søndag den 17. juli 2011

Kulinarisk Kreta del II - flymad tur/retur med Jet Time

Flymad er normalt ikke det man ser mest frem til af kulinariske oplevelser på en ferie (og er sikkert heller ikke det man blogger mest om), og sidste år på Kreta-turen havde vi da også fravalgt den. Til gengæld endte vi med at bruge en mindre formue på diverse usunde og ikke-mættende snacks ombord, så i år tog jeg beslutningen at vi skulle have mad på flyet til Kreta, som var fra danske Jet Time.
Det kom vi ikke til at fortryde.

Inden maden blev delt rundt, fik vi både ud og hjem udleveret en lille folder der beskrev menuen. Det var en glædelig overraskelse at størstedelen af produkterne var økologiske, og der stod fint beskrevet i folderne, at de største udgifter ved flymad udgøres af pakning og logistik, så det koster faktisk ikke ret meget ekstra at bruge ordentlig kvalitet.

Da vi fløj tidligt morgen derned, bestod menuen den dag af en brunch-anretning:

øko Øllingegaard-yoghurt med bær
1 hårdkogt æg i skiver
øko ost fra Øllingegaard
øko spegepølse fra Slagteren ved Kultorvet
Rynkeby øko marmelade
en skive peberfrugt
en cherrytomat (som smagte af noget!)
knækbrød
øko boller fra Il Fornaio
øko smør
Fairtrade kaffe eller te
en lille pose med frugt i mundrette bidderPå hjemturen fløj vi omkring frokosttid, og der bestod menuen af "Det kolde bord om bord":

et lille glas med flyvefisk (karrysild) som lige passede til ½ stykke rugbrød
øko leverpostej fra Slagteren ved Kultorvet
øko medisterpølse fra samme slagter
øko spegepølse fra samme slagter
øko saltkød af kalv fra samme slagter
en lille sur agurk (den manglede dog i min pakke, men Lækkermåsen var så venlig at dele)
rødløg i ringe (man fornemmer tilblivelsen af Dyrlægens natmad)
en trekant Camembert ost
en cherrytomat (som stadig smagte af noget)
rugbrød
knækbrød
øko boller fra Il Fornaio
øko smør
Fairtrade kaffe og te

Jeg havde ikke fået gravet kameraet frem på hjemturen, så der er ingen billeder af frokosten, men den mættede fint og ligesom ved morgenmaden var der opfyldning af brød undervejs, så alle havde en chance for at få stillet sulten.

Selvfølgelig er der ikke tale om gourmet-måltider, men jeg synes det er yderst prisværdigt at et flyselskab gider gøre lidt ud af fødevarekvaliteten til deres kunder, og erkender at det faktisk kan gøres for få ekstra midler. Prisen var 150 kr. pr. person, hvilket vist svarer meget godt til det man plejer at skulle betale hos andre selskaber, og jeg synes de penge var givet fint ud.

Så hermed en anbefaling af Jet Time hvad det kulinariske angår. Desuden må man også have 20 kg bagage med + 5 kg håndbagage, i modsætning til sidste års selskab, hvor grænsen hed 15+5 kg.

Vi havde 15 kg med hver derned i kufferterne, så det havde ikke levnet meget plads til olivenolier hvis vi havde rejst med samme fly som sidste år.

3 kommentarer:

 1. Jeg er måske nok lidt mærkelig - eller det ved jeg at jeg er - men jeg kan sådan set godt lide flymad. Jeg synes det er lidt hyggeligt med alle de små forskellige små ting man får :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hvor ser det godt ud det der flymad - må da indrømme, at der er sket lidt siden jeg sidst fløj med Jet Time. Ku være man skulle vove forsøget igen:-)

  Ser ellers ud til at have været en skøn tur - det der grækenland er bare altid godt. Jeg elsker kreta:-)

  SvarSlet
 3. NYBH: Jeg er enig i det med det hyggelige :-) Jeg har heldigvis heller aldrig været rigtig uheldig med flymad, men det er alligevel første gang jeg oplever at man gør noget ud af økologi.

  LaTascha: Jeg tror roligt du kan tage afsted med Jet Time igen - jeg ved selvfølgelig ikke hvordan deres aften-menu ser ud, men hvis den følger morgenmad og frokost, så kan det ikke gå helt galt.
  Og ja, Grækenland er skønt :-)

  SvarSlet