søndag den 4. september 2011

Opskrift: Chilidressing á la Glæsel


Vi slutter lige dagen af med en meget anvendelig dressing, som kan bruges både til burgere, som salatdressing,  som dip til chips og grøntsagsstænger, og som dyppelse til kartofler og kød.

Vi fik den i aftes til en 40-års fødselsdag, og det viste sig at den var fundet i Glæsels Grillerier, som vi selv har stående på hylden, men desværre har fået brugt alt for lidt.
Jeg har flere gange lavet en lignende version som jeg har fundet inspiration til på nettet, men uden den ingrediens som jeg synes lige giver det sidste pift - hvidvinseddiken.

I dag stod menuen på hjemmelavede burgere (muligvis følte Lækkermåsen trang til noget med mere fedt og salt i end sædvanligt - jeg kørte hjem, så det kender jeg heldigvis ikke noget til), og da alle ingredienser til dressingen var i huset, tog det ikke mange minutter at piske den sammen. Den smager endnu bedre end en købe-dressing, og er nok også temmelig meget sundere - selvfølgelig afhængig af fedtprocenten i mælke-produktet, men der er i det mindste ikke så mange unødvendige tilsætnings- og farvestoffer i.

Chilidressing á la Glæsel:
ca. 2½ dl

2 dl Cheasy Fraiche 6%
2 spsk sød chilisauce
½ tsk Sriracha hot chili lemon grass sauce (eller anden stærk chilisauce, eller evt. pulver)
1½ tsk hvidvinseddike
salt og peber

Alle ingredienser piskes sammen (hold evt. lidt igen med den stærke chilisauce, hvis der er tvivl om hvor stærk den er) og dressingen trækker på køl en times tid.

Konklusion:

Der er utrolig meget smag i, i betragtning af hvor få ingredienser der skal til - eddiken giver en god afrunding til de stærke og søde chilisaucer, og den er, som skrevet, meget anvendelig, næsten uanset hvad man skal bruge dressing til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar