Nogle gange er det helt enkle noget af det bedste, og denne salat er meget enkel, men alligevel ret smagfuld (og så kan den også sagtens spises selvom man ikke er til low carb/LCHF).
Det der tager mest tid er hvis man vælger at salte og afdryppe tomaterne, lige som ved Jamie Oliver tomatsalaten - men når først det er klaret, er den lavet på næsten ingen tid.
Udover de saltede tomater er det den ret store mængde peber der "gør det" i denne salat - det giver godt med smag, uden at være for stærkt.
Opskriften stødte jeg på hos Beantown Baker, men den kommer oprindeligt fra Keep It Simple Foods (som dog ikke bruger tomater). I udgaven på billedet har jeg også puttet lidt avocado i, men det kan sagtens undværes.
Næste gang vil jeg prøve med lidt parmesanost i flager ovenpå, som foreslået i en kommentar på en af ovennævnte sider.
Salat med tomat, asparges, peber og citron:
ca. 4 personer afhængig af om det er som en frokostret eller som tilbehør til en hovedret
ca. 250 g cherrytomater, eller andre små smagfulde tomater, skåret i halve
groft salt til tomaterne
1 bundt grønne asparges på ca. 500 g, skåret i skrå skiver
fintrevet skal og saft af 1/2 citron
2 spsk god olivenolie
2 tsk friskkværnet peber (jeg bruger en peberblanding hvor der er både røde, grønne og sorte peberkorn i - den er måske knap så stærk som rent sort peber, men smag dig frem til den nødvendige mængde)
evt. en halv avocado skåret i tern eller skiver
Bring en gryde vand i kog og giv aspargesskiverne et hurtigt kog, max. 1-2 minutter, bare lige så den grønne farve træder frem. Hæld dem i en sigte og brus dem over med koldt vand til de er afkølede, eller hæld dem i en skål koldt vand med isterninger og lad dem ligge et par minutter. Dryp dem godt af, og hæld dem i en skål sammen med de afdryppede tomater.
Hæld citronskal- og saft i, sammen med olivenolie og kværnet peber og bland det hele godt rundt. Smag evt. til med mere peber og citron.
Hvis du bruger avocado vendes den forsigtigt i salaten, hvorefter den er klar til servering - men den kan selvfølgelig også stå og trække i nogle timer. Hvis du stiller den i køleskabet, så tag den ud en times tid før servering, da den er bedst ved stuetemperatur.
Konklusion:
Som sagt - meget enkel, men smagfuld salat, som er perfekt til
Uanset hvordan man serveret den, vil jeg bestemt anbefale at prøve den med de gode danske asparges.
Alt alt for længe siden jeg har kigget forbi din fine blog. Hvor ser den salat bare super lækker ud. Den skal helt sikkert på listen over lækre salater der skal prøves af :)
SvarSletHåber ellers du har det godt :)
Bianca: Dejligt du stadig hænger ved, selvom det er småt med aktiviteten!
SletOg tak, jeg har det godt, men TRAVLT - derfor sker der ikke så meget, men jeg håber snart jeg får overskud til lidt mere, også til at følge med hos jer andre :-)
Ha' en rigtig god weekend!
Hej Heidi - savner at høre fra dig - 1 mdr. siden du har givet lyd fra dig. Håber alt er vel.
SvarSletMange hilsner
Charlotte
Charlotte: Dejligt at være savnet, tak!
SletAlt er ok, men har været mega travl det sidste stykke tid, både med arbejde, og forberedelser til vores fælles fødselsdagsfest, som nu er vel overstået.
Snart venter der også lige en ferie, så der kommer til at være en anelse stille lidt endnu - men håber at komme stærkt tilbage snart - og at du stadig hænger på :-)