onsdag den 20. juli 2011

Kulinarisk Kreta del IV - frokost med en kretensisk madblogger, og en kretensisk kogebog


Et stykke tid inden vi tog på ferie til Kreta, havde jeg været på udkig efter nogle madblogs om græsk, og meget gerne kretensisk, mad. I den søgning stødte jeg på http://www.organicallycooked.com/, hvor der både skrives opskrifter og om mad generelt.

I slutningen af maj afholdt Maria, som har bloggen, en giveaway, hvor man kunne vinde et eksemplar af en kretensisk kogebog, Cretan Cookery. Den indeholder 200 autentiske kretensiske opskrifter, som er gået i arv fra mor til datter.
Det eneste man skulle gøre var at skrive en kommentar på hendes blog eller på facebook profilen, så det gjorde jeg - uden nogen forventninger om at vinde.

I starten af juni blev vinderen så udtrukket - eller det endte med at blive vinderNE. For Maria havde fået 19 ekstra bøger at udlodde (enten meget billigt, eller gratis), og sørme om ikke jeg var en af de heldige.

Jeg skrev derfor til hende for at foreslå at vi måske kunne mødes når vi alligevel kom til Kreta - både for at spare hende for portoen, og fordi det kunne være sjovt at træffe en madblogger på Kreta. Og det syntes hun heldigvis var en god idé.
Da vi kom derned fik vi derfor arrangeret at hun kunne møde os på vores hotel om fredagen, og så ville vi tage hende med ud til frokost.

Baseret på hendes blog havde jeg egentlig en forventning om at hun var fra New Zealand, men at hun på et eller andet tidspunkt i sit liv var flyttet til Kreta. Men under vores ca. 2 timer lange frokost viste det sig faktisk at hendes forældre, som var ret fattige, boede i bjergene på Kreta, inden de flyttede til New Zealand, hvor hun og hendes søster blev født, og boede de første ca. 25 år af deres liv.
Siden flyttede hun til Kreta og blev gift, og har boet der siden.

Maria var utrolig nem at snakke med, og havde en masse spændende at fortælle om Kreta, Grækenland i det hele taget, og ikke mindst den igangværende krise. Vi kunne sagtens have brugt hele eftermiddagen sammen med hende, men måtte nøjes med et par timer, da hun skulle hjem til sine børn. (Vi har dog truet med at vi inviterer os selv på besøg hvis vi kommer derned igen).
Inden hun tog afsted igen, fik jeg bogen jeg havde vundet, og den skal jeg nu have kigget igennem og forhåbentlig have fundet nogle ting at prøve.

Et spændende møde var det helt sikkert - der kommer mange sjove ting ud af at skrive, og ikke mindst læse blogs!

3 kommentarer:

 1. hello heidi
  i am so glad you had a happy time! looking forward to cooking a real cretan meal for you next year!

  SvarSlet
 2. Hi Maria
  Thanks for your comment - we will be looking forward to your company (and food) next year if finances allow it - and if not, then hopefully the year after that :-)

  SvarSlet
 3. hope dies last - and i believe that things can only get better from now on!

  SvarSlet