søndag den 8. november 2009

Opskrift: Kalkun/kyllingefrikadeller med fetaost og kerner


Jeg lavede disse deller første gang for 2½ måned siden efter at have fundet opskriften hos NYBH, og de blev rigtig gode (jeg lavede dog lidt om på et par ting).
I sidste weekend fik vi ryddet op i begge vores frysere, og har nu 99,9% styr på hvad der er i dem, og derfor var det nemt at finde en pose hakket kyllingebryst, da vi skulle finde en menu til mandag. Min mor var græsenke i et par dage da min far skulle på tur med pensionistforeningen, så hun ville gerne i pleje hos os et par dage, og var her derfor fra mandag til onsdag. Så der skulle ordentlig mad på bordet når mor kommer!

Første gang jeg lavede dem var det med kalkunkød, denne gang blev det med kylling.

Opskriften som jeg lavede den kommer her:

Kyllingefrikadeller med feta og kerner:

900 g hakket kyllinge- eller kalkunkød (jeg brugte 1 kg denne gang, da det passede med en pose fra fryseren)
4 fed hvidløg, presset
4 gulerødder, revet
1 stort løg, finthakket
3 spsk. græskarkerner
3 spsk. solsikkefrø
1 spsk røget paprika
2 spsk stærk chilisauce
ca. 2 spsk salt (sættes ned til ca. 2 tsk-1 spsk næste gang!)
friskkværnet peber
1 bæger/200 gram feta, let smuldret
olie eller ghee til stegning

Det hakkede kød røres sammen med alle de øvrige ingredienser.

Farsen formes til frikadeller (jeg laver ca. 20 stk. af god størrelse) og steges i lidt fedtstof på en pande eller grill, til de er gennemstegte, ca. 8-10 minutter på hver side (alt efter størrelse).

Frikadellerne blev serveret med råkost og en færdig risblanding fra frost - ingen sauce.

Konklusion:

Dellerne er rigtig gode og overraskende smagfulde, i betragtning af at kyllinge/kalkunfars i sig selv ikke smager af særlig meget. Men de ting der er tilsat giver en rigtig god smag, og kernerne giver en god konsistens med bid i. Når jeg laver noget delle-lignende af fars, plejer jeg at røre den færdig og så prøve-stege en lille portion på panden, for at tjekke om den mangler krydderier. Nogle smager på den rå fars, men det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, så prøve-stegningen fungerer bedst for mig.
Jeg vil dog sige at denne gang var de blevet temmelig salte - jeg ved ikke hvad der gik galt i forhold til første gang, for jeg fulgte nøjagtig samme opskrift, bortset fra 100 gram ekstra kød. Men næste gang vil jeg forsøge kun med 1 spsk og så prøve-stege og smage mig frem til hvor meget farsen kan tage.
Eller også har jeg simpelthen skrevet forkert sidste gang, så det i stedet skulle være 2 tsk - under alle omstændigheder putter jeg for lidt i næste gang, og smager mig frem...

Billeder:

Alle ingredienserne klar i røremaskinen


Den færdige fars


Min tallerken (jeg nåede desværre ikke at få taget flere billeder)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar