onsdag den 27. juni 2012

Opskrift: Ben & Jerry's Chunky Monkey is med banan, chokolade og valnødder



For nogle uger siden fik Lækkermåsen og Bonussønnen lyst til is, og gik selv på jagt efter opskrifter vi kunne lave med hvad vi havde i huset.
Det blev først til en hvid chokoladeis med kondenseret mælk, som blev så hvinende sød at jeg ikke kan få mig selv til at blogge om den - men BS er vild med hvid chokolade, så han fik lov at bestemme.
Du kan dog godt lige få lov at se et enkelt billede:




Efterfølgende blev det til en Ben & Jerry kopi, nemlig Chunky Monkey, med banan, chokolade og valnødder.
Jeg mener vi smagte den i Tyskland sidste år, og det var et positivt første møde, som vi gerne ville genskabe. Heldigvis var der modne bananer i skiver i fryseren - det er en god ting at have til både is, kager og desserter.

Den dag for nogle uger siden lavede vi isen efter denne opskrift fra Epicurious.com, og den blev god - efterfølgende har jeg lavet den igen til gæster, med kondenseret mælk i stedet for æg, fløde og sukker, og det er den version i får her.
Jeg brugte desuden den hjemmelavede evaporerede skummetmælk som ikke var øremærket til andet, men der kan sagtens bruges udelukkende almindelig mælk.
Ligesom appelsinisen gjorde jeg den så fedtreduceret som mulig ved kun at bruge skummetmælk og ingen fløde - den blev en anelse hårdere i konsistens end appelsinisen, men 10-20 sekunder i mikroen løste det problem.

Ben & Jerry's Chunky Monkey is med banan, chokolade og valnødder:
ca. 1 liter

1 ds / 397 g sødet kondenseret mælk
3 dl evaporeret skummetmælk (eller samme mængde ekstra mælk)
2 dl skummetmælk
2 tsk vaniljeekstrakt
2 meget modne bananer
2 spsk citronsaft
1 stor håndfuld grofthakkede valnødder
1 1/2 dl grofthakkede mørke chokoladeknapper (jeg brugte 47% Callebaut)


Pisk al mælken og vanilje sammen i en skål. Mos bananerne og bland dem med citronsaften (man undgår de bliver alt for brune, og det giver lige et lille frisk pift til isen). Pisk bananerne ud i mælken og kør blandingen i ismaskine iht. instruktionerne.
Når isen begynder at blive tyk tilsættes valnødder og chokolade og isen fryses færdig, og sættes derefter i fryseren i minimum et par timer.
Den bliver som nævnt lidt hård når den er helt frossen, men 10-20 sekunder i mikrobølgeovnen gør den serveringsklar.


Konklusion:


Skøn skøn is med knas fra chokoladen og valnødderne, og sødme fra de modne bananer. Man kunne godt frygte den blev for sød med både bananer og kondenseret mælk, men det er nu ikke tilfældet. 
Den kunne sagtens stå på programmet igen - men mon den kan laves low carb?

8 kommentarer:

  1. åh crap, jeg mangler altså den der ismaskine til at lave min ynglingsis! 49 kr er hvad Fakta kræver for en lille hapser B&J. Din variant lyder SÅ god... hmmm mon ikke jeg bare jeg nøjes med en banan milkshake i dag og så drømme videre om en ismaskine.

    SvarSlet
    Svar
    1. SS: Du skal bare ha' en ismaskine - simple as that! Bananmilkshake lyder nu heller ikke tosset.
      Har i øvrigt lige gang i både jordbæris og nutellais pt - det er noget der ikke er godt for den sukkerfrie livsstil!

      Slet
  2. Hey Heidi.
    Jeg står og skal holde indflytterfest på fredag, hvor jeg regner med, at lave din lækre isopskrift her.

    Men jeg overvejer, at bruge sukker, æg og fløde. Men kan du eventuelt oplyse mængden af disse 3 ting for denne opskrift? På forhånd tak :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jesper: Ikke noget dårligt valg til en indflytterfest - jeg håber det bliver en succes!
      Jeg har et link til den første opskrift vi prøvede fra Epicurious.com oppe i teksten inden opskriften - den er med både sukker, æg og fløde, så der skulle du kunne finde mængderne.
      Som jeg husker det blev konsistensen bedst med æg og fløde, så den går du ikke fejl af :-)

      Slet
    2. Så det vil altså sige:

      2 æg
      170 gram sukker
      4,75 dl. fløde
      2 dl skummemælk
      2 tsk vaniljeekstrakt
      2 meget modne bananer
      2 spsk citronsaft
      1 stor håndfuld grofthakkede valnødder
      1 ,5 dl grofthakkede mørke chokoladeknapper (jeg brugte 47% Callebaut)

      er meget usikker på mængden efter den er omregnet :)

      Slet
    3. Sukker er målt i dl, dvs. 1,75 dl - jeg ved ikke om det passer helt med 170 gram?
      Mælken skal nok være knap 2,5 dl i stedet for 2 dl (1 US cup er ca. 2,4 dl).
      Ellers vil jeg mene det ser rigtigt ud :-) Hold evt. lidt igen med citronsaften og smag til med den - jeg kan ikke huske om jeg puttede lige så meget i versionen med fløde og æg.

      Slet
    4. Super. Jeg prøver! :)
      Vi er enige om, at det kun er æggehvider vi kommer i?

      Slet
    5. Nej det er vi ikke :-) Det er hele æg der bruges i opskriften jeg linker til, og de skal bare piskes hele, som der står - ikke deles eller noget.

      Slet