torsdag den 15. oktober 2009

Opskrift: Squash-chokoladekageI dag er det 37 år siden jeg kom til verden - og ifølge mine forældre er vejret lige så smukt i dag, som det var den dag for længe længe siden (da de kom hjem med mig en uge senere var alle bladene faldet af træerne - det ved jeg så ikke om vi oplever i år...)
Nå men fødselsdag er jo lig med kage til kollegerne, så jeg bagte en chokoladekage med squash i går, som jeg fandt opskriften på i et forum jeg er medlem af - og den var overraskende blød og svampet i dag også, så den kan godt anbefales.

Squash-chokoladekage:

300 g mel
60 g kakao
2½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker
et nip salt
150 g smør
400 g sukker
3 æg
½ liter revet squash (jeg brugte minihakker i stedet for at rive manuelt, og havde lidt svært ved at få den til at hakke det ordentligt, så jeg tilsatte det meste af mælken og blendede det bare helt fint)
1¼ dl mælk
150-200 g ret groft hakket mørk chokolade

Glasur:

flormelis
kakao
50 g smør
vand
hakkede mandler til pynt

Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
Sigt mel, kakao, bagepulver, natron, kanel, vanilje og salt i en skål, og stil det til side.
Smør og sukker piskes godt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt imellem hvert. (Jeg brugte min røremaskine).
Med en ske røres squash´en i (brugte bare rørefunktionen igen på lav hastighed). Tilsæt herefter skiftevis mælken og de tørre ingredienser. Til sidst røres den grofthakkede chokolade i.

Dejen kommes i en smurt form på hvad der svarer til minimum 20x30 cm - den må ikke være mindre da den hæver en del. (Jeg lavede dobbelt portion og brugte en almindelig springform plus en silikone-randform, og det passede fint).
Bages i 45 min. ved 80 grader varmluft. (Efter de 45 minutter var begge mine kager stadig rå indeni, så de fik begge ca. 20 minutter mere - den i randformen kunne nok godt have klaret sig med lidt mindre, men det passede fint til springformen).

Når den er afkølet smøres glasur på og de hakkede mandler drysses over. Jeg puttede ikke glasur på den jeg havde med på arbejde i dag, og vil nok heller ikke gøre det hvis den skal serveres med feks. creme fraiche, eller is og frugt til - men uden tilbehør passer glasuren sikkert godt til.

Konklusion:
 
God chokoladekage, som bliver tilpas svampet - sikkert pga. squashen. Det er godt med ret store chokoladestykker i, så de stadig kan mærkes når man spiser den.
Det meste blev spist, så jeg tror også den var godkendt på arbejde.
 
Billeder:
 
Ja jeg slipper stadig ikke for de omvendt liggende billeder - så her er alle de tørre ingredienser


Smør og sukker røres sammen


Blendes squash med mælk - var det noget til morgenmad?


GROFT-hakket chokolade - jo grovere, jo bedre :-)


Den færdige springformskage


Og den færdige randformskage


Min portion i går - lidt kedelig uden tilbehør, men den skulle bare prøvesmages midt i hjemme-arbejdet

2 kommentarer: