søndag den 16. oktober 2011

Fødselsdag med powershopping og klassefest


I går rundede jeg lyv-og-tyve 39 og har nu begyndt mit sidste år i 30'erne - jeg bryder mig ikke om det, men heldigvis er jeg jo kun omkring de 20 indvendigt, så gennemsnitligt er jeg omkring de 30. Det kan jeg bedre forholde mig til.

Dagen blev startet med friskbagte italienske boller (dejen var lavet dagen før så det var nemt - opskrift kommer senere) og kakao i mælken i dagens anledning, og så gik turen mod Metro i Århus. Jeg har fået mit eget Metrokort gennem Forbrugsforeningen, og første gang man bruger det inden for 30 dage, får man 20% rabat på samtlige varer, undtaget de varer der er på tilbud, og sådan noget som tobak, telefoner og lotto. Dvs. man sparer hele momsen.
Det skulle jo udnyttes, så det endte faktisk med at blive en temmelig dyr tur - men så fik vi også mange gode ting.
Af køkkengrej kan nævnes en ordentlig portion af mine højtelskede sylteglas (Quattro Stagioni), et par forcromede serveringsbakker, 4 pastatallerkener af den meget store og dybe slags, og 4 små firkantede skåle der passer til vores firkantede tallerkener.
Og så blev der ellers fyldt op med en bag-in-tube rødvin som er super god til prisen (Ricossa Barbera Piemonte), italiensk tippo 00 mel i 5 kgs poser, Callebaut chokoladeknapper, frysetørrede jordbær (til pyntning af desserter og kager), gelatinepulver (jeg skal have prøvet at lave skumfiduser!), cheddaroste, grovkornet sennep, Madagascar peberkorn, granatæbler og en hel masse andet.

Man bliver jo sulten af sådan en tur, så på vejen hjem blev det til fødselsdags-frokost på Burger King - en ting er helt sikker, hvis de ender med at åbne i Viborg, så har jeg sat mine ben i McD for sidste gang (ikke at jeg er der tit, men det hænder dog med en burgerglad mand). Burger Kings pommes frites er bare mange gange bedre!

Hjemme igen blev det til en lille lur i lænestolen, inden vi smuttede forbi min søsters svigerfar for at kigge på en lille konebil til mig - for den allerbedste fødselsdagsgave er nemlig at Lækkermåsen starter nyt job i morgen!
Dem der har fulgt med et stykke tid vil måske vide at hans arbejdsplads blev lukket i starten af året, men nu har han fået (indtil videre midlertidigt) mere eller mindre samme job i en anden afdeling af samme virksomhed, og skal altså starte i morgen.
Indtil videre bliver det sandsynligvis på kontrakt indtil nytår, men han håber han kan få sig selv gjort så uundværlig, at de vil beholde ham længere.
Under alle omstændigheder får vi brug for en bil mere, men ved ikke endnu hvad det ender med, så det bliver lidt spændende. Havde vi råd til en ny købte jeg en Fiat 500 - den er simpelthen for sød, men det ender nok med en 14 år gammel Nissan Primera i stedet.

Vi sluttede dagen af med at se Klassefesten i biografen, og den var som forventet - plat, pinlig og ret sjov, og de spiller nu altså godt (især Nikolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen).


I dag er helliget køkkenprojekter - jeg har lavet dessert, som er et projekt til Secret Recipe Club (så den kan først afsløres næste mandag), og vi skal have oksemørbradbøffer med svampestuvning, grøn pebersauce og æble/nøddesalat til aften (når vi nu ikke fik nogen rigtig fødselsdagsmiddag i går), så de ting er jeg også i gang med.
Og om lidt skal der laves kage jeg kan tage med på arbejde i morgen - det bliver en eller anden form for pæretærte, for der er nemlig henkogt pærer i stor stil efter vi fik lov at plyndre naboens træ. Mere om det en anden dag.

God søndag derude!

11 kommentarer:

 1. Det lyder til, at du gik lidt amok i går i Metro ... det gør min samvittighed lidt bedre. Jeg var jo næsten pinligt berørt over min hiven ned fra hylderne ;)
  Hvad med frysetørrede bær, fik du købt nogle?
  Hørte lige et interview med de 3 fyre fra Klassefesten her i formiddags. Anders W har vi jo altid kunnet lide ;) Men jeg må sige, at jeg har tabt mit hjerte lidt til den finurlige Nikolaj Kopernikus - han har altså noget helt særligt "skævt".
  Nyd dagen i køkkenet .. og måske også lidt i solen :)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Du behøver på ingen måde være flov, efter vores indkøb i går :-)

  Ja jeg købte frysetørrede jordbær - det var vist de billigste. Ville egentlig gerne have kirsebær og hindbær også, men må nok se i øjnene, at jeg ikke laver så mange kager og desserter, at jeg helt kan forsvare at købe alle tre lige pt.
  De skal også mest pynte, så smagen er mindre væsentlig lige nu.

  Ja ham Nikolaj kan man vist kun synes godt om :-)

  SvarSlet
 3. Og tak, er ved at trænge til en pause fra køkkenet, men der er en del der skal nås endnu, så jeg satser på at kunne sove godt i nat :-)

  SvarSlet
 4. Lyder som en af de der hyggelige weekender, hvor det hele bare kører i sardinolie ;-)

  Jeg vil oss ha en Fiat 500. Ude ved mit arbejde, er der en ansat, der har en sådan bil - i fuldstændig Barbie lyserød... (det er en af stederne ved siden af os) - og hun kører rundt der midt mellem store lastbiler i sin lille, lyserøde dyt. Sært syn, men meget kækt.

  Og så lige tilløgge med dagen :-)

  SvarSlet
 5. HvD: Ja det har været en tiltrængt dejligt weekend, uden for mange planer - resten af oktober tager revanche på det punkt, men det er jo også godt at være aktiv.
  Jeg ved ikke lige om Fiat'en skulle være pink, men jeg kan godt forestille mig den er fræk - her ville en rød, sort eller råhvid passe bedst ind i omgivelserne.

  Og mange tak :-)

  SvarSlet
 6. Tillykke med dagen - det er godt at se, at både du og min far har opført jer pænt hele året. Tak for det fine vejr :-D

  SvarSlet
 7. Piskeriset: Tak for det :-) Ja jeg var godt klar over, at jeg nok ikke helt selv kunne tage æren for det gode vejr!

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med fødselsdagen. Altså jeg rundede jo 40 i fredags og det gjorde ikke ondt. Som en af mine kollegaer sagde til mig: Du har jo bare 20 års erfaring i en 20 årig krop :-) Sådan nogenlunde føler jeg mig, selvom kroppen måske alligevel siger noget andet :-)

  SvarSlet
 9. Camilla: Mange tak - og jeg tror du har helt ret mht. alderen, så den holder jeg mig til fremover :-)

  SvarSlet
 10. Stort og lidt forsinket tillykke med de 30 år. Fedt du lige flasher dine gaver, så nu ønsker jeg mig de lækre sylteglas,
  knus SS

  SvarSlet
 11. SS: Tak skal du have - og ja, de sylteglas kan jeg kun anbefale, de er så meget nemmere at have med at gøre, end dem med patentlåg. Og så er de også pæne :-)

  SvarSlet