Nu hvor det ikke blev til den store kulinariske udfoldelse på min fødselsdag, så blev det i stedet til en lækker menu i går søndag.
Jeg har haft et behov for svampe og fløde på det sidste - muligvis har fløden noget med en protest mod fedtafgiften at gøre, jeg ved det ikke. Men i går og i dag har jeg i hvert fald fået afløb for min trang.
I går stod menuen på nogle gode bøffer af oksemørbrad fra ø-koen, en sortfarvet spaghetti, en god råkostsalat og så svampestuvning, der blev brugt som en slags sauce.
Der blev ingen rester til i dag hvor flødetrangen var lige så stor, så jeg lavede en ny omgang stuvning hvor jeg også tilsatte rødløg, hvidløg og bacon, og så blev stuvningen serveret på et stykke ristet brød, sammen med en portion råkost/salat af spidskål, æbler og de lækreste granatæbler vi købte i Metro i lørdags. Åh jeg kunne leve af granatæbler om vinteren.
Og svampe - og fløde.
Flødestuvede svampe/svampestuvning:
Stuvning fra i går - uden bacon |
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk sherry (eller evt. lidt hvidvin)
3 dl piskefløde
3 spsk citronsaft
et drys Oscar øko grøntsagsbouillonpulver
et ordentligt drys persille (jeg havde kun frysetørret, så det blev det der kom i)
salt og peber
Svampene renses og skæres i mindre stykker, og steges ved høj varme på en pande, til de har afgivet det meste af vædden. Tilsæt løg og sherry, og steg løgene til de begynder at blive bløde, og sherryen er kogt lidt ind.
Tilsæt fløde, citronsaft og bouillon, og lad fløden koge ind til stuvningen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber, og evt. ekstra citronsaft (den må godt være lidt syrlig).
I den anden version steges et par bakker bacontern næsten sprøde, svampene steges i lidt af baconfedtet sammen med skalotteløg, rødløg og hvidløg. Sherry, fløde, citronsaft, bouillon og persille tilsættes og koges ind, og til sidst vendes bacontern i, og det hele serveres på ristet brød.
Konklusion:
Mmmm altså, det er godt! Det er comfort-food af bedste slags, andet er der ikke at sige.
Eller jo, det er der egentlig. Lækkermåsens første kommentar i går var: "Der kunne godt have været bacon i". Ja det kunne der, men det er der altså ikke - du får bøf, ikke?!!
Da han så først havde smagt på det var jeg ved at falde ned af stolen da han proklamerede, at man faktisk godt kunne spise pastaen og svampestuvningen som en vegetarret. Og det kommer fra manden, der helst lader 3/4 af sin kost bestå af kød.
Nå men stuvningen blev ganske rigtigt ikke mindre god af at der kom bacon i, men til en bøf er det altså ikke nødvendigt.
Ikke sådan strengt.
Sjovt som det der med svampe og fløde pludselig griber en, når efteråret melder sin ankomst. Vi har for svampe/flødesuppe i denne her uge:-)
SvarSletOg så lige et enkelt forsinket tillykke med fødselsdagen forleden. Jeg fyldte jo 29 torsdag, så nu er vi jævnaldrende:-)
Ja svampe og fløde hører ligesom sammen, uanset om det er i suppe, sauce eller stuvning.
SvarSletOg tak - ja 29 lyder godt, det siger vi også bare at jeg er :-)
Åhhr hvor ser det godt ud.. Hvorfor har jeg ikke fået svampestuvning i denne sæson? Det er da en fejl der skal rettes op på :-D
SvarSletKærligst Lea
Lea: Ja jeg kan kun være enig i at det må være en fejl. Svampestuvning må der til om efteråret!
SvarSletDet er virkelig en skøn opskrift, den er helt klart på favorit listen herhjemme!
SvarSletLine: Tak skal du have - og ja, det er rigtig lækker vintermad, som jeg lige sidder og får lyst til igen :-)
Slet