tirsdag den 22. februar 2011

Indkøbstur til Citti


I sidste uge havde jeg nogle dage fri, og fredag kørte vi derfor en tur til Tyskland for at shoppe lidt, sammen med mine forældre.

Vi kørte i Citti i Flensburg, hvor vi plejer at handle - mine forældre havde ikke været der før, så jeg tror de var lidt imponerede over det store udvalg.

Citti er ikke nødvendigvis særlig billige med alting - men de har bare så mange spændende madprodukter, at jeg kunne gå rundt i timevis og kigge. Her er det så lige at jeg generelt synes Danmark halter enormt langt bagefter - også hvis man sammenligner med f.eks. USA. Men hvis jeg først kommer i gang med at udbrede mig om det, så får det aldrig ende, så lad mig nøjes med at sige, at jeg er DYBT misundelig over det vareudvalg, som andre lande kan fremvise.

Nå men egentlig var det ikke fordi der var vildt mange ting vi havde på indkøbssedlen til Citti - cashewnødder var en af dem, i håb om at finde dem billigere end hjemme. Og så tomatillos, som jeg enormt gerne vil prøve at lave grøn mexicansk salsa af, men det er aldrig lykkedes mig at finde dem herhjemme - og jeg mente jeg havde set dem i Citti tidligere.Vi endte ud med at købe nogle forskellige slags pasta:
Cashewnødder fandt jeg som fyld-selv-en-plastic-bøtte-og-betal-efter-vægt til lige under 9 kr. pr. 100 g, så der kom en god portion i vognen. De havde kæmpe granatæbler så dem købte vi en enkelt af.
1 kg mandler kom også med hjem til 7,19 EUR.

Grønne linser fra Puy (som jeg havde 4-5 poser af i forvejen, fandt jeg ud af da jeg kom hjem og fik ryddet op i skabet - derfor kom der også linser på menuen i lørdags)


Syltede kirsebær, som jeg tænker skal bruges til en dessert en gang 


Et glas med syltede hele grønne chilifrugter


½ kg tørret oregano og ½ kg tørret rosmarin til den latterlige pris af henholdsvis 11 og 5,5 EUR - meget billigt i forhold til priserne på de små poser man køber hjemmeTomatillos fandt jeg ingen af (tror jeg har drømt at jeg så dem dernede) - til gengæld fandt jeg noget der hed tamarillos - det minder da lidt om navnemæssigt:


Dem kommer der en opskrift på i et senere indlæg.

3 kommentarer:

 1. Ja, det er spændende at kigge på det store udvalg af madvarer de har i Citti - også deres kødafdeling er spændende.
  Vi bruger altid megen tid derinde når vi er i Flensburg.

  SvarSlet
 2. Det er lidt pinligt, for selvom vi bor forholdsvis tæt på - i hvert fald tættere end Viborg - så har jeg aldrig været i Citti!!!
  Det må der altså laves om på :-)

  Jeg blev lige så glad da jeg troede du havde købt tomatillos, men jeg må få min Mama til at sende nogen....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Marianne: Det er stort set også det eneste sted vi handler, når vi er på de kanter - medmindre de har ekstremt gode tilbud på sodavand andre steder :-)

  @NYBH: Kan i så komme afsted!! Det må da lige være noget for et madøre som dig :-)
  Jeg blev også skuffet da jeg ikke fandt tomatillos alligevel - men jeg lever i håbet om at jeg støder på dem en dag. Indtil videre har jeg bedt den lokale grønthandler om at sige til hvis han kan få fat i nogen, så håber jeg det giver pote før eller siden! (Ellers må jeg til at forsøge at dyrke dem selv)

  SvarSlet