mandag den 24. maj 2010

Opskrift: Wok-kylling i grøn karrysauce



Indenfor den sidste uges tid har der været travlt med at lave indkørsel, og mor her har også været i gang - i går var det faktisk mig der lagde hovedparten af de sidste 25 m2 herregårdssten, så hvis jeg en dag bliver arbejdsløs, kan jeg godt starte op som brolægger.
Så skal jeg nok bare i lidt bedre form først, for jeg kan godt nok mærke jeg lever...

Hvorom alting er - så er der også blevet lavet en smule mad, så jeg starter ud med forrige søndags menu, hvor Tobias havde bestilt en ret med nudler, efter han kom hjem fra en tur med FDF.
Det blev til en hjemmekomponeret udgave af kylling i wok, som følger:

Wok-kylling i grøn karrysauce:
ca. 4 personer

jordnøddeolie
ca. 1 spsk grøn karrypasta
4 stk. kyllingebryst i tynde strimler
4 gulerødder i tynde stave
2 store løg i tynde både
1 grøn peberfrugt i små tern
7,5 dl vand
2 tsk Oscar hønsebouillon
1 spsk soyasauce
et par spsk kokospasta (sådan en sæbeagtig blok, hvor man skærer noget af og opløser i varmt vand)

Wokken varmes godt op, og når den ryger tilsættes olie.
Der tilsættes lidt karrypasta til olien, og kyllingen ristes i mindre portioner så de ikke når at afgive for meget vædde og dermed koger i stedet for at stege - det lykkedes for mig denne gang!
Når kyllingen er næsten nok, steges gulerødder, løg og peberfrugt, også i mindre portioner, og til sidst blandes det hele sammen. Der tilsættes vand, bouillon, soya og kokospasta, retten varmes igennem (tjek om kyllingen er gennemstegt) og smages til, evt. med mere karrypasta.
Serveres med kogte nudler.

Konklusion:

Normalt ville jeg bruge almindelig kokosmælk i stedet for pastaen, og det ville også gøre konsistensen lidt tykkere. Denne gang blev den ret tynd, men så spiser man jo bare vædden som suppe, hvis ikke nudlerne når at suge den op.
Smagen var god og tilpas stærk, og der var rester både til min frokost, og vores aftensmad om mandagen.

Billeder:

Kylling steges


Grøn karrypasta købt i en indvandrerbutik i Sverige


Den har en ret tyk konsistens, så den skal røres ud i olie først, hvis man steger direkte i den


Wokken koger


Og min tallerken er klar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar