mandag den 31. januar 2011

Opskrift: Salat med and, kikærter og pærer, og parmesancreme/dressing



Jeg har taget en fridag i dag, som samtidig er den første dag hvor Lækkermåsen er uden arbejde efter at fabrikken er lukket.
Indtil videre har jeg præsteret at gøre køleskabet rent (vi snakker ikke om hvor tiltrængt det var), og at slukke for Playstation midt i et af Lækkermåsens spil, så de 22 runder han havde kørt i et bilspil gik tabt. Så er det jo godt han ikke lige har andre planer foreløbigt, så han kan indhente dem igen.

Nu hvor jeg er hjemme sådan midt på dagen en helt almindelig mandag, fik jeg lyst til at lave noget godt til en sen frokost, i stedet for at spise knækbrød som vi nok ellers ville have gjort. Så det blev til en gang salat med bl.a. kikærter (forkogte fra fryseren), pærer og andekød fra de lår jeg kogte før jul, samt en skyr-parmesancreme/dressing, som blev til efter inspiration flere steder fra.

Salat med and, kikærter og pærer:
ca. 3-5 personer alt efter om man spiser det alene, eller som tilbehør

2 store håndfulde salat (jeg brugte en blanding af babyspinat og rød mangold)
200 g kogte kikærter
250 g tilberedt andekød i strimler
1 Conferencepære i tynde skiver (med skræl)
1 rød peberfrugt i små tern
1 lille håndfuld grofthakkede cashewnødder
et lille drys flagesalt (da andekødet var kogt uden smagstilsætning, og derfor lige manglende en anelse smag)

Det hele anrettes i nævnte rækkefølge i et stort fad, eller blandes forsigtigt i en skål, og serveres med det samme.

Parmesancreme/dressing:

1½ dl Skyr (eller creme fraiche eller græsk yoghurt)
50 g fintrevet parmesanost (jeg bruger en minihakker)
1 fed finthakket hvidløg
1½ tsk flormelis (kan evt. undlades hvis man bruger den mindre sure creme fraiche eller græske yoghurt)
25 ml god rapsolie
1 spsk hakket persille (jeg brugte dog frysetørret i mangel af den friske)
groft salt og friskkværnet peber

Alt røres sammen og trækker en times på køl, inden den serveres sammen med salaten.

Konklusion:

Salaten blev god og mættende, omend der sagtens kunne have været brugt flere kikærter. Parmesancremen bandt det hele sammen og alt i alt udgjorde det en lækker og forholdsvis sund frokost.

Billeder:

Den færdiganrettede salat



Parmesancremen (den bliver ret gul i det pga. rapsolien)


Min portion

2 kommentarer:

  1. Ih, hvor ser det lækkert ud - nu er du den anden jeg ser bruge and i salat - det må jeg også få prøvet. Har set Nigella gøre det på et tidspunkt, men har aldrig fået taget mig sammen til at lave det :-)

    Den parmesancreme skal helt sikket også prøves....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. And er faktisk rigtig godt i en salat, især når det er lårkød, som ikke så nemt bliver tørt. Og så er det nemt hvis man har en stor portion liggende i fryseren der er plukket, så det bare lige skal tøs op :-)

    Parmesancremen er faktisk med delvis inspiration fra et af dine indlæg - det var i hvert fald der jeg hentede det med flormelisen, og det gjorde den sure skyr lidt nemmere at have med at gøre. Den kunne også sagtens bruges som en slags sauce til feks. kartofler...

    SvarSlet