tirsdag den 20. juli 2010

Miniferie i Nordjylland - del II med Tversted is, tangspisende sæler og en Hjørring-burger

Søndag havde vi egentlig ikke andet på programmet end at vi skulle til Tversted for at få en vaffelis i Det Blå Ishus, som skulle være berømte både for deres store is, men også deres hjemmelavede guf.
Der blæste en strid vind fra vest da vi ankom, og temperaturen var noget lavere end på østkysten - men ikke desto mindre var der en del mennesker i området der sad og spiste is.Jeg bestilte en med 3 kugler (blåbær, kokossorbet og grøn æblesorbet) og guf - Henrik fik 4 kugler.
Alle tre smagte rigtig godt, især æblesorbeten, som var rigtig frisk. Guffet var også - guf. Og det smagte hjemmelavet.

 
Vi gav 23 kr. for 3 kugler og 27 kr. for 4, og det må siges at være rimeligt i forhold til flere andre steder i både Frederikshavn og Skagen - og så var guf med i prisen.

Da vi ville videre fra Tversted, kiggede vi lidt på et kort vi havde fået på hotellet, og så fandt vi på at køre til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, som bla. er kendte for deres klumpfisk. For nogle år siden døde den de havde under en brand, men efterfølgende er der kommet nye i det kæmpestore akvarie.
Vi overværede en fodring af klumpfiskene, og de andre fisk som lever sammen dem i akvariet, bl.a. sild, hornfisk, hajer og makreller - der var en dykker nede i vandet som fortalte en masse om fiskene, samtidig med at man på tv-skærme kunne følge det kamera han havde med dernede.

Klumpfisken er en spøjs størrelse - det ligner nærmest at den mangler den bagerste halvdel af kroppen, og den har ikke ingen hale den kan svømme med, så det foregår med to finner, en øverst og en nederst, som den bevæger i samme takt.Vi brugte desuden en del tid på at kigge på sælerne i deres bassin. Der var lidt slåskamp mellem en af de helt store hunner (som i øvrigt er næsten 30 år gammel - jeg vidste ikke de kunne blive så gamle) og en af de unger der blev født i starten af juli. De jagtede hinanden og piskede rundt i bassinet, men vi kunne ikke helt finde ud af om det bare var leg, eller om de var fjendtlige overfor hinanden.

En sæl der svømmer på ryggen - for at de bedre kan holde øje med bytte på bunden, læste vi os frem til


Tangen i bassinet havde en flot grøn farve


Dagens grin kom da en af sælerne tog en ordentlig mundfuld tang i gabet, og derefter spyttede det ud igen og rystede gevaldigt på hovedet - tilsyneladende fordi det var en lidt for stor mundfuld...

Da vi ikke gad at kigge mere på fisk og andre havdyr, kørte vi en tur rundt i Hirtshals - hvilket var ret hurtigt overstået. Vi var inde i en eller anden tøjbutik, som reklamerede med Danmarks billigste tøj - det var nu mest arbejdstøj og læderjakker vi fandt, så det var ikke voldsomt imponerende...

Sulten var efterhånden ved at melde sig, så vi blev enige om at sætte kursen mod Hjørring, hvor vi fandt en cafe der havde åbent - Cafe Chic.
Vi valgte begge en USA burger med hjemmelavet hakkebøf med chili og hvidløg, og bacon og ost i en god og sej bolle, med stegte kartofler, mayo og ketchup til.Den mættede godt - og da klokken efterhånden var blevet 3 om eftermiddagen, endte det faktisk også med at vi ikke fik ordentligt aftensmad den aften, men "bare" købte lidt snoller i Brugsen i Strandby, og så hyggede vi os på hotellet med en bog (til mig), og Flight Plan i fjernsynet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar