onsdag den 16. november 2011

5 retters gourmetmiddag på Mortens Kro


I oktober var vi på tur med mit arbejde til det nordlige Jylland.
Vi plejer at holde et arrangement en gang hvert efterår, og i år havde vi bestemt at vi dropper julefrokosten og bruger nogle flere penge på en ordentlig tur med overnatning og hele svineriet.
Vi startede ud lørdag formiddag hos Weber Grilleriet i Nørresundby (mere om det en anden dag), om eftermiddagen tjekkede vi ind på Quality Hotel på Vesterbro (som nu vist har skiftet navn til noget med First), og om aftenen gik det løs med en 5 retters gourmet-menu hos Mortens Kro.

Jeg har desværre fået smidt den seddel væk jeg ellers havde menuen printet på, og som jeg skrev notater på aftenen igennem som en sand blogger, så det bliver lidt efter hukommelsen, og nogle detaljer er udeladt, da menuen i oktober ikke findes på deres hjemmeside længere. Men jeg tror også billederne bør give en ret god idé om hvordan menuen var - der var ret dårligt foto-lys i restauranten, men med blitz og lidt efterredigering er det vist lykkedes at få dem nogenlunde tydelige.

Der var dækket godt op med vinglas fra starten - og flere kom til i løbet af aftenen


Skøn og tilpas saltet smør - om det var hjemmelavet/rørt ved jeg ikke, men det var perfekt til brødet...


... som så hjemmebagt ud, var lunt  og smagte rigtig godt - både Lækkermåsen og jeg var tæt på at spise os mætte allerede her


En appetizer som ikke var med på menuen - en Panna Cotta, mener jeg vores tjener sagde, med græskar. Den smagte lidt af spidskommen og var en fin start på de rigtige retter


Røget ørredfilet fra Thy med diverse salater, små sprøde brødbider, og noget creme som vist nok indeholdt noget med brændt hø ?!? Virkelig lækker fisk og tilbehøret fungerede fint til.


Aftenens største udfordring for flere - rimmede kammuslinger (i sukker og salt)  som således var faktisk... rå. Dertil salater og noget rødbede, samt forskelligt skum, bla. noget med estragon, hvis ikke jeg husker helt galt. Jeg har kun meget lidt erfaring med kammuslinger, men jeg synes egentlig de var ok - måske lidt for ferske i smagen, og der var flere af de andre der havde problemer med konsistensen, men der kan ikke sættes en finger på tilberedningen og præsentationen. Og med lidt brød til gik det også for de musling-udfordrede.


Andebryst fyldt med kød fra andelår, svampe og en kraftig sauce/glaze - virkelig lækker ret med meget smag.


Vinene har jeg, pga. den mistede seddel, ikke meget styr på - men vi fik bla. at vide, at rødvinen til venstre var blevet forvekslet med en hvidvin i en absolut blindsmagning (som i med bind for øjnene og vinen serveret i et sortmalet glas, så man ikke kunne se den) - farveforskellen antyder nok også lidt, at der er forskel på kraftigheden af de to


Kalvemørbrad som var marineret i grannåle - det kunne man nu ikke smage (hvilket muligvis var meget godt). Tilbehør var bønner i flere former og en grøn "sauce" som jeg desværre ikke kan huske smagen af. Men det hele var godt og kødet var virkelig mørt. På toppen en kalvebrissel - første gang jeg smagte sådan en, og jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes. Den smagte ikke af så meget, så den gjorde ikke det store indtryk.


Til mørbraden var der også portionsanrettet kartoffelsoufflé - blød og cremet


Desserten bestod af æbleis og hvid chokoladeparfait med lakrids, små æblegelé stykker, lakrids marengs og høvlet hvid chokolade, samlet en tørret æblering. Æbleisen var frisk og lækker, og lakridsisen var også skøn. I det hele taget en lækker sammensætning af æble- og lakridstema 


Samtidig fik vi også en creme brulee - det var nok aftenens største skuffelse for mit vedkommende - jeg synes slet ikke den var så sød som jeg har fået den før (ikke at den skal hvine i tænderne, men den smagte nærmest ikke af noget). Men konsistensen var fin, omend sukkerlaget på toppen var lige tyndt nok.


Fantastisk lækre hjemmelavede skumfiduser - dem skal jeg bare snart have lavet selv (gelépulver er købt)


Og til sidst nogle trøffelagtige og meget koncentrerede chokoladekugler med kakaopulver, samt nogle små småkager


Så var vi også mætte - ikke mindst af den tilhørende vinmenu, som nogle gik mere til end andre (ingen nævnt, ingen glemt).

Sådan en middag kostede ca. 650 kr. (det var en pakkeløsning sammen med hotelopholdet, men en af kollegerne skulle kun spise, og han kostede 650 kr.), og det samme for vinmenuen. Det er rigtig mange penge for aftensmad, og jeg tror faktisk aldrig jeg selv ville kunne finde på at give så meget (i hvert fald ikke for vinmenuen). Men det var utrolig spændende at prøve, og der var nogle virkelig lækre smagsoplevelser imellem.

Mht. Mortens Kro, så var der kun 3 anker - creme brulee der smagte af for lidt, at der på et tidspunkt manglede vand på bordet, og at der ikke kom ekstra smør ind da vi manglede til brødet. Men det er småting i totaloplevelsen, og vi fik en fantastisk god betjening, især af vores tjener Thai/Tai, som var god til at forklare både om retterne og vinen, og også til at svare på spørgsmål. Der var tilpas ventetid mellem retterne og hele seancen inkl. kaffe tog ca. 5 timer, før nogle af os fortsatte ud i Aalborgs byliv.

Om menuen er pengene værd er jeg nok ikke den rigtige til at vurdere - og der findes måske også finere gourmet-mad derude - men jeg var godt tilfreds, og vil ikke tøve med at anbefale Mortens Kro - som i øvrigt blev næsten fyldt op som aftenen skred frem. Noget tyder på at gourmetoplevelser ikke bliver sparet helt væk på trods af finanskrise...

6 kommentarer:

 1. Wow.Which great dishes and so beautifully presented.
  Heidi just to let you know there is nice giveaway on my blog..till 23rd November.Everyone is welcome;)

  SvarSlet
 2. Thanks Dzoli - I will take a look at your giveaway :-)

  SvarSlet
 3. Tak for linket til Taco krydderi♥ Mums sikke en lækker menu. Rigtig god ide at skippe julefrokosten og så få EN god tur. Sikke en lækker chokolade cheese cake - den skal prøves. KNUS

  SvarSlet
 4. Tina: Selv tak - elsker selv at blande krydderier :-)
  Ja det var en skøn menu, og dejligt at få én god tur, i stedet for to halv-dårlige.
  Prøv endelig ostekagen - men vær forberedt på at den er TUNG :-)

  SvarSlet
 5. Åhhhh, jeg elsker at få sådan en menu stillet foran mig.
  Mortens Kro er på min liste - og efter dine billeder er den der bestemt stadig :)

  SvarSlet
 6. Hanne: Jeg tror også lige det ville være noget for dig - menuen var tilpas fri for mugne oste :-)

  SvarSlet