Der er stadig lige et par indlæg der skal indhentes, så for en stund bevæger vi os tilbage til mandag den 31. maj.
Der stod menuen på hotwings med en pastasalat tidligere fundet hos The Pioneer Woman. De hotte vinger er ikke noget at berette om - de blev ikke specielt spændende, så jeg vil nøjes med at fortælle om pastasalaten, som heldigvis blev så meget desto bedre. Yderligere tilbehør var almindelige færdigkøbte kuvertflutes, hurtigt skyllet under vand på oversiden, og drysset med Aromatkrydderi. Et tip jeg lærte af min au pair mor for snart mange år siden, og som jeg ikke har brugt i mange år, men som har fået en ny renæssance på det sidste - det er sikkert ikke særlig politisk korrekt at bruge Aromat, men de flutes smager altså jævnt godt med smør til.
Jeg ændrede en lille smule i indholdet af pastasalaten, så den kommer her i min version.
Pastasalat med soltørrede tomater:
Dressing:
1 glas soltørrede tomater i olie (285 g nettovægt) - olien kasseres eller gemmes til andet brug
4 store fed hvidløg
30 g bredbladet persille
2 spsk rødvinseddike
1-2 dl ekstrajomfruolivenolie
salt og friskkværnet peber
Salat:
ca. 500 g god fast pasta - feks. penne eller "corkscrew"
20 cherrytomater i halve
15-20 blade frisk basilikum
10 Kalamati oliven uden sten, skåret i halve
2-3 dl friskrevet parmesanost (løstpakket)
Ingredienser til dressing blendes til ønsket konsistens - tilsæt olien lidt ad gangen, til dressingen er tilpas flydende. Konsistensen må gerne være en anelse grov, men skal selvfølgelig kunne hænge på pastaen.
Dressingen kan sagtens laves dagen i forvejen og trække smag i en lukket beholder i køleskabet.
Pastaen koges iht. pakkens anvisninger, med rigeligt salt. Den afkøles derefter ved at skylle i koldt vand.
Hæld ca. 2/3 af dressingen over pastaen, tilføj oliven, basilikum og det meste af osten, og bland sammen. Tilsæt evt. mere dressing til pastaen er dækket som man ønsker.
Tilsæt tomaterne til sidst og bland forsigtigt - drys resten af osten over og pynt evt. med hele basilikumblade.
Konklusion:
Super god pastasalat med masser af smag - som kræver at man kan lide hvidløg! Den hører måske ikke til de sundeste udgaver med al den olie - men det er trods alt den sunde slags olie der skal bruges.
Billeder:
Dressingen blendes
Den færdige pastasalat
Min tallerken
Aromat-flute
Den pastasalat lyder super lækker. Jeg synes ikke så meget om pastalsalater med surmælksprodukter ... så denne her skal helt klart prøves en gang næste gang trangen til pastasalat dukker op:)
SvarSletDet kan du roligt gøre - og som der står i den originale opskrift bliver den vist kun bedre af at lave dressingen dagen i forvejen, så den rigtigt kan trække smag. Vi skal have den igen på fredag hvor der kommer gæster, og jeg kunne godt finde på at lave dressingen allerede i morgen og se hvordan det bliver...
SvarSletDen ser utrolig lækker ud. Hvor mange personer er pastasalaten beregnet til?
SvarSletIben: Beklager det sene svar - eftersom der er 500 g pasta i sådan en portion, og man vist normalt siger mellem 50 og 100 g pasta per person, så vil jeg sige mellem 5 og 10 personer - alt afhængig af hvad der ellers bliver serveret.
Slet