søndag den 20. marts 2011

Hjæææælp - dræberdej er kravlet op i min Kenwood Major Titanium!Jeg er i gang med at lave dej til ciabatta og havde måske nok liiige fået puttet rigeligt i røreskålen - og da den i forvejen har det med at lade dejen kravle op af dejkrogen, skulle der kun et øjebliks uopmærksomhed til før dejen var kravlet over afspærringen i toppen af dejkrogen, og helt op til selve maskinen.

Der sidder stadig dej oppe i hullet hvor man sætter dejkrog, piskeris osv. fast, og der sidder også lidt under gummiringen i kanten - men er der nogen derude der har været ude for det samme, og kan sige om det har nogen betydning med dejen i hullet? Jeg håber jo lidt at det måske vil drysse ud efterhånden som det tørrer (er jeg naiv?) - men jeg kan ikke se om hullet går videre ind i maskinen, eller om der er lukket for videre dejvandring.

What to do???

Som om det ikke var nok - så efterlader dræberdejen også lige følgende ødelæggelser i sit kølvand:


Dough from hell!


Jeg håber fanme det bliver nogle gode brød...

4 kommentarer:

 1. Meget upraktisk :-(
  Jeg har ikke en Kenwood, men kan da ikke forestille mig andet end at dejen tørrer, og dermed drysser ud.
  Kan da foreslå dig at lave enten mindre eller vådere dej for fremtiden - så den ikke vandrer opad igen :-)

  SvarSlet
 2. Signe: Jeg HAR lært lektien mht. dejmængde :-)
  Kenwood er på mange måder en rigtig god maskine, men desværre har den altså den ulempe, at dej har det med at kravle op af dejkrogen.
  Jeg satser på at dejen drysser ud når den er tørret, og at den ikke er vandret andre steder hen...

  SvarSlet
 3. Jeg har en Assistent, og hvis dejen er forholdsvis fast, kravler den også op af dejkrogen (her er der bare ingen steder den kan kravle hen). det var derfor jeg foreslog vådere dej :-)

  SvarSlet
 4. Jeg havde også lavet den forholdsvis våd - men det gør desværre ikke rigtig nogen forskel i Kenwood'en. Jeg havde fulgt et råd i opskriften om at smøre dejkrogen ind i olie - det hjalp de første 5 sekunder :-)
  Så jeg tror bare det er et spørgsmål om mindre dejmængde næste gang.

  SvarSlet