tirsdag den 8. december 2009

Opskrift: Glæsels bløde løg



Jeg fortsætter lidt med opskrifter fra tidligere på året, før bloggen blev til.
I slutningen af maj havde vi besøg af mine forældre til en gang hakkebøffer med majs og bløde løg.
Hakkebøfferne giver nok mere eller mindre sig selv, men opskriften på løgene kommer her, da de er rigtig gode:

Glæsels bløde løg:

2 store løg skåret i halve eller hele ringe
50 g smør
1 spsk akaciehonning
2 spsk vand
salt og peber

Alle ingredienser blandes sammen i en foliebakke, ildfast fad eller en pande, og steges ved jævn varme i grill eller på komfur til løgene er godt bløde - ca. 20-30 minutter.
Serveres til feks. hakkebøffer.

Konklusion:

Super gode bløde løg, som får en rigtig god smag af honningen.

Opskrift: Græske kartoffelpakker




Det er ikke så mange gange om ugen jeg får lavet ordentlig mad pt. pga. manglende energi og lidt for meget arbejde osv., så jeg har bestemt mig til at lægge nogle billeder og opskrifter ind af ting jeg har lavet inden denne blog blev til, for at det ikke går helt i stå.

Så jeg starter i slutningen af maj, hvor vi havde venner på besøg til en gang flæskesteg med græske kartoffelpakker og tzatziki. Flæskestegen blev ikke noget at skrive hjem om, så den er der ingen grund til at komme nærmere ind på, men kartoffelpakkerne (som er inspireret af en opskrift på en af grillklubberne) blev egentlig ok, så her kommer en opskrift.

Græske kartoffelpakker:

4 personer

4 spsk god olivenolie
4 fed finthakket hvidløg
1 frisk rød finthakket chili
2 tsk finthakket frisk rosmarin
2 tsk finthakket frisk timian
salt og friskkværnet peber
1 kg små nye kartofler med skræl, kogt næsten møre, afkølet og skåret i både eller skiver
100g smuldret fetaost
4 finthakkede forårsløg
4 spsk finthakket persille
6 kryddertomater (eller anden tomat med meget smag) i tern
12 sorte grofthakkede oliven

Bland olie, hvidløg, chili, rosmarin og timian, og smag til med salt+peber.
Bland kartofler, feta, forårsløg og persille, og fordel blandingen på 4 store stykker sølvpapir (så store at de kan foldes om blandingen og danne en lille pakke), eller i nogle små foliebakker beregnet til leverpostej. Tilsæt tomater og oliven oven på kartoffel portionerne.
Fordel krydder olien over kartoflerne og varm dem i grillen eller i ovnen, ved ca. 200 grader, indtil blandingen er gennemvarm, ca. 20-30 minutter.

Konklusion:

God variation af grønt tilbehør og nemt at gøre klar på forhånd, så pakkerne bare skal varmes inden serveringen.