lørdag den 26. februar 2011

Opskrift: Græsk sandwichI torsdags skulle vi til koncert med Volbeat i Tinghallen i Viborg, og derfor skulle menuen være en smule nem, og ikke for tung (mere om koncerten længere nede, for dem der interesserer sig for det).
Vi blev enige om sandwich.

Jeg nåede at få stegt en ordentlig røvfuld bacon, inden jeg fandt ud af at jeg egentlig havde lyst til en lidt anderledes slags sandwich end jeg plejer at lave (som normalt inkluderer en form for pålæg, tomat, bacon, løg, måske salat og en mængde mayo eller anden dressing). 
Jeg kom til at tænke på vores tur til Kreta sidste år, hvor jeg et par gange fik en sandwich med bl.a. fetaost og grøn peber (den blev kaldt en kretensisk sandwich, men den laves sikkert også i resten af Grækenland) - og da jeg et par dage forinden havde købt en lille blok græsk feta, så blev den græske sandwich til virkelighed (i en bestemt del af industrien (som man normalt kan finde annoncer for bagerst i dagbladene) betyder en græsk sandwich noget helt andet, men da det ikke har noget med mad at gøre, er det heldigvis ikke noget jeg ved noget om).


Græsk sandwich:
1 stk.

1 sandwichbrød af passende størrelse (jeg brugte nogle grove ciabattabrød fra Rema - ikke så græsk måske, men de fungerede nu godt nok alligevel)
god olivenolie
1 helt fed hvidløg
pålæg, feks. en god spegepølse
3-4 skiver god feta/salatost
et par skiver grøn (eller anden farve) peber
3-4 halverede sorte oliven (eller Kalamata oliven) - jeg brugte nogle Oliven a la Grecque, det lyder da græsk, selvom de kommer fra Frankrig
evt. oregano

Brødet skæres igennem og ristes enten i ovn eller på brødrister, så det er gennemvarmt, og skærefladerne er sprøde.
Gnid med hvidløgsfeddet på begge skæreflader, så hvidløgssmagen trækker godt ind i brødet - dryp med lidt olivenolie på begge halvdele af brødet, og smør det ud.
Læg pålæg på, derefter fetaost, peberfrugt og oliven, og saml brødet.
Spis. Nyd. Og stink af hvidløg.

Det sidste var helt bevidst, da jeg regnede med det kunne skabe lidt plads omkring mig til koncerten. Jeg ved ikke om det var det der gjorde det, men der var god luft omkring os, der hvor vi stod. Eller også var det fordi Volbeat kun havde sat 1500 billetter til salg, fordi de gerne ville gøre det mere intimt. Under alle omstændigheder var det virkelig rart at der ikke var flere mennesker. (Normalt er der vist plads til omkring 2200-2300 hvis der er udsolgt).

Selve koncerten var super, og jeg må komplimentere bandet for at virke totalt nede på jorden, og virkelig sætte pris på deres fans (men det er nu også det indtryk jeg har, efter at have set dem et par gange før). De hev 10-15 unge mennesker op på scenen til sangen "Thanks", som er skrevet til deres fans. De fik lov at stå sammen med bandet under hele sangen, og har helt sikkert haft noget at fortælle om i skolen om fredagen.

Og så er der en ekstra historie som gør det hele endnu mere cool.

Min svoger og hans søn er også Volbeat fans, men de havde været for sent ude til at få billetter.
Torsdag formiddag går de rundt inde i Fona i Viborg (og inden nogen bliver forargede over at en dreng går rundt i Fona en torsdag formiddag i stedet for at være i skole, så bor han hos sin mor i nordjylland, hvor de holder vinterferie i uge 8), og pludselig får de øje på Michael Poulsen (forsanger) og Thomas Bredahl (guitarist) fra bandet. De går også rundt i butikken, helt privat.

Knejten vil gerne have et billede sammen med MP og en autograf, og det får han. Så spørger MP om de skal til koncerten i aften - nej, det skal de ikke, da de ikke havde nået at få billetter.
Jamen KAN i, i aften, spørger MP så. JA DET KAN VI GODT, er svaret.

Så ringer MP til en eller anden for at spørge om der er plads til flere på gæstelisten - det var der, så det ender med at svoger og søn bare skal oplyse deres navn ved indgangen, og så kommer de gratis til koncerten. Det er sgu da høj coolness faktor!!
Min niece, som er 5 år, stod lige udenfor butikken og ventede på dem, og hun er også Volbeat fan (efter indflydelse fra både mor og far), så hun blev noget misundelig, og ville gerne have været med. Men det kommer nok lige til at vente et par år.

Nå men for lige at vende tilbage til aftensmaden, så kommer der lige en konklusion, og et par ekstra billeder.

Konklusion:

Jeg var godt tilfreds - den smagte tilpas af hvidløg (hvis man ellers er ligeglad med hvordan man lugter bagefter), fetaosten var god, og oliven gav også et godt spark (de er ret smagfulde, dem jeg brugte).
Der skulle nok lige have været et drys oregano i også, og måske dryppes med lidt ekstra olie oven på fetaosten, kan jeg se nu hvor jeg sidder og søger på "cretan sandwich" på google, men det må jeg huske næste gang.

Billeder:

Det kan godt være den ikke er lavet i Grækenland, siden den ikke heder Feta, og den er også lavet på komælk - men den smagte nu ganske fint


Oliven a la græsk


Brødet tværes ind i hvidløg og olie


6 kommentarer:

 1. Uhm, super lækker sandwich. Den adopterer jeg straks :-)

  SvarSlet
 2. Du skal være velkommen - bare jeg må få besøgsret!

  SvarSlet
 3. Hejsa:)
  Din sandwich ser super lækker ud - selv om jeg vil nok foretrække den uden Vollbeat:)Hvordan mon den smager til fx Duffy...?
  /Louise

  SvarSlet
 4. Tak, og jeg er sikker på den også går godt til Duffy :-)

  SvarSlet
 5. Det lyder som en rigtig sommersandwich. Jeg glæder mig til det bliver lidt varmere, så de kan komme med udenfor og nydes i solens stråler
  /SS

  SvarSlet
 6. Det er nemlig en rigtig sommersandwich, som bringer minder om Grækenland - den bliver helt sikkert lavet igen, når længslen efter Kreta bliver for stor :-)

  SvarSlet