lørdag den 8. januar 2011

Opskrift: Okse mørbradbøffer, bagt butternut squash med kikærter, og rødvinssauce


Da vi sidst var i grønthandlen hvor vi købte Sweetdeal beviser til, købte jeg en butternut squash (som jeg pga. rabatten betalte den fyrstelige sum af 6,50 for), og den havde jeg bestemt skulle bruges i dag.
Første gang jeg købte en butternut lavede jeg suppe af den, men det blev ikke nogen større succes (og bl.a. derfor blev der heller ikke blogget om den), så det blev i stedet til en gang bagning i ovnen sammen med forskellige ting, og så lavede jeg nogle mørbradbøffer af oksekød. Vi købte fornylig en hel mørbrad, som vi skar ud til bøffer og lagde i fryseren, så de blev bare tøet op, krydret med lidt salt og peber, brunet hurtigt på en meget varm støbejernspande, og derefter taget af mens panden kølede lidt af, og stegt færdige ved lavere varme.
Der var desuden en rest hjemmelavet rødvinssauce i fryseren, og alt i alt udgjorde det dagens menu.

Inspirationen til den bagte butternut kom flere steder fra, bl.a. EatLiveRun, plus et klistermærke der sad på butternutten.

Bagt butternut squash med kikærter:
ca. 4 personer

1 butternut squash, skrællet og skåret i tern á ca. 1x1 cm
200 g kogte kikærter (jeg koger altid en stor portion og fryser ned, så jeg ved ikke hvad den rå vægt er)
1 stort løg i både
4 fed finthakket hvidløg
1 stor finthakket rød chili
4-5 kviste timian
4-5 kviste rosmarin
2 spsk jomfruolivenolie
2 spsk jordbærbalsamico (eller almindelig balsamico)
2 spsk granatæblesaft
flagesalt
friskkværnet peber

Alle ingredienser blandes grundigt sammen i et ovnfast fad, og bages ved 200 grader i ca. 20-30 minutter (afhængig af hvor blød man vil have squashen).

Konklusion:

Det var egentlig meningen jeg ville have lavet bøfferne sous vide, men tiden løb lidt fra mig, og desuden er det måske lidt overkill at gøre det ved mørbrad, som er så mørt i forvejen.
De blev også ganske udmærkede af bare at komme på panden.
Butternut-blandingen blev ganske udmærket, omend man ikke kunne smage hverken balsamico eller granatæble - men det har jo nok alligevel været med til at give lidt smag.
Det fungerede fint med kikærterne til at strække det lidt, og bælgfrugter og linser mv. er i det hele taget noget jeg gerne vil blive meget bedre til at bruge, i stedet for feks. pasta og ris.
Alt i alt en dejlig aftensmad - og nu har jeg vist en lænestol, der truer med at springe på min ryg...

Billeder:

Jeg bruger sådan en skræller til at skrælle med, mens butternutten ligger på et skærebræt - det er lidt nemmere end at stå og fægte ud i luften med den - altså butternutten


Grøntsager klar til ovnen


Bøfferne er af lidt ukurant størrelse fordi jeg selv skar dem ud - men de smager jo altså ens, ikke


Min tallerken


8 kommentarer:

  1. Det ser ihvert fald rigtig godt ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Tak :-)
    Det er rart med lidt afveksling fra de sædvanlige rodfrugter i ovnen, og græskar kan vist bruges til meget!

    SvarSlet
  3. Jeg er igang men mangler løg og hvidløg. Laver det færdigt i aften når sønnen er hentet fra børnehaven og den nyfødte er faldet til ro igen. Jeg skal lave panerede kylling fileter til. Håber det bliver lækkert - også selvom jeg ikke putter granat æble saft på ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Line: Jeg er sikker på det kan spises, også uden granatæblesaft :-) Tror der skal noget større mængde til før smagen trænger igennem.
      Jeg håber du får succes med det - velbekomme!

      Slet
  4. Det er i ovnen nu og det dufter himmelsk ;-) Tak!

    SvarSlet
  5. kan jeg få navn og mærke på den skræller du har brugt til skrælle græskaret med:)?

    vh malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Malene: Det kan du :-) - det er den her fra Jamie Oliver:
      https://www.petersofkensington.com.au/Public/Jamie-Oliver-All-Purpose-3-in-1-Peeler.aspx
      (første link jeg lige fandt)
      Men enhver tyndskræller af god kvalitet vil virke fint.

      Slet