tirsdag den 3. august 2010

Ferie på Kreta - fredag den 23. juli

Fredag den 23. gik turen endelig til Grækenland, og til en uges afslapning og hygge - helt nøjagtigt til Hotel Apelia i Agia Marina, lidt vest for Chania, som er den 2. største by på Kreta.
Vi havde lejet en 2-værelses lejlighed uden pension gennem Bravo Tours, og vores venner M & J, samt M's søn og en kammerat, skulle bo på et andet hotel knap 1 km fra os.

Vi ankom i Chania lufthavn lidt efter kl. 14 lokal tid, og efter at have ventet rimelig længe på vores bagage (her gælder begrebet "hvad man ikke når i dag..." uden tvivl), kom vi endelig med bussen, som satte os af som nogen af de sidste.

Opholdsrum med køkken, samt to enkeltsenge - der stod i Bravo Tours kataloget at der ikke var fjernsyn på værelset, men det var der - der var også P1 som radiokanal, så det fik vi også hørt en del. Udover de græske kanaler som var eftersynkroniserede, var der også et par stykker der viste udsendelser på originalsproget, så vi fik bl.a. set lidt American Idol.


Soveværelset med meget hårde senge, som det tog nogle dage at vænne sig til - og over døren den uundværlige air condition, som kørte på 16 grader mere eller mindre i døgndrift - der skal noget til at køle rummene af, når temperaturen udenfor ligger på mellem 30 og 43 grader hele ugen. Om natten tror jeg den lå på mellem 25 og 30, så der var heller ikke meget afkøling at hente.


Hotellet udefra


Der var mange grønne planter rundt omkring - en af dagene hvor der ikke blev gjort rent, gik rengøringsdamerne og beskar planter, så tingene blev holdt vedlige


Min første aftensmad på Restaurant Mitsos - gyros med pommes frites, tzatziki og lidt salat. Bestemt ikke dårligt og vist den bedste tzatziki jeg har fået til dato...


Der var to hotel-katte på stedet - søskendekillinger som var født i foråret. Det var enormt hyggeligt at have dem gående rundt (i hvert fald for en katteelsker som mig), og de var meget kælne og legesyge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar