søndag den 6. september 2009

Opskrift: Oksekød i fad

Jeg kan bare ikke få dette, og et par andre billeder til at vende rigtigt - så her må man lige vende hovedet lidt.
Flere billeder længere nede

Lækkermåsen har købt en iPhone, og der er da ingen grænser for hvad den kan bruges til!
Meget modvilligt må jeg indrømme at hvis der er nogen af de telefoner han har haft i den tid jeg har kendt ham (og det er en del!) som jeg godt kunne blive lidt misundelig over, så er det iPhone. Den har bl.a. en nyttig funktion hvor man kan se nogle udvalgte opskrifter fra Karolines Køkken, så det har faktisk gjort at han har bestemt menuen i dag - det blev til Oksekød i fad.

Jeg havde dog ikke den store lyst til kartoffelmos, så vi brugte kartofler i skiver i stedet, og lavede også lidt andre tilrettelser (dobbelt portion af de fleste ingredienser, vi tilsatte hvidløg, og dryssede med revet ost og muskatnød oven på kartoflerne), så vores version kommer her:

Oksekød i fad:

1 kg kartofler i skiver (jeg havde skrællet 1,5 kg men brugte kun ca. 1 kg)
100 g smør (jeg var ikke vild med at der skulle smør i - det er vist en opskrift fra de ældre Karoline tider, hvor man ikke gik så meget op i fedt, men Lækkermåsen insisterede. Heldigvis gik han lige ud et øjeblik da saucen var ved at være færdig, så jeg fik fisket en god del af det smeltede smør op, som flød rundt øverst i saucen. Efter min mening er der absolut ingen grund til at bruge smør når man bruner hakket kød, især ikke når det var rimeligt fedt i sig selv. Og da han, så vidt jeg ved, ikke læser denne blog, finder han nok aldrig ud af at jeg snød lidt....)
2 grofthakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
1 kg hakket oksekød (12-16% fedt)
2 dl tomatketchup
2 tsk paprika
3 tsk groft salt
friskkværnet peber
revet ost
revet muskatnød

Smelt smør i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter), og læg de skivede kartofler (eller kartoffelmosen hvis man har lavet den) over som et låg. Drys med revet gratineringsost, og lidt revet muskatnød og friskkværnet peber.
Bag retten midt i ovnen i ca. 40-50 min. ved 200 grader (alt afhængigt af hvor tykke kartoffelskiverne er - retten skal under alle omstændigheder have noget længere tid end hvis man bruger mos).

Opskriften foreslår en grøn salat til, men det eneste vi fik til var en rest af guacamolen fra i tirsdags/onsdags - den smagte udmærket stadigvæk, og så var den ryddet af vejen.

Konklusion:


Bortset fra at der jo var alt for meget fedt/smør i, så smagte det fint - jeg tror faktisk saucen ligner meget den Lækkermåsen gerne vil have, når han snakker om spaghetti og kødsauce som hans mor laver den. Så det må jeg jo prøve næste gang.

Billeder:
Kødsaucen koges
De skivede kartofler
Kødsauce, kartofler, ost og krydderier i fadet
Den færdige ret - dette billede vil heller ikke vende rigtigt :-(

Blomster/haven:
 
Jeg vil lige sætte et par billeder ind af den hortensia vi har stående ude ved hoveddøren. Den har vist aldrig stået så flot som i år, for blomsterne plejer ikke at springe så meget ud (det er åbenbart ikke den type hvor hele blomsterhovedet kommer i blomst) - men den har nu også fået godt med gødning, så det kan åbenbart godt betale sig at pusse-nusse lidt om den :-)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar