onsdag den 20. juli 2011

Kulinarisk Kreta del V - INDKØB!

Det kneb at vi kunne få plads til vores indkøb på Kreta, hvis vi ville undgå at betale for overvægt - men det lykkedes at få omfordelt tingene, ved hjælp af vores bagagevægt.


Her er hvad vi havde med hjem - alt sammen madrelateret på den ene eller anden måde:

Diverse "almindelige" olivenolier, til stegning, bagning mv.


0.3% olie til salater og andre kolde anvendelser. På dåsen forrest sidder en tud vi også købte - dåserne har det med at dryppe ned på sig selv, fordi plastictuden ikke er lang nok, og butikken i markedshallen i Hania solgte derfor disse hældetude - som jeg har fortrudt vi ikke købte nogle flere af, men det må blive næste år.


Tørrede og saltede sorte oliven, grønne oliven på dåse, og forskellige tapenader/olivencreme, bl.a. med peberfrugt og fetaost


Tørre små kiks, gyros- og tzatziki krydderi


Rosé og rødvin fra Nostos Winery hvor vi var på rundvisning


To slags honning i fine glas, Quattro Stagioni sylteglas og en olivenske lavet af oliventræ


Og endelig en fin dug med olivenbroderi, som sælgeren påstod var "very good deal", mens han uden videre slog 12 EUR af prisen. Den skulle være 2,6 meter lang og dermed kunne dække vores havebord - men enten er den krøbet temmelig meget i vasken i dag (den lugtede underligt), eller også har den aldrig set skyggen af 2 meter og 60. I hvert fald tror jeg vi må fjerne en plade fra bordet hvis den skal kunne dække... Øv, men så kan vi lære at måle efter!


4 kommentarer:

 1. Temmelig gode indkøb - og det med bagagevægten må jeg overveje. Godt nok har vi ikke prøvet at nå op på overvægt endnu, meen vi har da været tæt på.

  God afslutning på en skøn sommerrejse :-)

  SvarSlet
 2. Bagagevægten er nok hurtigt tjent ind hvis man risikerer ret meget overvægt - og det er jo farligt med ting i dåser og flasker og glas!

  SvarSlet
 3. Tuden lyder som en god ide. Virker det i praksis?

  SvarSlet
 4. JP: Ja, den ene gang jeg har brugt af den lille dåse, spildte jeg i hvert fald ikke noget ned på selve dåsen - så det ser ud til det virker!

  SvarSlet