tirsdag den 16. august 2011

Opskrift: Ovnbagt french toast / arme riddere


Når man har ferie (som jeg heldigvis har resten af ugen ud) skal der være tid til at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden en gang imellem - så det blev der gjort i dag.
Menuen stod på french toast/arme riddere - jeg ved reelt ikke hvad forskellen er, hvis der er nogen forskel (udover selvfølgelig sproget), så nu får i begge navne, så kan i selv vælge hvad i vil kalde dem.

Jeg havde fundet en udgave her hvor brødene gøres klar aftenen i forvejen, og så bliver hele herligheden bagt i ovnen om morgenen, i stedet for at man skal stå og holde øje med sagerne på en pande - nemmere bliver det vist ikke.
Mængderne blev justeret efter at vi kun var os to, ellers fulgte jeg fremgangsmåden ret nøje.
Tilbehør blev en galiamelon i tern, og lidt af den hjemmelavede blåbærsirup - nogle friske jordbær eller andre friske bær havde nok været det ideelle, men det var køleskabet ikke leveringsdygtig i.

Ovnbagt french toast/arme riddere:
2 personer

Efter bagning
35 g smeltet smør
8 skiver groft toastbrød - ikke for tynde skiver
1 1/4 dl brun farin
1 tsk stødt kanel
1/4 tsk fintrevet muskatnød
3 æg
1 3/4 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker

Hæld smeltet smør i bunden af et fad som passer i størrelse til 4 skiver brød. (Det fad jeg brugte var reelt lidt for stort, så noget af ægge/flødeblandingen blev ikke suget ind i brødene - så ideelt set skal fadet passe meget nøjagtigt hvis man vil have mest muligt ud af alt det usunde).
Serveret med en lille smule sundt
Læg 4 skiver brød ned i smørret.
Bland farin med kanel og muskat, og fordel halvdelen på brødskiverne. Læg de sidste 4 brødskiver på.
Pisk æg, piskefløde og vaniljesukker grundigt sammen (evt. med håndpisker, men et piskeris og lidt knofedt kan også gøre det), og hæld blandingen over brødene - sørg for at dække brødene mest muligt.
Fordel det sidste af farinen over brødene, dæk med sølvpapir og lad brødene stå i køleskabet natten over.
(Det er åbenbart en vigtig del af processen - sikkert for at brødene skal nå at suge mest muligt af ægge/flødeblandingen).
Om morgenen varmes ovnen op til 180 g almindelig varme, fadet med sølvpapir sættes i ovnen og bager i 30 minutter. Sølvpapiret fjernes, og brødene bager videre i ca. 20-25 minutter til toppen begynder at se sprød ud og æggemassen er stivnet.
Server dem varme med frugt eller bær, sirup eller måske en klat flødeskum.

Konklusion:

Der er ingen tvivl om at french toast hører til den søde ende af morgenmadsskalaen, og det var heller ikke noget jeg kunne spise hver dag - men en enkelt gang eller to om året er det fint. Det smager godt og er både sprødt i toppen og blødt i bunden. Jeg var i starten lidt bange for at smagen af muskatnød ville dominere for meget, for det duftede godt nok kraftigt da det kom i ovnen - men det udjævnede sig selv under bagningen.
Lækkermåsens kommentar var at det jo smagte ligesom kage (kage til morgenmad! - yay, så er hans dag reddet) - og det har han egentlig ret i.

Men en gang imellem skal livet jo også være lidt en fest.

2 kommentarer:

  1. Hahaha ... ja, der var han da heldig. Kage til morgenmad - absolut ikke en dårlig tanke.

    SvarSlet
  2. Han har ikke noget at klage over :-)

    SvarSlet