmekokkeaspirant, der synes, madverdenen er spændende nyt land. Tak for dine skriverier, jeg kigger bestemt forbi igen, Poul

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Poul!
      Mange tak for de pæne ord - og interessen for mit udseende :-)
      Det er korrekt at der pt. ingen billeder er af mig (eller for den sags skyld andre personer i familien og omgangskredsen). Lige som så mange andre bloggere har jeg (indtil videre) valgt at være forholdsvis anonym hvad det angår. Men jeg vil da ikke afvise at der kan snige sig et lille profilbillede ind på bloggen på et tidspunkt.
      Men hvis du kigger på min Pinterest profil her http://pinterest.com/hejdis/ - så er der et lille billede (som godt nok er et par år gammelt). Det kan du godt få lov at se :-)

      Slet
  2. Hej Heidi!

    Tak skal du have. Nu har jeg fået taget hul på min egen blok. Jeg får næppe tid til at lave det helt store, da jeg som regel må blogge, når arbejdsdagen har taget de fleste kræfter, men det er sjovt, og jeg har fotograferet tallerkener i lang tid. Så vidt jeg forstår, er jeg selv synlig i min google+ profil (som indtil videre kun er linket til min kæreste og mig selv :))
    Tak for dine fine indlæg. Poul

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja nu kom du på med billede - det er efterhånden svært at være anonym på nettet :-)
      Jeg vil da gerne se din blog, hvis du vil ud med linket?

      Slet
  3. Nå, nu er jeg også på med portræt :) de sociale medier æder en med hud og hår :)

    SvarSlet
  4. Hej Heidi

    Jeg har tilladt mig at reblogge på opskriften af knækbrødskiks.
    Glæder mig til at prøve den :-)

    SvarSlet
  5. Hej Heidi :)

    ville bare spørger om hvilken ismaskine du kan anbefale? har en lille en med køleelement men den kan slet ikke klare de mængder jeg ønsker :D
    så ville bare lige høre dig hvad du har og hvad du anbefaler :) ?

    Elsker din blog og ELSKER din is !

    - en trofast læser

    SvarSlet
    Svar
    1. Anonym: Tak for de pæne ord - jeg er glad for du kan bruge isopskrifterne :-)
      Jeg tror jeg laver et indlæg om vores ismaskine engang i denne uge (kan dog ikke lige love dig hvornår det bliver), for det bliver lidt for langt at skrive her, hvis jeg skal have det hele med.
      Det kunne blive som en del af mine favoritkøkkenmaskiner, så det kan være der kommer flere indlæg om hvad jeg ellers bruger :-)

      Slet
    2. Det ville bare være så spændene ! ELSKER køkkenmaskiner Hehe men har desværre bare hverken pengene eller pladsen lige nu ! Men en ordentlig ISMASKINE skal jeg bare have :)!

      Slet
    3. Det vil du heller ikke fortryde :-) Der kommer dog lige noget ferie i vejen, så tør ikke love hvornår jeg får skrevet om ismaskinen - men skal nok prøve at huske det! Alternativt har jeg en facebook tråd liggende hvor jeg skriver om den til en, så hvis du sender mig din mail på hejdi (at) fiberpost punktum dk, så kan jeg sende det til dig, hvis du gerne vil vide mere nu!

      Slet
  6. Hvordan blev de syltede hvidløg

    SvarSlet
    Svar
    1. Fodbold98: Hvis du lige finder indlægget og spørger derunder kan det være jeg kan svare - har ikke lige i hovedet hvad det er :-)

      Slet
  7. Hej Alle & Heidi....

    Faldt lige over denne Madøre-Blog...

    Heidi, Jeg troede faktisk jeg var den eneste der altid har over 100 krydderier på "lager" og faktisk bruger dem...
    Nu er jeg lidt misundelig på din (2012) Kryddreriskuffe... min ligner den Du havde før...

    Tak for kigget og en super side...

    mvh Michael Rommedahl

    SvarSlet
    Svar
    1. Michael: Mange tak for din besked - er glad for du synes om mit lille sted her.
      Dejligt der også findes andre krydderi-nørder derude! Jeg har stadig fin orden i min skuffe selvom der nok har sneget sig lidt ekstra poser ind i kanten hist og her, men det er noget af det bedste jeg har gjort for mit køkken og min madlavning - at få styr på den skuffe. Så hvis du har en stor skuffe til rådighed, så kan jeg kun opfordre til at få det gjort!
      Alternativt kan man også lave det i et skab - har bla. fornylig læst det her indlæg http://nouveauraw.com/raw-techniques/organizing-your-spices/

      Slet
  8. Kære Heidi
    Tak for en fin side. Følger dig og er med på fordejen til Meyer honningkage hjerter. Jeg skal lige høre dig noget. Du havde købt sådanne en smart beholder til ex. smeltet chokolade hvor den kunne bruges i stedet for en sprøjtepose. Hvad var det nu den hed????

    Hilsen Heidi (heidipedersen1973@gmail.com)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej-di :-) (Den har du garanteret ALDRIG hørt før!)
      Tak fordi du følger med, det er altid rart at høre!
      Det må næsten være Lékué decopen du mener - den her? http://www.lekue.be/en/decopen-with-4-nozzles-3403100 - er også på siden i en større model.

      Slet
  9. Hej Heidi.

    Jeg overvejer at lave en islagkage i stedet for bryllupskage. Jeg elsker din grundopskrift på is med kondenseret mælk, men da den er så lækker blød er jeg bange for at den smelter for hurtigt. Har du en god idé til hvordan jeg kan gøre den lidt mere fast. Jeg har ismaskine, så er ikke nervøs for krystaller.

    Med venlig hilsen
    Sabrina
    sabrina.bjoernholt@gmail.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Sabrina: Jeg har læst om flere der bruger cremodan, eller evt. det der stivelsespulver man bruger til marmelade - men jeg har ikke selv fået prøvet endnu. Men prøv evt. at søge på isopskrifter med cremodan, så er jeg næsten sikker på du kan finde eksempler.
      Og dejligt at høre at du kan bruge grundopskriften :-)

      Slet
  10. Hejsa :)
    Ved det er et gammelt indlæg og har læst det hele og kikket, men bliver ikke helt klog på om der ER låg med til den størrelse glas.. hvis der er det der guld låg med, koster det så ekstra hvis man hellere vil ha' det i sølv ? og tror du evt ikke at nr. mindre i størrelse altså det på 260 mener jeg det er, ville være stort nok til en alm. pose krydderier ( stødt peber feks :D ) til en der ikke har 110 forskellige krydderier :D :D, jeg kan simpelthen ikke helt bedømme det glas du har i størrelse nemlig :)men FEDT med sådanne en skuffe der (Y)
    Hilsen kristina

    SvarSlet