søndag den 3. juli 2011

Opskrift: Kokos gelato med ananas og rom - a.k.a. piña colada gelatoEn af istyperne til madklubben blev en kokosis, som jeg fandt hos David Lebovitz. Da der samtidig lå en ananas i frugtskålen og skreg på at blive brugt, så endte det med at den blev blendet og puttet i isen. Og når vi nu var ude i noget med at ødelægge den oprindelige opskrift, så kunne jeg lige så godt tage skridtet fuldt ud og putte noget rom i også - piña colada gelatoen var dermed født.


Kokos gelato med ananas og rom - a.k.a. piña colada gelato:
ca. 0,75 l


1½ dl piskefløde
1 dl sødmælk
1 ds kokosmælk (400 ml)
100 lyst rørsukker
ca. ½ frisk blendet ananas
1-2 spsk Captain Morgan rom


Hæld fløde, mælk, kokosmælk og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter, mens der røres jævnligt. Tag gryden af varmen og køl blandingen helt af i køleskabet eller i isbad.
Bland ananas i og smag til med rom - pas på ikke at putte for meget i, da romsmagen godt kan blive lidt for gennemtrængende.
Kør isen på ismaskine, og frys den færdig i lukket beholder, hvis ikke den skal serveres med det samme.

Konklusion:

Isen får en fin konsistens og en god smag af kokos, med et strejf af ananasen - jeg puttede nok lige en anelse for meget rom i, for jeg synes den fik en lidt for gennemtrængende smag, men det er jo et spørgsmål om smag. Man kan selvfølgelig også sagtens udelade rommen - men så er det lige pludselig ikke en piña colada is.

8 kommentarer:

 1. Ohhh, ooooohhhhhhhh! Det var værd at vente på ;)
  Den vil jeg glæde mig til at lave. Tænk sig at spise sin yndlingsdrink som is. I like!!

  SvarSlet
 2. Jeg håber ikke du bliver skuffet :-) Men pas som nævnt en smule på med rommen - medmindre du er meget glad for rom-smagen!

  SvarSlet
 3. Uhmm, det lyder vel nok lækkert :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. NYBH: Du må snart have noget mere gang i din ismaskine :-)

  SvarSlet
 5. Mums, mums .. jeg er stadig på halen over konsistensen!
  Skal der ingen æg i?
  Hvad mon den opvarmning gør .. altså jeg tænker på, at opvarmning ved gelato ofte er ift, at man skal have æggene til at tykne massen.
  Jeg må snart lave en portion, for god var den!!
  Ærgrer mig lige nu over, at jeg ikke tog en ekstra kugle ;D

  SvarSlet
 6. Hanne: Niks, ingen æg. Og jeg ved faktisk ikke med opvarmningen - primært er det nok for at opløse sukkeret, men om det også gør noget for konsistensen, det tør jeg ikke sige (vi må have madoraklet Moster K. på banen!)

  Du inviterer bare til pc-problemløsning - så tager jeg resten med ;-)

  SvarSlet
 7. Hej - den er snart klar. Jeg har dog kun ananas på dåse (chrushed) - tænker på at bruge hele dåsen ( 400 gram med væde ) ?? Tror du det er samme mængde som din opskrift?
  God weekend..... :-)
  Mvh Thomas

  SvarSlet
 8. Thomas: Det kan godt være det er for sent jeg svarer men har været på ferie så har ikke haft mulighed før nu.
  Jeg tør ikke sige om det bliver det samme at bruge dåseindhold med væde - tror måske godt man kan risikere den nemmere krystaliserer med den ekstra væde, men smagen bliver sikkert fin. Hvis du allerede har gjort forsøget håber jeg det blev godt :-)

  SvarSlet