Velkommen til min mere eller mindre organiserede blanding af almindelig mad med (for det meste) høj fokus på naturlige og gode råvarer, lavet fra bunden - og lidt Low Carb/LCHF, RAW food (især på dessertsiden) - og nu også 5:2 fastemetoden.
tirsdag den 5. juli 2011
Opskrift: Quesadillas med skinkefyld og ny krydderiblanding
I går så jeg en opskrift på quesadillas på Grillguru.dk - og det mindede mig om at det er ved at være længe siden vi har fået det sidst.
Jeg er generelt meget glad for mexicansk mad, men jeg tror næsten quesadillas hører til favoritterne. Det smager super godt (selvfølgelig kun hvis man putter gode ting i), det er nemt og hurtigt at lave, og man kan bruge alle mulige rester af kød og grøntsager.
Denne version indeholder en krydderiblanding jeg ikke havde prøvet før, bla. med fennikelfrø - heldigvis havde jeg dem stående, men til gengæld havde jeg ingen kommenfrø, som der også skulle i. Jeg erstattede kommen med spidskommen, bare for at gøre et eller andet, og fordi spidskommen trods alt også er mexicansk, og så justerede jeg ellers fyldet efter hvad jeg havde i køleskabet.
Quesadillas:
af 4 store tortillapandekager
½ tsk fennikelfrø
½ tsk hele spidskommenfrø
1/3 tsk sorte peberkorn
1/4 tsk groft salt
150 g skinkestrimler eller -tern
1 lille stykke spegepølse i tern og stegt næsten sprødt på en pande
200 g pizzaost (ikke såkaldt pizzaTOPPING, som ikke har noget med ost at gøre, men pizzaOST)
1 håndfuld semi-tørrede tomater, finthakkede
1 orange peberfrugt i små tern
finthakkede spirer fra et hedengangen rødløg
1 rødløg i meget tynde både
3 fed finthakkede hvidløg
3 spsk Cheasy Fraiche 6%
1 spsk Roasted New Mexico Green Chile (fra mit Chilihouse indkøb) eller evt. frisk chili, eller en chilisauce
4 store tortillapandekager
frisk koriander til pynt
salsa
ekstra Cheasy Fraiche 6%
Fennikelfrø, spidskommen, peberkorn og salt myrdes i en morter, eller kværnes i en krydderikværn (jeg bruger en kaffekværn, kun til krydderier).
Alle ingredienser til og med chili blandes godt sammen, og fyldes enten på en hel pandekage, som dækkes med en pandekage mere, eller man fylder en pandekage halvt, og folder den anden halvdel ind over. Det sidste er lidt nemmere at styre størrelsesmæssigt, når den skal vendes.
Pandekagerne grilles ved god varme, enten på grill eller en god pande - grillstriberne er dekorative, men ikke et must.
Når osten er smeltet er de ved at være færdige.
Pyntes evt. med friskhakket koriander og serveres med creme fraiche, salsa, tortillachips og evt. guacamole.
Konklusion:
Denne blanding af fyld fungerer rigtig godt - krydderblandingen giver en supergod smag (det er første gang jeg brugt fennikelfrø, og jeg tror ikke at kommen kunne have gjort noget for blandingen, som spidskommen ikke gjorde), og fraichen får det hele til at hænge sammen, så fyldet ikke så nemt falder ud når man vender pandekagerne.
Vi kunne kun spise 2 i alt, så der er rester til i morgen også.
Det var slet ikke fordi vi havde stået og spist fyldet på chips'ne, mens vi ventede på at grillen blev varm.
Eller...
Etiketter:
verdensmad - mexicansk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
hello heidi - when are you coming to crete??? i have forgotten the date, but i have not forgotten that i want to give you a book!!! in any case, i have your address - hope i see you soon, ciao, maria
SvarSletReply sent by mail :-)
SvarSlet