Jeg kom desuden lige i tanke om at resten af den blå ost fra pizzaen kunne bruges til en blue cheese dressing - det fik jeg flere gange med stor fornøjelse mens vi var i USA, og jeg har aldrig prøvet at lave det selv før i dag.
Jeg fandt flere forskellige opskrifter at gå ud fra - fælles for stort set dem alle var at der skulle bruges mayonnaise og/eller creme fraiche, men jeg syntes godt jeg ville prøve med en lidt mere light version, så jeg nøjedes med Cheasy A38 - så bliver det næsten ikke mere light med 0,1% fedt.
Det fungerede fint, bare sådan til hverdagsbrug. Så kunne jeg måske finde på at bruge mayo/creme fraiche i en gæsteversion en gang.
Hvis man stadig kan få light versionen af Danablu i Superbest, kunne jeg også godt finde på at forsøge med den - så kan man da ikke få ret meget dårlig samvittighed over at spise denne dressing.
Blue cheese dressing/blå ostedressing:
ca. 4 personer, alt efter salatmængde
3/4 dl Cheasy A38
50 g blå ost (jeg tror også mindre kan gøre det, da den slags ost afgiver ret meget smag)
1 spsk purløg, hakket fra frost
1-2 tsk citronsaft (jeg brugte dog lime da jeg havde en der var skåret over og skulle bruges snart)
½ tsk hvidløgspulver
1/4 tsk Coleman's sennepspulver (kan sagtens udelades, og jeg ved egentlig heller ikke hvor smag det gav)
friskkværnet peber
Alle ingredienserne blendes grundigt sammen - evt. kan osten bare moses ud i A38, hvis man gerne vil have den mere klumpet, men den tyndtflydende version er ok for mig.
Konklusion:
Dressingen blev som den skulle være - der skal egentlig ikke ret meget blå ost til at give smag, og man behøver heller ikke særlig meget dressing til salaten. Jeg kan egentlig godt lide den lidt mere tykke version jeg prøvede i USA, men det var nemmere med blenderen - at jeg brugte A38 har selvfølgelig også noget at sige mht. konsistensen.
Det var kun mig der spiste af den, så der var rigeligt - men der ryger nok også en portion med til salat i madpakken i morgen.
Hej Heidi,
SvarSletFaldt tilfældigt over din blog, hvor sjovt :) Jeg er Ditte fra GG - Tilmelder mig da lige som fast læser af din spændende blog!
Hej Ditte
SvarSletVelkommen til, og tak fordi du gider følge med!
Jeg skal da også lige have kigget på din blog :-)
God weekend
Heidi
Og med GG mener jeg jo GK, jeg småsov da vidst lidt i går aftes ;-)
SvarSletDet havde jeg næsten gættet - jeg er godt nok oprettet på Grill Guru, som GG vist normalt er forkortelsen for, men jeg bruger den aldrig :-)
SvarSlet