torsdag den 31. maj 2012

Opskrift: Græsk yoghurtdressing med grillet rød peber og hvidløg


Til den græske rissalat og kyllingen vi fik efter hjemkomsten fra Kreta, lavede jeg en alternativ form for tzatziki - der er ikke noget der slår den tzatziki man får i Grækenland, så jeg ville ikke engang forsøge mig, med den rigtige i så frisk erindring.
I stedet havde jeg en idé i baghovedet som Hanne K. havde luftet - nemlig at blende rester af grillede grøntsager med yoghurt og bruge det som dip/dressing.
Jeg havde godt nok ingen grillede grøntsager jeg selv havde lavet, men jeg havde nogle købte grillede peberfrugter i lage - det måtte kunne gå an.

Yoghurt blev blendet med peberfrugt, hvidløg blev hakket i hånden for at den ikke bliver bitter ved blendning, og der blev smagt til med salt og peber, og rundet af med olivenolie.
Nemmere bliver det næsten ikke.

Græsk yoghurtdressing med grillet rød peber og hvidløg:

250 g græsk yoghurt (jeg brugte 2% for at spare lidt på fedtet, men en 10% giver nok et mere cremet resultat)
100 g grillet rød peber i eddikelage
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt og peber

Blend yoghurt med peberfrugten, hak hvidløget fint med en kniv og tilsæt det til yoghurten, sammen med olivenolie. Rør godt rundt (men uden at blende mere), og sæt dressingen på køl, gerne et par timer så hvidløget trækker smag.
Inden servering smages til med salt og peber.
Kan bruges som sauce til kød, dip til grøntsager og chips eller dressing til salat.

Konklusion:

Super nem og lækker dressing/dip, hvor der virkelig er drøn på smagen af hvidløg - især når den får lov at stå til dagen efter.
Smagen bliver ret syrlig pga. eddikelagen der hænger ved de grillede peberfrugter, så hvis man ikke er til den smag, kan det være en idé at skylle peberfrugten før den blendes med yoghurten. Men jeg synes det gav en god smag til dressingen - og det vi ikke fik spist om aftenen, fik jeg gjort kål på dagen efter, sammen med resten af rissalaten og nogle gulerødder.

3 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage fra ferie! Super ide med den dressing!!!!!! En masse lækre ting du får lavet. Kom til at se at du har en blogspot adresse med co.il! Har du nogen forbindelse her til Israel da co.il jo er israelsk domæne navn eller hvad man nu siger som f.eks http://www.walla.co.il/ Jeg er bare nysgerrig ;-) Knus og god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det er godt at være på ferie, men det er nu også godt at være hjemme igen :-)
   Det er sjovt du siger det med blog adressen, for jeg lagde mærke til for nogle dage siden at der pludselig stod .dk da jeg var på bloggen. Og efter du skrev i dag, har jeg forsøgt med forskellige andre lande-endelser (bla. co.uk for England, .gr for Grækenland), og de virker alle sammen.
   Jeg ved ikke om det altid har været sådan, men måske er det noget ens browser automatisk ændrer, alt efter hvilket land man er i - det kunne tyde på det, siden du får Israel endelsen, og selvom jeg indtaster .com, så ændrer den det automatisk til .dk nu...
   Rigtig god weekend til dig også :-)

   Slet
  2. Hejsa Heidi! Du har ret - det må være noget nyt noget for førhen var det bare com!!! Godt detektiv arbejde ;-) Sådan er det altid med ferie - ude er godt men hjemme bedst. Men en ferie giver altid ny energi! Sikke en dejlig konfirmation I havde og sikke lækker mad. Rigtig lækker menu!!! Knus

   Slet