tirsdag den 3. april 2012

Opskrift: Avocado med rejer, vagtelæg og stenbiderrogn
Vi fortsætter det sexede tema fra weekenden med forretten  - for at sammensætte en menu havde jeg søgt på diverse sider efter sexy food, erotic food osv., og kom ud fra det frem til en portionsanretning med avocado formet til små kugler, rejer, kogte vagtelæg og stenbiderrogn.


Avocadoen (og NEJ, det hedder IKKE en aDvocado) er formet som en livmoder og dyrkes på det, som Aztekerne kalder "testikel-træet" (det er noget med at de hænger i par på træerne, og godt kan minde lidt om "kronjuvelerne").
Spanierne har tilsyneladende en gang ment at avocadoer var så erotiske, at katolikkerne forbød al indtagelse af dem. Men det er nok godt nok at det er blevet tilladt igen, for de indeholder en masse sundt fedt, og det har mænd feks. brug for, for at kunne danne testosteron.


Rejer har et højt indhold af jod, som skulle styrke sexdriften, og æg/rogn giver vel næsten sig selv - det er et af de ældste symboler på fertilitet. Æg indeholder desuden en masse B5 og B6 vitaminer som er med til at styrke hormonbalancen, og bekæmpe stress.
Og hvis man har lyst til at eksperimentere lidt, så skulle indtagelse af rå hønseæg inden sex, forstærke libidoen - men det er nok ikke så klogt at forsøge sig med i disse salmonella- og andre bakterietider.


Avocado med rejer, vagtelæg og stenbiderrogn:
1 person

ca. 1/4 avocado i små kugler (eller evt. skiver hvis man kunne finde ud af at lave dem pæne)
en håndfuld små rejer uden skal
ca. 1 tsk limesaft
2-3 kogte vagtelæg
ca. 1 spsk kaviar eller stenbiderrogn
en dusk persille eller dild
evt. dressing af creme fraiche, mayo, dild, salt, peber og citronsaft

Avocado i kugler lægges nederst i et portionsglas og dryppes med limesaft (for at undgå at avocadoen bliver brun - jeg lavede dem færdige først på eftermiddagen og havde dem stående i køleskab, og de så stadig fine ud ved serveringen), og rejer arrangeres ovenpå. Læg 2 eller 3 vagtelæg i glasset (der skulle have været 3 hele æg i hver portion, men de var så svære at pille at nogle af dem gik i smadder, så jeg lagde 2 hele i, og hakkede de mislykkede og lagde imellem) og pynt med rogn og persille eller dild.

Konklusion:

Meget simpelt, men ikke desto mindre meget smagfuldt - jeg lavede en dressing til efter ovenstående fremgangsmåde, men den fik jeg ikke billeder af. Den gav dog lige det sidste til retten.
En bid brød til ville også være fint, men det blev serveret til hovedretten, så det sprang jeg over.
Vi fik en tør mousserende russisk vin til, og det fungerede faktisk overraskende godt.

Der var i øvrigt stadig ingen der gættede temaet under forretten.


11 kommentarer:

 1. ;-D Jeg kan virkelig godt lide din forklaring til avokadoen.

  Med hensyn til vagtelæggene... og alm. æg iøvrigt, prøv at tilsætte kogevandet lidt eddike næste gang, det opløser skallen en anelse, og gør dem meget nemmere at pille.

  Tror helt sikkert, jeg skal afprøve din opskrift på kæresten her i påsken ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Mini-hakkeren: Tak - jeg var ikke klar over det med testikel-træet inden jeg søgte på det, men det lader faktisk også til at navnet avocado har noget med testikel-ordet at gøre :-)
   Mange tak for tippet med eddiken, det vil jeg huske en anden gang! Det var lidt ærgerligt at jeg fik ødelagt så mange af dem, og jeg har også ind i mellem problemer med almindelige æg, så det skal helt sikkert prøves.
   God fornøjelse - håber kæresten (og du) synes om det :-)

   Slet
 2. Hvor ser det lækkert ud! Og ih, hvor har du bare ramt en af mine "pet-peeves" - aDvocado, jeg stejler totalt når nogle siger det, jeg har det lidt på samme måde med dem der skriver "the" om te! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Camilla: Tak!
   Og jeg får simpelthen fnidder når aDvocado kortet bliver trukket - på samme måde som når folk siger "biddeler" i stedet for "billeder" :-)

   Slet
 3. Har glædet mig til at se dine kreationer fra i lørdags.
  Den forret ser total skøn ud! Elsker vagtelæg - de ser så fine ud.
  Haha ... biddeler/beeedddler .. hader jeg også!! Og himbær og hångklæder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne: Den smagte også rigtig godt :-)
   Måske vi skulle starte en organisation til fremme af det danske sprog - a la Stop-forkert-udtale!!

   Slet
 4. For dælen da - så lækkert. Jeg går fluks hen i Føtex og køber vagtelæg, ved de forhandler dem. Har aldrig smagt dem, men har ofte tænkt mig at prøve - tak for dejlig blog.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte: Tak - og selv tak :-)
   Prøv at følge Mini-hakkerens råd om at putte eddike i kogevandet - så får du forhåbentlig nemmere ved at pille dem end jeg havde!

   Slet
 5. Holy banana hvor jeg morede mig kongeligt over de der fantastiske facts du ret poker-faced smed på bloggen dér! Fniser stadig lystigt lige nu :P

  Kom også til at tænke på, hvordan den vestlige verden de sidste 50-70 år i laaangt højere grad har ædt mere animalsk fedt (og fedt fra margariner m.v) - og se bare hvor mange, der bøvler med barnløshed, børn med allergier og alt muligt. Jeg tror det sunde fedt har RIGTIG meget at sige - både fra fisk, æg og aVocadoer - men folk er efterhånden så information-overloadede at de ikke kan holde rede på alle de kostråd der findes her og der og alle vegne. Men tror godt mange mænd kunne blive bedre til at spise fisk - og få bedre sædkvalitet som en bonus-effekt?!

  SvarSlet
  Svar
  1. HvD: Godt jeg kunne bidrage til lidt morskab :-)
   Du har en spændende pointe mht. den animalske fedt - der er da i hvert fald ingen tvivl om at dårlig sædkvalitet er et stigende problem, og det samme er det stigende indtag af dårlige fødevarer.
   Question is - what to do?? Udover at få vores mænd til at spise mere fisk og avocado :-)

   Slet