onsdag den 18. april 2012

Nyt legetøj

Når vi køber ting til både køkken og det øvrige hjem, så plejer vi at være ret gode til at gøre en handel her og nu. Det kan godt være vi undersøger nogle ting og priser til bunds først, men når vi så er ude at shoppe, så bliver dimsen som regel også købt.
Men nyeste medlem af køkkenmaskinefamilien er der godt nok blevet taget tilløb til længe. Det er flere år siden vi begyndte at snakke om første gang, om vi skulle have en sodavandsmaskine, og hver eneste gang vi har været i Imerco/Metro/indsæt-selv-navn-på-isenkrams-butik-med-køkkenudstyr, har vi lige været en tur forbi afdelingen for maskiner til frembringelse af sprudlende drikke. Bare lige for at se om der skulle være kommet en model der skreg KØB MIG! så højt at det ville være pinligt ikke at efterkomme ønsket.

Hver gang er det endt i "Ej den er også for dyr - den er ikke særlig pæn (og det må den godt være, selvom den skal stå i baggangen) - er den nu sikker i drift? - er den for billig? - den er ikke dyr nok - der følger ikke gaspatron med - skal vi købe den? - skal vi ikke vente lidt - vi har alligevel ikke brug for den - det kunne nu være rart - så meget danskvand drikker vi heller ikke - sodavandsessenserne smager garanteret ikke godt - er det ikke for dyrt at købe de essenser? - det kunne nu være rart...."

Efter at have læst en test for nogle måneder siden fik jeg mig selv overbevist om, at HVIS vi skulle have en, så skulle det være en AQVIA, da den var testet bedst i test. Helst af alt skulle det være den sorte/stål-modellen da det er den pæneste. Men det får den jo ikke lov at være uden en bagside af medaljen - den er selvfølgelig også den dyreste - og jeg havde det ikke helt godt med at give op til 1200 kr. for den (så meget danskvand drikker vi heller ikke).

I søndags tog Lækkermåsen så en beslutning - nu skulle det være. Dråben der afgjorde det var at de havde fået en ny model i hvid, AQVIA Balance, som var noget billigere. Så for samme pris som den i stål/sort kunne vi få både den hvide maskine, en ekstra gaspatron, to ekstra flasker og 3 store og 3 små smagsessenser.

I dag ankom pakken så, og jeg måtte selvfølgelig i gang med at pakke ud og forsøge, selvom Lækkermåsen ikke var hjemme. Jeg har set historier om eksploderende gaspatroner, men jeg satsede på at jeg overlevede, så han ikke kom hjem til et bortsprængt hus og ligeledes kone.

Jeg har kun åbnet for en af essenserne, den lille med pæresmag, og smagt et par mundfulde - jeg har vist ikke lige fundet det helt rigtige blandingsforhold, for første forsøg var alt for svagt, og andet var alt for kunstigt i smagen. Det gik til gengæld noget bedre med dosering af kulsyren end jeg havde regnet med.

Mon ikke der finder et par ekstra smagsvarianter vej a la almindelig sodavand - jeg glæder mig i hvert fald til at få brugt maskinen - måske også til andet end helt almindeligt dansk- og sodavand. Der må være nogle liflige sommerdrinks der kan have gavn af lidt bobler.
Og så gør det heller ikke noget at der bliver lidt færre sodavandsflasker og dåser der skal afleveres i butikkerne/hos Revas.

Er der nogle smagsvarianter evt. fra SodaStream der kan anbefales?

13 kommentarer:

 1. Det er bare fedt med nyt legetøj.
  Jeg har slet ikke forstand på sådan noget. Vi havde dog en sodastream da jeg var barn.

  Den bliver I nok glade for

  SvarSlet
  Svar
  1. KunstnerKram: Det håber jeg også vi gør - kog økkenlegetøj kan man under ingen omstændigheder få for meget af!

   Slet
  2. Hov ved ikke lige hvad der skete der - mente selvfølgelig køkkenlegetøj :-)

   Slet
  3. jeg kan godt få for meget kog økkenlegetøj. Griner. Da jeg flyttede sammen med min kæreste, væltede jeg en masse ud til genbrugsen.

   Men bruger du så alt det du har ?

   Slet
  4. KunstnerKram: Jeg bruger vist egentlig meget af det - omend måske ikke alt. Men jeg har feks. både en Bamix, en Braun stavblender med diverse minihakkegrej, og sådan en anden blendeting jeg ikke kan huske hvad hedder, hvor man skruer blenderglasset på bunden med kniven, og så sættes bunden ned i maskinen og trykkes ned, og så blendes der.
   De er alle tre nyttige til hver deres ting, og jeg ville ikke undvære nogen af dem - men det fylder godt nok i skufferne :-)

   Slet
 2. Svaneke Bryghus lavede en hyldeblomst sodavand - nøj hvor var den god. de laver den desværre ikke mere, men det kunne være ret fedt hvis man kunne lave det i

  SvarSlet
  Svar
  1. simpelliv: Kunne det være så simpelt at man bare kunne bruge danskvandet og så hjemmelavet hyldeblomstsaft? Jeg har sidstnævnte i køleskabet og har lige prøvet at blande lidt - om det smager lige så godt som du siger Svaneke Bryghus' gør ved jeg selvfølgelig ikke, men det kan absolut drikkes, så tak for forslaget :-)

   Slet
 3. Sikke et super tilbud. Vi købte også en AQVIA i foråret og vi er så glade for den. Dog har den en tendens til at flaskerne sætter sig lidt fast på grund af trykket.
  Jeg har endnu ikke fundet en smagsvariant jeg kan lide .... bortset fra den økologiske hyldeblomstssaft og et skvæt lime/citron.
  Jeg glæder mig til at høre hvad du finder på af smage

  SvarSlet
  Svar
  1. SS: Det lyder da lidt træls (på godt jysk) at flaskerne sætter sig fast - man skal vel passe på både med at skrue den for meget og for lidt fast...
   Det kan også være de smagsessenser får lov at stå i skabet - nu skal de andre lige smages først.
   Jeg har noget i tankerne om noget med rabarber når der kommer nogen vi kan få at lave saft af. Det tror jeg kunne være godt med bobler i!

   Slet
  2. SS: AQVIA her :-)
   Glad for at læse jeres ros. Til SS den skal ikke sætte sig fast. Gå ned til din forhandler og få den sendt til rep. Det tager 1 uges tid. I øvrigt kan man blande hvad som helst i, bare husk at lave danskvand først, og derefter blande i et glas eller lign. De AQVIA smag der findes er bare vores bud på smags varianter, Cidere lavet på æble og pærevin, kun justeret med sukker, og smagsessenser der alle er uden sukker og kunstige sødemidler

   Slet
 4. Åh, jeg er så glad for min AQVIA Danskvandsmaskine, jeg smiler hver dag jeg bruger den :-)
  Jeg må indrømme at jeg dog ikke køber de dyre koncentrater de laver, men noget god saftevand, som er billigere (og godt). Jeg er især glad for hindbærsaftevand og jordbær/rabarber fra Grøn Balance.....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. NYBH: Jeg har godt set du er glad for din :-)
   Det er også planen at der skal bruges almindelige og billigere typer smag, men nu syntes jeg alligevel vi skulle prøve med det som er beregnet til det - så finder vi nok nogle favoritter hen ad vejen. Men det er noteret med Grøn Balance saft!

   Slet