søndag den 27. marts 2011

1/4 ø-ko

For et par uger siden fik vi leveret en kvart ko fra vores nabos datter og svigersøn, som har skotsk højlandskvæg.
De er på vej til at blive godkendte som økologiske, men mangler lige et års tid endnu - så det er næsten øko-ko (ø-ko) vi har fået.

Sådan en kasse her var der, med afmærkede kødstykker, og så en tilsvarende kasse med ca. 15 kg hak:


Vi brugte nogle timer den fredag eftermiddag/aften på at vakuumpakke, mærke og veje ca. 46 kg kød og ben - vi nåede lige at blive færdige inden X Factor, men så var vi også pænt smadrede.


De havde også fået lavet oksespegepølser af samme kvæg - en rigtig røget sag med godt med kød (sådan en hvor fingrene lugter af røg i et par timer efter man HAR vasket dem)


Og endelig købte vi nogle okse-frankfurtere - dem har vi prøvet før, og det er nogle meget kødfyldte og mættende nogen, som er gode til grillen.

Det tog ca. 3 dage på lyn-frys at få det hele ned på -18 grader. 

Jeg har ikke turdet aflæse strømmåleren siden.

2 kommentarer:

  1. Hold da op!!! Men sikke lækkert at have så meget godt kød i fryseren :-)

    Mange hilsner
    BIrthe

    SvarSlet
  2. Ja det er skønt - og også godt at blive tvunget til at prøve nogle af de udskæringer man normalt ikke gør så meget i.

    SvarSlet