søndag den 18. oktober 2009

Ferie på Rhodos - tirsdag den 6. oktober

Vi havde lejet en 9 personers bil hjemmefra via http://dk.sixt.com/, som skulle afhentes tirsdag morgen og afleveres igen torsdag morgen.
Efter at have hentet bilen på et kontor halvvejs inde i Rhodos by, lagde vi ud med en tur op på bjerget Filerimos bag ved Ialyssos, hvor der står et stort kors man kan gå halvvejs op i - der var en rigtig flot udsigt over Ialyssos og bl.a. helt ud til lufthavnen.

Korset på Filerimos bjerget - man kan stå oppe på begge "arme"


Udsigt fra korset mod nord


Udsigt fra korset ind mod bla. lufthavnenDer gik mange påfugle rundt for enden af alléen der førte op til korset


Efter at de fleste af os havde været oppe i korset kørte vi videre til sommerfugledalen. Vi vidste godt der ikke ville være nogen sommerfulge på dette tidspunkt af året, men det skulle være en pæn tur alligevel, og det var det da også. Det minder lidt om Lille Schweiz-området i Luxembourg.

Udsigtsbilleder fra sommerfugledalenFra dalen kørte vi over til østkysten - min svoger ville gerne over til Faliraki-stranden, hvor der skulle være gode dykkemuligheder, men vi kunne ikke rigtig finde det rigtige sted at dreje fra, så vi endte i stedet på stranden i nærheden af Afantou. Det var et ret øde sted uden ret mange badende gæster, men der var en cafeteria-lignende beværtning, hvor vi passende kunne få en sen frokost, da der var flere af os der var ved at gå en smule sukkerkolde.
Ét kig ind i det lille køkken var dog nok til at overbevise os om, at hvis vi skulle have noget derfra, så skulle det være noget der var slået helt og aldeles ihjel, og gerne i noget friture, så vi bestilte alle sammen en portion pommes frites - det var vel begrænset hvor mange bakterier sådan nogle kunne indeholde.
De stod godt nok og viste os en gang halvdøde fisk på et fad, og prøvede at overbevise os om at de var helt friske - men vi var enige om at fisk ikke lige skulle stå på menuen på dét sted.

Efter en temmelig lang ventetid havde vi alle fået vores pommes frites, og de var faktisk overraskende gode - meget bedre og mere sprøde end de slatne stænger de lavede på hotellet, og de smagte rent faktisk af friture, hvilket føltes meget betryggende (vi valgte ikke at tænke nærmere over, hvornår fritureolien mon var blevet skiftet sidst).

Stedet hvor vi spiste - vi har desværre ingen billeder fra køkkenet...


Så endelige kunne vi komme på selve stranden, hvor liggestolene viste sig at være gratis da det var sidst på sæsonen, og så brugte vi ellers et par timer på at bade, dykke og bare nyde solen, inden turen gik hjem til hotellet igen.

Henne for enden var der nogle grotter hvor drengene snorklede rundt


Der var ikke mange andre ved stranden den dag


Heller ikke selvom der var blåt flag


Vi havde denne aften bestilt bord på Café Hellas, som skulle være en typisk græsk restaurant, og som også hørte til Superior aftalen med hotellet.
Til forret/tilbehør kunne vi vælge forskellige salater, og de fleste af os valgte græsk salat - det skulle vel prøves når nu vi var i Grækenland.
Ind kom så en kæmpe portion salat med feta i skiver på toppen, og den smagte også godt - men kunne dog godt lige have brugt en smule olie som en slags dressing, og nogle af grøntsagerne var måske nok skåret lige groft nok ud til min smag, men det havde jo ikke noget med smagen som sådan at gøre.
Til hovedret var der et par stykker der ville have stegt kylling, men café-fatteren var hurtig til at sige "No! Gyros is better!" - så det tog de i stedet for. Jeg valgte en gang stifado, som jeg havde fået anbefalet af venner hjemmefra, med tilhørende ris.
Stifadoen var udmærket - jeg vidste jo ikke hvad jeg skulle forvente, udover at den skal smage lidt af jul pga. de krydderier der bruges, og det gjorde den også.
Gyrosen var til gengæld rigtig god (jeg smagte hos de andre) - den blev serveret med pitabrød, tzatziki, agurk, tomat, rødløg og pommes frites, og kødet var rigtig smagfuldt og næsten sprødt - så det var en god anbefaling i stedet for stegt kylling. (Og udtrykket Gyros is better! er siden blevet et standardudtryk i familien).

Til dessert ville vi alle have haft is, men tjeneren, som ellers var vældig sjov i starten da han klovnede for børnene, havde åbenbart fået så travlt at han ikke syntes det var besværet værd at spørge om vi ville have dessert, og til sidst var der gået så lang tid at vi ikke gad vente længere. Så Henrik gik op og betalte, og vi lagde ingen drikkepenge, kan jeg lige så godt sige - det var der simpelthen for meget ventetid til.

Café-fatter


Den græske salat, som næsten var et måltid i sig selv


Gyros is better!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar