tirsdag den 28. januar 2014

Vind Jane Faerbers/Madbandittens nye LCHF bog, Mæt & Slank med LCHF


Sponsoreret indlæg

Igen har jeg fået lov at udlodde en bog i samarbejde med Politikens Forlag - denne gang er det guf for low carb/LCHF folket, nemlig fortsættelsen til Jane Faerbers/Madbandittens LCHF - Spis Dig Mæt & Glad:

"Mæt & Slank med LCHF

I pressebrevet fra Politikens Forlag står der bl.a.:

LCHF - Low Carb High Fat er en kostmodel, som har taget Danmark med storm. Principperne er enkle, maden er nem og velsmagende, og effekten mærkes øjeblikkeligt!

Spis dig mæt og tab dig samtidig! Det lyder næsten for godt til at være sandt. I alt for mange år har vi lært, at vægttab er ensbetydende med afsavn, lidelse og sult. Men ingen kan holde ud at være sulten i længere tid af gangen, og derfor er det projekt dømt til at mislykkes.

Med LCHF starter vi et helt andet sted. Vi starter med at spise rigtig mad. Mad, som kroppen kan forstå og genkende som mad, og som vi kan spise os mætte i med god samvittighed. Når vi lægger kosten om til STRIKS LCHF og spiser få kulhydrater og mere fedt, sker der nemlig det fine, at kroppens maskineri skifter brændstof. Og i stedet for at bruge kulhydrater som energi, forbrænder kroppen nu fedt som energi. Det har den åbenlyse fordel, at kroppen nu har fri adgang til de reserver, vi i årenes løb har bygget op og lagret rundt omkring på vores krop.

Med bogen her får du en livsstil, som på én gang regulerer dine hormoner, dit blodsukker og din appetit. Og kan du gætte, hvad der så også sker? Så regulerer din vægt sig også!

Du kan læse lidt mere om bogen her på side 6 og 7.

For at deltage i konkurrencen om bogen, skal du denne gang opfylde lidt flere krav end ved sidste give-away - men punkt 1 kan forhåbentlig komme andre til gavn også:

1. Læg en besked/kommentar til dette indlæg senest tirsdag den 04.02.2014 kl. 18.00, og skriv din opskrift på din bedste LCHF/low carb dressing/dip/sauce/smør/snask/humus/salsa - hvad som helst der kan bruges som dyppelse eller smørelse til kød og grøntsager, og som er (forholdsvis) low carb/LCHF. Det er fint med opskrifter der indeholder underjords-grøntsager og bælgfrugter.
Kun kommentarer med en opskrift i kommer med i betragtning.
2. Bogen skal kunne sendes til en adresse i Danmark.
3. Husk at nævne din email adresse i kommentaren, så jeg kan få fat på dig hvis du vinder.

Jeg trækker en vinder tirsdag den 4. februar om aftenen, eller hurtigst muligt derefter.

Good luck!

24 kommentarer:

  1. Jeg synes den bedst opskrift er en simpel sovs på fløde, men når man nu ikke kan jævne med mel, må man bruge noget andet. Jeg bruger creamcheese!
    Til brun sovs hælder jeg fløde i en kasserolle sammen med salt, peber og noget boullion (jeg bruger fra flaske), og varmer lidt op. Så tager jeg en stor klar creamcheese og pisker ud i, så det tykner. Smager evt til med lidt stege"snask" fra kødet, ribsgele, tomatkechup el lignende og så lidt kulør ;). Hvis sovsen er for tyk = mere fløde, hvis sovsen er for tynd = mere creamcheese. For en kryddersovs bruger jeg en creamcheese med smag, fx paprika/løg :-).

    Hilsen
    Christina
    christina.weidich@gmail.com

    SvarSlet
  2. Avocdao, Cremefeaiche, fløde, hvidløg, salt, peber, citronsaft.
    Bibi-pehrson@hotmail.com

    SvarSlet
  3. Vores foretrukne er efter "keep it simple" princippet, og altid en vinder - også når aftensmaden skal gå lidt stærkt :-)

    Champignon svitses på panden.
    ½ liter piskefløde hældes på
    Tilsæt ½ hvidløgssmøreost og lad det simre ind.
    Tilsæt evt. salt og peber

    Det er gudespise, både for LCHF'er og ægtefæller/børn.

    De bedste hilsner
    Lena
    radby@pc.dk

    SvarSlet
  4. Hejsa :)

    Min bedste dip er hjemmelavet chili-mayo: 1 dl. Hellmanns Mayo, 1 stor tsk. sambal olek, 1 tsk. sukrin gold. Rør sammen og dyp :)
    Håber godt nok, at jeg er så heldig at vinde - og tak for en god blog :)

    Vh. Edith (edith.kristensen@nop.dk)

    SvarSlet
  5. Jeg har to favoritter som går lige ind. Og passer den ene ikke til en ret, gør den anden som regel.

    1: Ærtedip

    - 200 gram frosne ærter
    - 3 store spsk creme fraiche
    - 1-2 tsk god mayonnaise
    - 2 fed hvidløg
    - 5 jalapenos, eller en tilpas mængde frisk chili
    - Salt og peber
    - Friskpresset citronsaft

    2: Tzaziki

    - 5. dl. Græsk yoghurt
    - 1/2-1 Agurk (alt afhængig af størrelsen)
    - salt, peber
    - MASSER af hvidløg

    Er blevet berømt både i vennekredsen og på jobbet for disse to :)

    Hilsen Stephanie
    the_steph3@hotmail.com

    SvarSlet
  6. Den vil jeg bare SÅ gerne være ejer af! Har spis dig mæt og glad og den er endda med i soveværelset som godnat læsning. Har været på LCHF et år nu og elsker den livsstil.

    Her er en dip som vi bruger rigtig tit, den smager super godt og det er en god måde at få spist kål på.

    Spidskålstzatiki:

    1 spidskål
    græsk yoghurt 10%
    1-2 fed hvidløg
    salt
    evt. en lille smule citronsaft

    Skær spidskålet i tynde strimler og bland det med græsk yoghurt til den når en ønsket cremet konsistens, det er smag og behag hvor meget man er til.
    Smag til med presset hvidløg, salt og citronsaft

    Lækkert lækkert tilbehør og meget nemt, passer sig rigtig godt til en god bøf, kylling, fisk eller bare til en oopsie.

    Tak for en god inspirerende blog

    Kh Tina
    rosendahl1980@gmail.com

    SvarSlet
  7. Her hos mig eksperimenteres der jævnligt med dips (og jeg mener ikke dem, man laver i træningscenteret). Jeg ææælsker at dyppe alt, hvad der dyppes kan og sætter ofte min elskede VitaMix på overarbejde, nå der skal laves silkebløde og cremede dyppelser til flæskesværen, bønnefritten, ostechippen, eller hvad jeg lige kan finde på på.
    Min yndlingsdip lige nu er en skøn porredip (ja, porre) som jeg bruger på ALT. Jeg er meget imod madspild, så denne opskrift blev afprøvet, fordi jeg blev så træt af at smide porretoppen ud.

    Sådan laver du dippen:

    I en kraftig blender blendes nedenstående (gerne økologiske) ingredienser:
    1-2 porretop(pe) (husk at rense for jord)
    1 håndfuld fede nødder (fx macadamia eller cashew)
    1 dl god olivenolie
    100 gram hård ost (fx Vesterhavsost)
    Smages til med salt, peber, citronsaft og sukrin (eller honning/agave, hvis man ikke er striks lchf’er)

    Og så gælder det bare om at dyppe :-)

    Hilsen Katrine
    anderson.katrine@gmail.com

    SvarSlet
  8. Boeuf Stroganoff med knoldsellerimos

    Ingredienser til 2-3 personer:

    400 g oksefilet
    1-2 løg
    3-4 tsk paprika
    tomatpure
    flåede tomater
    5-6 skiver bacon, gerne tykke skiver
    1/2 aubergine
    100 g champignons
    smør
    1/2 l fløde
    salt og peber

    1/2 knoldselleri
    5-6 store gulerødder
    smør
    muskatnød
    salt og peber

    Løgene snittes fint og brunes i smør i en gryde - lægges til side.
    Bacon skæres i store strimler og svitses ligeledes og lægges til side.
    Champignon og aubergine skæres i små tern og svitses til sidst og lægges til side.
    Resten af fedtstoffet i gryden blandes med lidt olie og det paprikakrydrede oksekød i strimler svitses. Tilsæt tomatpure og rør grundigt. Tilsæt nu løg, aubergine, champignon og bacon og kog op sammen med fløde og flåede tomater. Smag til med salt og peber og evt. en sjat rødvin.
    Lad retten stå og simre mens mosen laves:

    Skræl gulerødder og knoldselleri og skær i tern. Det hele koges mørt og al vandet hældes fra. Brug en stavblender og mos blandingen med rigeligt med smør og fløde/mælk. Smag til med salt, peber og muskatnød.

    Velbekomme

    SvarSlet
  9. Jeg kan ikke undvære citron på LCHF:

    Mayo/creme fraiche med citronskal, salt, peber, hvidløgspulver og citronsaft efter smag.
    Den kan så varieres, som man har lyst til:
    - Tilsæt blot en af følgende eller i kombination: avocado, stærk salsa, chili, rosmarin, timian, indiske krydderier (fx tandoori- eller garam masala).
    Jeg er glad for den med citron som base (kan man også købe citronmayonnaise, hvis man er til det) og så få det til at passe til den cuisine man lige skal have til måltidet.

    elizabeth.rasmussen@gmail.com

    SvarSlet
  10. Sennepsdressing :)

    4 - 6 pers
    indgredienser:
    150 g olie
    100 g sød fransk sennep
    citronsaft, som man nu synes
    20 g sukrin gold
    peber, gerne citron eller anden peberblanding

    det hele mixes godt sammen.
    ved godt der er ca. 20 gram kulhydrat i 100 g. sennep, men i den færdige dressing er det jo fordelt ud :)

    MVH Trine
    trine.klavsen@gmail.com

    SvarSlet
  11. Uhh en god guacomole lavet på avokado, cremefraiche (høj fedtprocent), hvidløg, citron og salt og peber - det er en favorit :-)
    Skøn konkurrence!

    anna.clemen.bartels@hotmail.com

    SvarSlet
  12. Den bedste dip, jeg kan komme i tanke om, er græsk yoghurt 10% og mayo/piskefløde eller creme fraiche 38% med hvidløg, salt og peber - meget simpelt, men det passer til nærmest alt!

    swh1981@gmail.com

    SvarSlet
  13. Min favorit: med hvidløg :-D Hihih
    Cremefresh, mayo, hvidløg og lidt chilipulver samt salt. Jeg kommer også et par dråber edike, men smager fint også uden. Synes passer til al mad og er sund. Mængder styrer man selv. Jeg personligt kan godt lide med masse af hvidløg.

    ioanafk@gmail.com

    SvarSlet
  14. Min favorit dip må være aioli - mayo med hvidløg - masser af hvidløg.
    Da jeg ikke kan finde ud af at lave mayo selv, så er det en god øko mayo der bruges.

    carina.stephansen@gmail.com

    SvarSlet
  15. Hjemme hos os elsker vi bare guacamole :-)
    Før ville vi jo bruge sådan et brev til at mikse med og fedtfattig mejeriprodukt. Men nu:

    2 avocadoer moses eller blendes med 2-3 spsk. fuldfed creme fraiche, saft fra citron, chili, spidskommen, salt og peber samt 1-2 fed hvidløg. Ind i mellem blender jeg også et par tomater i.

    Egentlig kan opskriften varieres, som man lyster, men spidskommen er efter min mening et must.

    KH Mai
    maimoss@hotmail.com

    SvarSlet
  16. Jeg elsker Hellmann mayonaise med estragon og et par dråber bearnaise-essens. Det smager fantastisk til alt kød!
    Jeg bor i DK. Du kan sende mig en mail, når jeg har vundet: (berit_ras@yahoo.dk)

    SvarSlet
  17. Jeg synes at en god karrydressing passer godt til mange frokostretter. Så mit bud vil være 3 sp.sk Hellmanns mayo, 2 sp.sk hytteost eller skyr, lidt piskefløde, der røres med 1 sp.sk karry og lidt urtesalt:-)
    Hilsen Anne
    an.jo@get2net.dk

    SvarSlet
  18. Avocado-ostecreme (dip) :-P

    85g philadelphia
    15-20g løg
    1-3 fed hvidløg
    ½ moden avocado
    Smages til med salt, peber og citronsaft.
    Blende, blende, blende og smage til.
    Drysses med små tern af syltet agurk.
    Man kan også tilsætte oliven.
    Mvh Holm listroholm@gmail.com

    SvarSlet
  19. Jeg elsker Tzatziki
    2 dl græsk yoghurt
    1 agurk revet og presset for vand
    2-3 fed hvidløg
    1 spsk olivenolie
    salt og peber.

    Uhm kan spise det til næsten alt :-)

    Hilsen Sara
    sara@giereck.dk

    SvarSlet
  20. Den er bare god!
    Fetacreme
    1 agurk
    300 g gybna baida (feta)
    ½ citron, saft+skal
    1 rødløg
    ½–1 dl olivenolie
    1 spsk purløg
    1 spsk mynte
    1 spsk persille
    Maldon salt
    Sort peber
    Skræl agurk og skæres i bitte små tern. Tilsæt salt, blandes godt og lad det stå i en si ca ½ time, for at dræne agurken for vand. Vendes ind imellem.
    Smuldre feta i en skål, røres med olivenolie, smages til med peber.
    Hak rødløg og krydderurter, lidt citronskal fint, blandes i feta cremen, sammen med den drænede agurk.
    Sandra.Ludvigsen@gmail.com

    SvarSlet
  21. Elsker en god aioli lavet på noget som simpelt som mayonaise og hvidløg. Det smager så lækkert :) Laver dog ikke mayo'en selv. Det kan bruges til så mange ting. Min favorit er til peberfrugt- og agurkestave.

    metteovergaardmadsen@gmail.com

    SvarSlet
  22. Åh ja, Janes nye bog kunne jeg virkelig godt tænke mig at få fingre i :)
    Så jeg vil da gerne dele min tzatziki med ekstra grønt:

    1 lille bæger cremefraiche 38%
    1/2-1 agurk, revet
    2 små fintrevne gulerødder
    3-4 forårsløg, snittet i ringe
    4 store fed hvidløg, pressede
    hakket koriander
    evt. gurkemeje, karry, thaikrydderi el.lign. (det giver en lidt mere spændende smag)
    evt. urtesalt

    Bland grøntsagerne godt sammen med cremefraichen og krydderierne. Pynt med koriander og server. Opskriften ligger også på min blog her: http://madudenkemi.blogspot.dk/2014/01/tzatziki-med-ekstra-grnt.html

    Vh. Dina
    DinaGildhoff@hotmail.com

    SvarSlet
  23. Enkelt: Avocado rørt med creme fraiche 38%, citronsaft, hvidløg, salt og peber.

    Rigtig fin blog, i øvrigt :-)

    Bedste hilsener fra
    Lene
    lenelehrmann24@gmail.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lene - konkurrencen er afsluttet den 4. februar, men forslag til dips kan man altid bruge :-)

      Slet