onsdag den 14. juli 2010

Maskin-kartoffelskræller - hjælp!

Jeg HADER at skrælle kartofler!! Jeg elsker at spise de nye, og helst de helt små - men det tager ligesom endnu længere tid at få skrællet en grydefuld af de helt små, end dem af normal størrelse.

I går hvor jeg endnu engang fik ondt i ryggen af at stå bøjet over vasken, kom jeg jo så på den ide at man jo bare kan købe sådan en kartoffel-skrællemaskine. Og den findes faktisk til min Kenwood Major, så jeg behøver ikke engang stå og dreje på et håndsving, eller købe flere elektriske dimser til skabet.

Men nu spørger jeg så - er der nogen derude der har erfaring med den her type?


Eller evt. den her, som lader til at være den ældre model?Det skulle gerne fungere sådan at kun den yderste skræl forsvinder, og den "hinde" der ligesom er indenunder bevares...

8 kommentarer:

 1. Hej Heidi

  Åh, hvor jeg kender det. Glad for at høre, at andre har det sådan. Jeg føler mig så pylleret, når jeg står bliver irriteret over at ordne kartofler til 2 ... TO Personer.
  Det er sådan noget lorte arbejde, som har afholdt mig fra at uddanne mig til kok ;D

  Men du spurgte jo til den kartoffelskræller .... jeg har brugt en for mange år siden. Hvor inderskålen nærmest var sådan noget groft sandpapir - den tog alt for meget af den gode hinde. Så det var ikke en god løsning. Men måske de er blevet bedre. Sig endelig til, hvis du ender med at købe en og den virker - for så skal min Kenwood også have nyt udstyr ;)

  SvarSlet
 2. Vi er flere der kender problemet - også til to personer, så jeg følger spændt med fra sidelinien.

  SvarSlet
 3. Skrælle små, nye kartofler? I en maskine? Det er da helligbrøde! :-) De skal bare skylles og ned i håndvasken med et par store håndfulde groft salt. Kør det hele rundt med hænderne, så fungerer saltet som "peeling" for kartoffelhuden - og det værste forsvinder. Skyl bagefter det hele grundigt, kog, og spis kartoflerne - og vær ikke bange for evt. rester af sommerskræl. Det er jo den, der er noget af det fine ved nye kartofler. Enjoy!

  SvarSlet
 4. @Lise: Altså nu er det jo netop ikke meningen at de skal decideret skrælles, for jeg vil jo netop gerne beholde "hinden" lige under skrællen. Jeg har også ind i mellem bare skrubbet dem rene og beholdt skrællen på, men hvis de skal bruges til feks. kartoffelsalat, er det nu pænest uden skræl.
  @Hanne og marianne: Jeg overvejer om jeg skal forsøge med den til Kenwood - den gamle model jeg har lagt billede af, ligner den Hanne snakker om, men jeg ved ikke om den nye model fungerer anderledes.
  Jeg skal nok komme med en anmeldelse hvis jeg køber en :-)
  Jeg har også kigget lidt på en OBH maskine, som også kan slynge salat - men den fylder nok lidt mere end en skål til Kenwooden...
  Det er ikke nemt!!

  SvarSlet
 5. Her til alle ;-)

  Der tror jeg nok jeg har løsningen. Jeg er også helt pjattet med nye kartofler, gerne de små, men gider heller ikke skrabe dem. Jeg har købt en toilet børste, skåret håndtaget af og monteret børsten med skaft på en boremaskine.
  Så er det bare ned i en spand med kartoflerne tilsæt vand og så ellers køre med "borebørsten" til de er rene.
  Håber i kan bruge det til noget. Mads

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder smart, men ad jeg har ikke lyst til at få selv den mindste rest af plasticbørste fra en toiletbørste ned i dejlige nye kartofler, der er garanteret en masse pvc, thalater og andet i

   Slet
  2. Man er jo heldigvis frit stillet til at lade være hvis man ikke synes om ideen - jeg har faktisk selv taget den til mig og har brugt metoden flere gange med succes, og jeg vælger altså at tro at det må være meget begrænset hvad sådan en børste kan afgive til kartoflerne. De bliver jo altså også skyllet, så der ligger jo ikke rester fra børsten nogen steder (andet end i spanden med vand, som bliver hældt ud).
   Jeg har stadig ikke købt hverken en separat kartoffelskræller, eller en til Kenwood, så indtil videre klarer jeg (og sikkert mange andre) os fint med denne løsning :-)

   Slet