tirsdag den 5. juli 2011

Chilihouse og Kunst & Køkkentøj i KBH - og en våd hjemtur

I lørdags tog vi en smuttur til København, for at besøge et par gode venner, og når vi nu var i staden, kunne jeg vi lige så godt benytte os af det og besøge nogle af de butikker vi ikke sådan lige kommer i nærheden af ellers.
Chilihouse og Kunst & Køkkentøj stod højt på listen, og Lækkermåsen og Bonussønnen fulgte heldigvis villigt med.

Jeg har bestilt online fra Chilihouse før, men det er lidt dyrt i fragt, og de penge kan man jo godt bruge på varer i stedet.
Udover en indkøbsseddel fra nogle venner, havde jeg ikke på forhånd bestemt mig for hvad jeg skulle have - lige bortset fra tomatillos på dåse. Jeg har søgt højt og lavt efter den friske udgave så jeg selv kan lave "rigtig" grøn salsa, men det er ikke lykkedes at finde dem endnu, så da jeg så på hjemmesiden at de havde dem, bestemte jeg mig til at den dåsede udgave må være det næstbedste.

Butikken er ikke særlig stor, men indeholder alligevel rigtig mange spændende ting - ekspedienten kom villigt med gode forslag og råd til produkter hun ville anbefale, så det endte med følgende:
- 3 store dåser tomatillos (så skal de godt nok snart laves salsa)
- 1 lille dåse chipotle peppers in adobo sauce (jeg bruger det jævnligt i gryderetter der skal have en lidt røget stærk smag - hvis man hælder resten i en lukket plastbeholder og sætter den i køleskabet efter åbning, så kan det holde næste evigt)
- 1 glas ChuChum (skulle være godt til feks. shawarma)
- 1 glas candied Jalapeño chili (på anbefaling fra ekspedienten - det er sød-syltede chilistykker, der skulle kunne spises næsten som slik - altså hvis man er til stærkt slik. Det var først da vi kom hjem jeg så at de var med dild-smag, som næst efter koriander nok er Lækkermåsens hade-krydderurt Nummer Eins - men jeg sagde ikke noget, og han protesterede ikke ved smagsprøven)
- 1 glas roasted New Mexico green chile (hakket i en lage - forestiller mig at de er nemme at bruge i en gryderet eller lignende)
- 1 kæmpeglas Mojo Rojo (sat ned fra 120 til 39 kr. fordi der ikke er så lang holdbarhed på - har overvejet om jeg skal prøve at fryse noget af det)
- 1 flaske H.D.H. (Harold's Dangerously Hot Grillin' Sauce (på anbefaling fra ekspedienten - en lille smagsprøve antyder at den er ret stærk, med en god røget smag - men den indeholder også habanero, så det skulle være sært om man bare kunne spise den med ske))

Jeg kunne sagtens have brugt endnu længere tid (og mange flere penge) derinde, men når man tænker på alle de chilisaucer vi har i skufferne i forvejen, så var det nødvendigt at begrænse sig lidt.

I stedet fortsatte vi til KoK, som jeg også gerne have villet besøge længe.
Især en spice ball har stået højt på ønskesedlen siden jeg så den hos Klidmoster, men der røg også andre gode ting i kurven:


- 135 m stegegarn
- 3 forskellige tyller
- juliennejern
- klejnespore
- 2 størrelser metal tærteforme med løs bund (ekspedienten gav mig det råd kun at vaske dem af i hånden, og kun med vand, ikke sæbe - ellers risikerer de at ruste. Det er hermed givet videre)
- 2 runde udstikkerforme
- spice ball'en (også kaldet en krydderikugle)
- små udstikkerforme i form af en stjerne, et hjerte og en gris

Alt i alt nogle rigtig gode indkøb. Det eneste jeg kommer i tanke om nu, som jeg fortrød jeg ikke købte, var en eller anden silikoneform med små "huller", til feks at fryse små portioner af pesto og lignende i - det er enormt svært at få ud af en almindelig hård plasticform, så jeg forestiller mig at det må være nemmere med en af silikone. Men så er der jo en undskyldning for at sende en online ordre en dag.
Som om man behøver en undskyldning.

Vi tog derefter til Charlottenlund for at besøge vennerne, og tilbragte en hyggelig eftermiddag sammen med dem, og fik aftensmaden med også. Vi var en tur i Irma for at handle, og der købte vi Morten Heibergs is til desserten. Jeg kan kun på det kraftigste anbefale blåbærisen - er du så færdig den er god. Minder mig om at en blåbæris vist snart skal på menuen igen herhjemme.

Mens vi spiste var det begyndt at trække op til regn - der var de mørkeste skyer på himlen, og det var så småt begyndt at dryppe og tordne lidt.
Kl. 20 satte vi os i bilen og begav os hjemad - vi havde jo hørt lidt om det varslede skybrud.

Ikke længe efter vi var trillet ud af Charlottenlund, stod det ned i stænger - og jeg tør vist godt sige at jeg aldrig har oplevet sådan et regnvejr før. Folk holdt i nødsporet på motorvejen mange steder, fordi de ikke turde køre videre, og vinduesviskerne kunne faktisk ikke følge ordentligt med.
Men vi fortsatte, stille og roligt, gennem vandmængderne, der heldigvis endnu ikke havde hobet sig så meget op på vejene, at vi ikke kunne komme igennem.
Det første lange stykke gik sydpå mod Køge, og først da vi kunne dreje vestpå kunne vi så småt ane en opklaring i horisonten. Midt på Sjælland skinnede solen, og der kom ikke en dråbe regn, så det lykkedes os at køre fra skybruddet.

Det er forfærdeligt for alle de mennesker det har ramt, både privat og professionelt, og det er jo frygteligt at tænke på at det måske skal til at være standarden fremover, hvis man skal tro vejrprofeterne.
Så kan man kun være glad for at bo i Midtjylland, hvor det trods alt ikke sker så tit - og for ikke at have en kælder...

6 kommentarer:

 1. FEDT - skønne, skønne ting du har købt.
  Jeg har kun råshoppet i KOK på nettet og det blev til rigtigt meget. Så jeg ved ikke, om jeg turde gå ind i butikken IRL.
  Jeg har en hel stak af lige præcis de tærteforme, som jeg altid stopper i opvaskemaskinen. Der er ingen rust kommet af den behandling. Men nu er jeg også enorm utålmodig og kan bare slet ikke forliges med at vaske alle de små riller i hånden ;)

  SvarSlet
 2. Tak for erfaringen - det kan godt være jeg skulle prøve lige så forsigtigt med en af dem, og se om de tager skade. Ellers kan man vel skrubbe dem rene og give dem lidt olie, hvis der skulle komme lidt rust :-)

  Hvis jeg havde været alene og haft ubegrænset tid og ikke mindst penge, tror jeg heller ikke jeg havde nøjedes med det jeg købte - kan man godt blive afhængig af at købe køkkenudstyr??

  SvarSlet
 3. Malou: Yes, og jeg kan kun sige tak for idéen med krydderikuglen - og mon ikke også de små udstikkerforme en gang bliver til noget du har inspireret til :-)

  SvarSlet
 4. Sejt at I lige nåede ud på den anden side af skybruddet - det gik godt nok hårdt for sig her :)

  Ser frem til en masse opskrifter med Chili i... der er hvis noget Chili der skal bruges nu :)

  SvarSlet
 5. Brian: Ja det var heldigt i ikke fik holdt på os længere - så kan det være vi havde været der endnu!

  Chiliopskrifter skal der nok komme - har allerede brugt lidt af den grønne New Mexico, men ikke til noget der er værd at blogge om :-)

  SvarSlet