mandag den 10. oktober 2011

Opskrift: WhiskysauceEn hjemmelavet whiskysauce slår købeversionen med flere længder - og selvom der også er noget færdiglavet (nemlig barbecuesaucen) i den version Bianca har postet her, og som jeg efterabede i torsdags, så er den alligevel noget mere hjemmelavet end den man kan købe fra feks. Jensens Bøfhus, som bare skal blandes op med fløde.


Jeg fulgte Biancas opskrift, men tilsatte en smule chipotlepulver for at give den lidt spark (og i dag hvor vi har spist resten, er den blevet en lille smule stærkere, så den trækker altså noget smag ved at få lov at stå nogle dage).


Fedtafgiften er der på ingen måde taget hensyn til i denne fremgangsmåde, men man kunne måske godt lette den lidt ved at erstatte noget af fløden med mælk - men det gjorde jeg ikke. 


Mig skal staten nemlig ikke bestemme over.


Whiskysauce:
ca. 4-5 personer


2 dl barbercuesauce (det behøver ikke være Kraft, jeg brugte en billigere variant fra Rema, som jeg ikke lige kan huske navnet på)
½ l piskefløde
oksefond terning/brik/pulver der passer til ca. ½ liter væske
1 tsk karry
1 tsk paprika
½ tsk peber
2 tsk tørret rosmarin
2 spsk whisky

1/4 tsk chipotlepulver
evt. lidt maizenajævning hvis man gerne vil have en tyk sauce.

Hæld barbecuesauce og fløde i en gryde sammen med bouillon og bring det i kog. Rør krydderier ud i lidt vand og tilsæt dem i gryden - lad det koge i ca. 5 minutter og tilsæt derefter whisky og chipotlepulver. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere whisky, og jævn evt. med maizena.Konklusion:


Fantastisk whiskysauce, som jeg kunne spise med ske. Det var der heldigvis ingen der så at jeg gjorde kunne. Den er fyldig, kraftig, blød og lidt stærk, og er bare skøn til både kartofler og kød.  

7 kommentarer:

 1. Hah....jeg tror vi madbloggere slår igen mod fedtafgiften i de her dage - synes jeg har mødt nogle gedigne kaloriebomber med tilhørende bemærninger til regeringen rundt omkring i blogland;-)

  Noget helt andet - det ser virkelig lækkert ud. Elsker whiskeysauce.

  SvarSlet
 2. Dejligt du kunne bruge opskriften.
  Den er nemlig super lækker! :D

  SvarSlet
 3. LaTascha: Tak og ja, jeg har godt set at der er mange andre der også laver deres egne små protester mod afgiften - egentlig er det jo bare vand på statens mølle, for jo mere vi køber af de usunde ting, jo flere penge går til staten. Men de skal altså stadig ikke have lov at bestemme om jeg skal bruge fløde i min sauce eller ej :-)

  Bianca: Det er den nemlig og jeg takker igen :-)

  SvarSlet
 4. Åh, jeg har længe været på udkig efter en god whiskeysauce, men har ikke fået taget mig sammen til at eksperimentere, så tak for opskriften - den skal helt sikkert laves :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 5. NYBH: Selv tak - det er jo egentlig Bianca der skal have takken, for den er rigtig god!

  SvarSlet
 6. Very nice to find a sauce recepie among cooking blogs.And not only because it contains whiskey:)

  SvarSlet
 7. Dzoli: Thanks - I love sauce, so there will probably be more sauce recipes in the future - with and without alcohol :-)

  SvarSlet