Sponsoreret indlæg
Igen har jeg fået lov at udlodde en bog i samarbejde med Politikens Forlag - denne gang er det guf for low carb/LCHF folket, nemlig fortsættelsen til Jane Faerbers/Madbandittens LCHF - Spis Dig Mæt & Glad:
"Mæt & Slank med LCHF"
LCHF - Low Carb High Fat er en kostmodel, som har taget Danmark med storm. Principperne er enkle, maden er nem og velsmagende, og effekten mærkes øjeblikkeligt!
Spis dig mæt og tab dig samtidig! Det lyder næsten for godt til at være sandt. I alt for mange år har vi lært, at vægttab er ensbetydende med afsavn, lidelse og sult. Men ingen kan holde ud at være sulten i længere tid af gangen, og derfor er det projekt dømt til at mislykkes.
Med LCHF starter vi et helt andet sted. Vi starter med at spise rigtig mad. Mad, som kroppen kan forstå og genkende som mad, og som vi kan spise os mætte i med god samvittighed. Når vi lægger kosten om til STRIKS LCHF og spiser få kulhydrater og mere fedt, sker der nemlig det fine, at kroppens maskineri skifter brændstof. Og i stedet for at bruge kulhydrater som energi, forbrænder kroppen nu fedt som energi. Det har den åbenlyse fordel, at kroppen nu har fri adgang til de reserver, vi i årenes løb har bygget op og lagret rundt omkring på vores krop.
Med bogen her får du en livsstil, som på én gang regulerer dine hormoner, dit blodsukker og din appetit. Og kan du gætte, hvad der så også sker? Så regulerer din vægt sig også!
Du kan læse lidt mere om bogen her på side 6 og 7.
For at deltage i konkurrencen om bogen, skal du denne gang opfylde lidt flere krav end ved sidste give-away - men punkt 1 kan forhåbentlig komme andre til gavn også:
1. Læg en besked/kommentar til dette indlæg senest tirsdag den 04.02.2014 kl. 18.00, og skriv din opskrift på din bedste LCHF/low carb dressing/dip/sauce/smør/snask/humus/salsa - hvad som helst der kan bruges som dyppelse eller smørelse til kød og grøntsager, og som er (forholdsvis) low carb/LCHF. Det er fint med opskrifter der indeholder underjords-grøntsager og bælgfrugter.
Kun kommentarer med en opskrift i kommer med i betragtning.
2. Bogen skal kunne sendes til en adresse i Danmark.
Kun kommentarer med en opskrift i kommer med i betragtning.
2. Bogen skal kunne sendes til en adresse i Danmark.
3. Husk at nævne din email adresse i kommentaren, så jeg kan få fat på dig hvis du vinder.
Jeg trækker en vinder tirsdag den 4. februar om aftenen, eller hurtigst muligt derefter.
Good luck!
Jeg synes den bedst opskrift er en simpel sovs på fløde, men når man nu ikke kan jævne med mel, må man bruge noget andet. Jeg bruger creamcheese!
SvarSletTil brun sovs hælder jeg fløde i en kasserolle sammen med salt, peber og noget boullion (jeg bruger fra flaske), og varmer lidt op. Så tager jeg en stor klar creamcheese og pisker ud i, så det tykner. Smager evt til med lidt stege"snask" fra kødet, ribsgele, tomatkechup el lignende og så lidt kulør ;). Hvis sovsen er for tyk = mere fløde, hvis sovsen er for tynd = mere creamcheese. For en kryddersovs bruger jeg en creamcheese med smag, fx paprika/løg :-).
Hilsen
Christina
christina.weidich@gmail.com
Avocdao, Cremefeaiche, fløde, hvidløg, salt, peber, citronsaft.
SvarSletBibi-pehrson@hotmail.com
Vores foretrukne er efter "keep it simple" princippet, og altid en vinder - også når aftensmaden skal gå lidt stærkt :-)
SvarSletChampignon svitses på panden.
½ liter piskefløde hældes på
Tilsæt ½ hvidløgssmøreost og lad det simre ind.
Tilsæt evt. salt og peber
Det er gudespise, både for LCHF'er og ægtefæller/børn.
De bedste hilsner
Lena
radby@pc.dk
Hejsa :)
SvarSletMin bedste dip er hjemmelavet chili-mayo: 1 dl. Hellmanns Mayo, 1 stor tsk. sambal olek, 1 tsk. sukrin gold. Rør sammen og dyp :)
Håber godt nok, at jeg er så heldig at vinde - og tak for en god blog :)
Vh. Edith (edith.kristensen@nop.dk)
Jeg har to favoritter som går lige ind. Og passer den ene ikke til en ret, gør den anden som regel.
SvarSlet1: Ærtedip
- 200 gram frosne ærter
- 3 store spsk creme fraiche
- 1-2 tsk god mayonnaise
- 2 fed hvidløg
- 5 jalapenos, eller en tilpas mængde frisk chili
- Salt og peber
- Friskpresset citronsaft
2: Tzaziki
- 5. dl. Græsk yoghurt
- 1/2-1 Agurk (alt afhængig af størrelsen)
- salt, peber
- MASSER af hvidløg
Er blevet berømt både i vennekredsen og på jobbet for disse to :)
Hilsen Stephanie
the_steph3@hotmail.com
Den vil jeg bare SÅ gerne være ejer af! Har spis dig mæt og glad og den er endda med i soveværelset som godnat læsning. Har været på LCHF et år nu og elsker den livsstil.
SvarSletHer er en dip som vi bruger rigtig tit, den smager super godt og det er en god måde at få spist kål på.
Spidskålstzatiki:
1 spidskål
græsk yoghurt 10%
1-2 fed hvidløg
salt
evt. en lille smule citronsaft
Skær spidskålet i tynde strimler og bland det med græsk yoghurt til den når en ønsket cremet konsistens, det er smag og behag hvor meget man er til.
Smag til med presset hvidløg, salt og citronsaft
Lækkert lækkert tilbehør og meget nemt, passer sig rigtig godt til en god bøf, kylling, fisk eller bare til en oopsie.
Tak for en god inspirerende blog
Kh Tina
rosendahl1980@gmail.com
Her hos mig eksperimenteres der jævnligt med dips (og jeg mener ikke dem, man laver i træningscenteret). Jeg ææælsker at dyppe alt, hvad der dyppes kan og sætter ofte min elskede VitaMix på overarbejde, nå der skal laves silkebløde og cremede dyppelser til flæskesværen, bønnefritten, ostechippen, eller hvad jeg lige kan finde på på.
SvarSletMin yndlingsdip lige nu er en skøn porredip (ja, porre) som jeg bruger på ALT. Jeg er meget imod madspild, så denne opskrift blev afprøvet, fordi jeg blev så træt af at smide porretoppen ud.
Sådan laver du dippen:
I en kraftig blender blendes nedenstående (gerne økologiske) ingredienser:
1-2 porretop(pe) (husk at rense for jord)
1 håndfuld fede nødder (fx macadamia eller cashew)
1 dl god olivenolie
100 gram hård ost (fx Vesterhavsost)
Smages til med salt, peber, citronsaft og sukrin (eller honning/agave, hvis man ikke er striks lchf’er)
Og så gælder det bare om at dyppe :-)
Hilsen Katrine
anderson.katrine@gmail.com
Boeuf Stroganoff med knoldsellerimos
SvarSletIngredienser til 2-3 personer:
400 g oksefilet
1-2 løg
3-4 tsk paprika
tomatpure
flåede tomater
5-6 skiver bacon, gerne tykke skiver
1/2 aubergine
100 g champignons
smør
1/2 l fløde
salt og peber
1/2 knoldselleri
5-6 store gulerødder
smør
muskatnød
salt og peber
Løgene snittes fint og brunes i smør i en gryde - lægges til side.
Bacon skæres i store strimler og svitses ligeledes og lægges til side.
Champignon og aubergine skæres i små tern og svitses til sidst og lægges til side.
Resten af fedtstoffet i gryden blandes med lidt olie og det paprikakrydrede oksekød i strimler svitses. Tilsæt tomatpure og rør grundigt. Tilsæt nu løg, aubergine, champignon og bacon og kog op sammen med fløde og flåede tomater. Smag til med salt og peber og evt. en sjat rødvin.
Lad retten stå og simre mens mosen laves:
Skræl gulerødder og knoldselleri og skær i tern. Det hele koges mørt og al vandet hældes fra. Brug en stavblender og mos blandingen med rigeligt med smør og fløde/mælk. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Velbekomme
Jeg kan ikke undvære citron på LCHF:
SvarSletMayo/creme fraiche med citronskal, salt, peber, hvidløgspulver og citronsaft efter smag.
Den kan så varieres, som man har lyst til:
- Tilsæt blot en af følgende eller i kombination: avocado, stærk salsa, chili, rosmarin, timian, indiske krydderier (fx tandoori- eller garam masala).
Jeg er glad for den med citron som base (kan man også købe citronmayonnaise, hvis man er til det) og så få det til at passe til den cuisine man lige skal have til måltidet.
elizabeth.rasmussen@gmail.com
Sennepsdressing :)
SvarSlet4 - 6 pers
indgredienser:
150 g olie
100 g sød fransk sennep
citronsaft, som man nu synes
20 g sukrin gold
peber, gerne citron eller anden peberblanding
det hele mixes godt sammen.
ved godt der er ca. 20 gram kulhydrat i 100 g. sennep, men i den færdige dressing er det jo fordelt ud :)
MVH Trine
trine.klavsen@gmail.com
Uhh en god guacomole lavet på avokado, cremefraiche (høj fedtprocent), hvidløg, citron og salt og peber - det er en favorit :-)
SvarSletSkøn konkurrence!
anna.clemen.bartels@hotmail.com
Den bedste dip, jeg kan komme i tanke om, er græsk yoghurt 10% og mayo/piskefløde eller creme fraiche 38% med hvidløg, salt og peber - meget simpelt, men det passer til nærmest alt!
SvarSletswh1981@gmail.com
Min favorit: med hvidløg :-D Hihih
SvarSletCremefresh, mayo, hvidløg og lidt chilipulver samt salt. Jeg kommer også et par dråber edike, men smager fint også uden. Synes passer til al mad og er sund. Mængder styrer man selv. Jeg personligt kan godt lide med masse af hvidløg.
ioanafk@gmail.com
Min favorit dip må være aioli - mayo med hvidløg - masser af hvidløg.
SvarSletDa jeg ikke kan finde ud af at lave mayo selv, så er det en god øko mayo der bruges.
carina.stephansen@gmail.com
Hjemme hos os elsker vi bare guacamole :-)
SvarSletFør ville vi jo bruge sådan et brev til at mikse med og fedtfattig mejeriprodukt. Men nu:
2 avocadoer moses eller blendes med 2-3 spsk. fuldfed creme fraiche, saft fra citron, chili, spidskommen, salt og peber samt 1-2 fed hvidløg. Ind i mellem blender jeg også et par tomater i.
Egentlig kan opskriften varieres, som man lyster, men spidskommen er efter min mening et must.
KH Mai
maimoss@hotmail.com
Jeg elsker Hellmann mayonaise med estragon og et par dråber bearnaise-essens. Det smager fantastisk til alt kød!
SvarSletJeg bor i DK. Du kan sende mig en mail, når jeg har vundet: (berit_ras@yahoo.dk)
Avocado-ostecreme (dip) :-P
SvarSlet85g philadelphia
15-20g løg
1-3 fed hvidløg
½ moden avocado
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Blende, blende, blende og smage til.
Drysses med små tern af syltet agurk.
Man kan også tilsætte oliven.
Mvh Holm listroholm@gmail.com
Jeg elsker Tzatziki
SvarSlet2 dl græsk yoghurt
1 agurk revet og presset for vand
2-3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber.
Uhm kan spise det til næsten alt :-)
Hilsen Sara
sara@giereck.dk
Den er bare god!
SvarSletFetacreme
1 agurk
300 g gybna baida (feta)
½ citron, saft+skal
1 rødløg
½–1 dl olivenolie
1 spsk purløg
1 spsk mynte
1 spsk persille
Maldon salt
Sort peber
Skræl agurk og skæres i bitte små tern. Tilsæt salt, blandes godt og lad det stå i en si ca ½ time, for at dræne agurken for vand. Vendes ind imellem.
Smuldre feta i en skål, røres med olivenolie, smages til med peber.
Hak rødløg og krydderurter, lidt citronskal fint, blandes i feta cremen, sammen med den drænede agurk.
Sandra.Ludvigsen@gmail.com
Elsker en god aioli lavet på noget som simpelt som mayonaise og hvidløg. Det smager så lækkert :) Laver dog ikke mayo'en selv. Det kan bruges til så mange ting. Min favorit er til peberfrugt- og agurkestave.
SvarSletmetteovergaardmadsen@gmail.com
Åh ja, Janes nye bog kunne jeg virkelig godt tænke mig at få fingre i :)
SvarSletSå jeg vil da gerne dele min tzatziki med ekstra grønt:
1 lille bæger cremefraiche 38%
1/2-1 agurk, revet
2 små fintrevne gulerødder
3-4 forårsløg, snittet i ringe
4 store fed hvidløg, pressede
hakket koriander
evt. gurkemeje, karry, thaikrydderi el.lign. (det giver en lidt mere spændende smag)
evt. urtesalt
Bland grøntsagerne godt sammen med cremefraichen og krydderierne. Pynt med koriander og server. Opskriften ligger også på min blog her: http://madudenkemi.blogspot.dk/2014/01/tzatziki-med-ekstra-grnt.html
Vh. Dina
DinaGildhoff@hotmail.com
Enkelt: Avocado rørt med creme fraiche 38%, citronsaft, hvidløg, salt og peber.
SvarSletRigtig fin blog, i øvrigt :-)
Bedste hilsener fra
Lene
lenelehrmann24@gmail.com
Tak Lene - konkurrencen er afsluttet den 4. februar, men forslag til dips kan man altid bruge :-)
Slet