torsdag den 25. august 2011

Opskrift: Majs- og mangosalat


Denne opskrift fandt jeg hos How Sweet It is, og klemte den ind i programmet i dag, hvor der ellers kun var rester af en forloren hare fra fryseren (heldigvis med SOVS) og kartofler på menuen. Godt det samme, for Bonussønnen og en kammerat var dukket op og blev til spisning, så der blev brug for det ekstra tilbehør.

Jessica fra How Sweet It is kalder godt nok retten en salsa, men i mit hoved er salsa noget (der i hvert fald er halvvejs) flydende, som man skovler op på en tortilla-chip. Det synes jeg ikke helt man gør med den her, så jeg kalder den i stedet en salat.

Det er bare farven der har en anden lyd.

Jeg havde ikke nogen ferskner (eller nektariner) som blev brugt i den oprindelige opskrift, så jeg brugte i stedet et par godt-på-vej-til-overmodne mangoer. Jeg havde heller ingen friske majskolber, så jeg brugte dem fra dåse (frosne kan sikkert også fint bruges). Tomater udelod jeg helt, og så hældte jeg lidt chipotlepulver på majsene mens de stegte - det gav lidt spark til det søde.

Majs- og mangosalat:
ca. 4 personer

2 spsk olivenolie
2 dåser majskerner
ca. 1/2 tsk chipotlepulver
et drys flagesalt
2 mangofrugter i tern
1 lille finthakket rødløg
en håndfuld finthakket frisk basilikum
friskkværnet peber
saft af ½ lime

Majskerner ristes i olivenolie på en pande, sammen med lidt salt og chipotle, til kernerne begynder at tage farve og bliver en anelse sprøde. Afkøles og blandes med de øvrige ingredienser, og trækker i køleskab, gerne et par timer.
Serveres til feks. stegt kød.

Konklusion:

Jeg syntes (vist nok som den eneste i husstanden) at den var ret god, med det søde fra mango, det lidt sprøde fra majsene, det syrlige fra lime, og det stærke fra chilipulveret. Den vil gå fint til diverse former for stegt og grillet kød, eller som tilbehør til en mexicansk ret - måske også med lidt bønner i.


4 kommentarer:

 1. Uhmm, det ser virkelig skønt ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tak, det kan også anbefales, i hvert fald af mig :-)

  SvarSlet
 3. Mango er bare så godt til så meget! I rejecocktail med avocadocreme, skåret til salat med basilikum og galiamelon, med mynte og lime - og så sådan en version som din med surt og sødt og stærkt. Jeg er ihvertfald vild med konceptet! :-D

  SvarSlet
 4. HvD: Ja mango er skønt til mange ting - i det hele taget er frugt bare godt at bruge i salat. Men mango er næsten noget af det bedste :-)

  SvarSlet