mandag den 9. januar 2012

Opskrift: Æble og avocado salsa

13.01: Har lige tilføjet nye billeder efter at have lavet den igen...
På en af de blogs jeg er i gruppe med i SRC, The Café Sucré Farine, kom der i december en opskrift på en salsa med Granny Smith æbler og avocado, som bare så så lækker ud, at den måtte prøves.
Jeg har ventet på den rigtige anledning da der lå et par avocadoer som skulle bruges snart, og endelig i dag lykkedes det at få den på menuen (ja jeg har spist tidligt).
Jeg købte for en uges tid siden et stykke varmrøget laks i Superbest, som skulle serveres sammen med, så det var også på plads. Da jeg spiste laksen kold, var der derfor mad på under en halv time.
Jeg ændrede stort set ikke på opskriften, men brugte dog kun halv mængde spidskommen, da jeg synes det nemt bliver for dominerende.

Æble og avocado salsa:
1 person

1 Granny Smith æble i små tern (eller et andet syrligt grønt æble)
1 avocado i tern (min var så moden at den ikke kunne skæres i pæne stykker, så jeg gravede bare små stykker ud af skallen)
½ dl finthakket rødløg
2 forårsløg i tynde skiver
½-1 finthakket frisk jalapeño uden frø og frøvægge (eller anden grøn frisk chili)
ca. 1 dl finthakket frisk koriander (jeg havde det kun på frost, men det fungerede fint)
3/4 dl grofthakkede tørrede tranebær
2 spsk limesaft
1 spsk flydende honning
1/4 tsk stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber

Æbletern lægges evt. i koldt vand med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune, indtil de skal bruges. De tages op af vandet og blandes med avocado, rødløg, forårsløg, chili, koriander og tranebær i en skål.
Limesaft piskes sammen med honning og spidskommen, og hældes over salsaen i skålen.
Bland salsaen godt sammen, og smag evt. til med lidt salt og friskkværnet peber.

Konklusion:

Virkelig god og frisk salsa, som vil passe til mange slags kød. Den meget modne avocado gjorde blandingen cremet og æblet gav syrlighed sammen med limesaften. Tranebær har jeg ikke fået brugt for meget indtil nu, men de passede virkelig godt ind her.
Jeg ved faktisk ikke hvor mange opskriften var beregnet til - jeg spiste det hele, og kunne godt have spist mere, men det afhænger selvfølgelig også af hvad man mere får. Udover laksen fik jeg nogle cherrytomater til, men ikke brød eller andet kulhydratmættet.

Så faktisk er jeg stadig lidt sulten - jeg håber mæthedsfornemmelsen snart indfinder sig.
Ellers går det galt med den pose chips der stadig er tilovers fra nytår.

5 kommentarer:

 1. Hello Heidi! I feel like I have a new friend! That's one of the things I love about blogging - you get to have friends all over the world! I will have fun checking out your blog and being with you in the SRC.
  Your salsa looks amazing - it's making me hungry right now! Have a wonderful and thanks for the link

  SvarSlet
 2. Thank you for your comment! And again, thank you for the recipe - I am sure I will be making it again soon (and then it will be in daylight, meaning better pictures!) - you are right, blogging brings so much more with it, and finding new blogs and "meeting" new people is the best part :-)
  Let me know if you are having trouble with some of the translations - I'd be happy to help...

  SvarSlet
 3. Har bestemt mig for, at jeg skal prøve denne lækre salsa i morgen - dejligt med nogle friske grønne farver til maden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Carina: Jeg kan kun sige at det er et godt valg - håber du synes om den :-)
   Og ja, den har nemlig nogle gode friske farver!

   Slet
  2. Det var virkelig super lækkert :D Er enig i at der ikke skal mere spidskommen i. Synes også selv den meget hurtig kan blive for dominerende. Her synes jeg at mængden var den rette :)

   Slet