mandag den 28. oktober 2013

Opskrift: Fordej til Claus Meyers honningkagerIndrømmet - dette indlæg er ikke særlig spændende, eftersom det kun indeholder fordejen til honningkager efter Claus Meyers opskrift - men eftersom dejen skal stå i minimum en måned, så er det ikke for tidligt at komme i gang derude, hvis du vil nå at bage honningkager inden jul.

Det er første gang jeg forsøger mig, men allerede sidste år så jeg flere andre bloggere i gang med projektet, og nu skulle det altså også være her.
Anne har haft nogle kvaler med om der skulle hjortetakssalt i slut-dejen, men det mysterium skulle være løst nu, hvor opskriften tilsyneladende er blevet rettet på Claus Meyers hjemmeside hvor du også kan se resten af opskriften.
Det er jo heldigt at jeg så bare kan gå ud fra en helt korrekt opskrift og ikke behøver bekymre mig mere om det.

Nu får du i første omgang den latterligt simple opskrift på fordejen her, og om ca. 1 1/2 måned vender jeg tilbage med resten.

Hvis jeg da husker at få dem bagt.

Fordej til honningkager:

500 g hvedemel
500 g honning (flydende eller fast betyder vist ikke det store - jeg brugte flydende akaciehonning, da det er den jeg altid har i huset)

Opvarm honning til ca. 40-50 grader, og ælt den grundigt sammen med melet. Nogle bruger armmuskler - jeg brugte den dovne metode med røremaskinen. Min blev forholdsvis blød og lidt løs i det, men den vil blive mere hård jo længere den ligger. I nogle tilfælde kan den nærmest blive stenhård, men det betyder ikke at den er ødelagt - det rettes der op på når de øvrige ingredienser blandes i.
Læg dejen i en skål der dækkes med låg eller noget andet tætsluttende, og stil skålen køligt, men ikke i køleskabet - jeg har stillet min i vores forgang, hvor der aldrig er varme på.

Nu skal dejen bare stå og passe sig selv i mininum en måned. Jeg regner med at bage kagerne i midten af december - de skal stå nogle dage i køleskab inden de kan spises, så hvis de skal være klar til jul skal man lige være nogle dage forud med bagningen. Den færdige opskrift kommer når de er bagt, så jeg forhåbentlig har nogle færdige kager at vise frem.


8 kommentarer:

 1. Jeg har også lavet fordej som står og venter, har lavet honningkager på denne måde et par gange før og de plejer at blive rigtig gode. Så du kan godt glæde dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. by Busk: Det lyder godt, at de bliver gode - jeg glæder mig også til at smage :-)

   Slet
 2. JAH! Så er du med til honningkagebageriet i år :) Glæder mig SÅ meget til de er færdige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bianca: Ja og jeg har godt set at du og Anne har "sympati-bagt" :-)
   Glæder mig også til at de bliver færdige!

   Slet
 3. Hvor sjovt: vi har netop lavet selvsamme fordej på arbejdet i dag - og jeg kan næsten ikke vente til december!! Jeg smagte nogle sidste år, som var lavet på denne måde, og de var perfekte.Faktisk er den fordej vi har med honning fra vores egne bier...det gør ikke oplevelsen værre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nina: Totalt blæret med honning fra egne bier :-) Er også spændt på at smage - det er mange år siden jeg har fået en rigtig honningkage sidst, så jeg har ikke rigtig noget at sammenligne med, men jeg er sikker på det kun kan blive godt!

   Slet
 4. Hej Heidi,
  det er vidst nogle år siden du har lavet dette opslag. Men jeg vil høre dig, om du har resten har opskriften på Claus Meyers honningerhjerter? For den er nemlig ikke længere tilgængelig på hans hjemmeside :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhl: jeg kan faktisk ikke huske om jeg har opskriften andre steder end fra Meyers hjemmeside, men jeg kan se jeg har linket til Maden i mit liv/Anne. Der er opskriften dog heller ikke på det oplyste link, men efter en søgning på hendes side, så ligger den her:
   http://www.madenimitliv.dk/2014/12/20-december-honninghjerter.html

   Slet