søndag den 6. marts 2011

Opskrift: Quesadillas med champignons i sherry, spinat og kylling


Jeg fandt fornylig en opskrift på quesadillas med svampe og spinat hos www.thepioneerwoman.com, og den gav mig helt vildt lyst til at lave quesadillas igen - det er gjort flere gange før, bl.a. her, med godt resultat.
Jeg kan bedst lide at lave dem på gasgrillen, men vi har ikke fået den startet op endnu i år pga. kulden, så det blev i stedet på en pande - det giver lidt bøvl når den skal vendes, men med et skærebræt over panden, og en stærk mand til at holde begge dele, og en hurtig sviptur - så var det klaret.

Der var lidt øko tomater der lå og så kedelige ud, så de blev til en simpel salsa der også kom i, og for ikke at skuffe de mest kødædende medlemmer af husstanden, stegte jeg noget kylling i fajitakrydderi og puttede det i også - så var der faktisk også godt fyldt op.

Quesadillas med champignons i sherry, spinat og kylling:
ca. 4 personer

4 store tortillas/mexicanske pandekager

smør
400 g champignons i skiver
salt og peber
3/4 dl sherry

Lidt smør smeltes på en pande eller i en bred gryde (jeg brugte den brede støbejernsgryde), og champignons, salt og peber, og sherry koger ind til al vædden er fordampet og svampene begynder at tage farve. Svampene tages op af gryden.

rapsolie
2 grofthakkede tomater
2 små finthakkede løg
1 spsk sherry
salt og peber
1 tsk Santa Maria chili & lime krydderiblanding

Tomater, løg, sherry og chili svitses i olie til løgene er bløde og det meste af vædden er kogt væk. Smages til med salt og peber, og tages op af gryden.

rapsolie
ca. ½ stor pose skyllet spinat/babyspinat
salt og peber
1 spsk sherry

Spinat varmes i gryden med olie, salt og peber og sherry - kun lige et par minutter til den begynder at falde sammen. Tages op af gryden.

2 store stk. kyllingebryst i små tern
2-3 spsk fajitakrydderi
1 spsk limesaft
rapsolie til stegning

Kyllingeternene blandes godt med limesaft og fajitakrydderi, og trækker i køleskab i ca. ½ time.
Kyllingen brunes i gryden og steges til ternene lige netop er gennemstegte.

Smelt lidt smør på en stor pande, læg en pandekage på, og byg op med revet cheddarost, spinat, champignons, kylling, salsa, ost og pandekage. Læg låg på panden hvis muligt, og lad den varme igennem ved middel varme til osten er smeltet, og det hele er gennemvarmt. Flyt den evt. til en bageplade i ovnen hvis den skal holdes varm mens den næste laves.
Den skæres ud i trekanter og serveres med salsa, eller som her med en bønnemos jeg havde stående fra et restudsalg i Superbest.

Konklusion:

Sherryen gav en rigtig god smag til svampene (den trådte dog ikke rigtig igennem til salsaen og spinaten), og jeg drømmer lidt om at lave en gang flødestuvede svampe med sherry i, men det bliver en anden historie.
Spinaten skulle nok have været hakket lidt inden den blev varmet - eftersom jeg havde set forkert på posen, var det store spinatblade jeg havde fået fat i, og ikke babyspinaet, så stænglerne var lidt seje i det.
Men smagen fejlede ikke noget, og jeg synes det hele hang godt sammen - og så mættede det rigtig godt. Vi var os alle 3 den dag, og vi spiste kun 1½ ud af de to jeg lavede.

Billeder:

Riv selv en cheddarost - og brug for guds skyld ikke det der hæslige færdigrevne Topping-værk nogen sælger som ost - det har intet med ost at gøre!!


Brune champignons hvor al sherryen er suget ind i 


Den improviserede salsa


Den slatne spinat 


Der fyldes op på pandekagenVi forsøgte først at skære den over med et pizzahjul - det blev ikke så pænt med så meget fyld i, så en kniv blev anvendt i 2. forsøg


Bønnemosen er ikke så køn - men den smager godt


Jeg har tænkt mig at forsøge at lave noget lignende selv engang, ud fra ingredienslisten på glasset

6 kommentarer:

 1. EEEEeeeelsker quesadillas!!! Så tusind tak for inspiration til et fyld som er noget anderledes end det, som jeg plejer.

  SvarSlet
 2. Hanne: Selv tak - hvis du nu fortæller hvad du plejer at putte i, så kan det jo være jeg kan få inspiration den anden vej :-)

  A+K: Tak, det var det bestemt også :-)

  SvarSlet
 3. Nej, hvor ser det lækkert ud!! Jeg er vild med quesadillas, fordi de kan varieres i det uendelige :-)

  Mange hilsner
  birthe

  SvarSlet
 4. NYBH: Det er nemlig det, der er det gode - at man tit kan bruge de rester man har i køleskabet, af både grøntsager og feks. pålæg. Bare man har noget ost og måske lidt salsa, så kan det næsten ikke gå galt :-)

  SvarSlet
 5. Altid godt at dele idéer :)
  Her er min yndlingsvariation: http://hanneksverden.blogspot.com/search?q=quesadilla

  Håber, at du får en god dag med hele flokken af madbloggere!

  SvarSlet