fredag den 26. marts 2010

Ferie/arbejdstur til USA - lørdag den 27. februar - tur til Boulder og mexicansk frokost

Kl. 7 kom vi ned til vores første morgenmad på hotellet. Der var bla. små tortillapandekager, en rørægsblanding med kød og grøntsager, diverse salsa, ketchup og sennep, groft toastbrød, muffins, en slags wienerbrød, lav-selv vafler, branflakes, Apple Jacks, youghurt, havregryn, smøreost, honning, marmelade, mælk, appelsin- og æblejuice. Desværre fik jeg aldrig taget nogen billeder af morgenmadsbuffetten - nu havde jeg jo også kun 14 dage til det.

Efter en solid morgenmad kørte vi hen til det nærliggende K-Mart for at købe lidt toiletsager (bla. shampoo og hårlak som vi med vilje ikke havde taget med hjemmefra) og vand.
Derefter blev vi enige om at køre en tur ud til fabrikken hvor Henrik skulle møde mandag morgen, så han kendte vejen inden. Turen gennem selve Brigthon var ikke specielt spændende - udover at området er meget tørt og farveløst på denne årstid, så virker byen mange steder lidt slumkvarter-agtig, og vi kom også forbi en vaskeægte trailer-park. Husene er forsømte og det roder meget rundt omkring - så faktisk ligger hotellet i den lidt pænere del af byen, hvor der ikke ser helt så slemt ud.
Vi fandt ud til fabrikken og kørte lidt rundt for at finde den rigtige indgang, og derefter blev vi enige om at tage en tur til Boulder, som skulle være lidt mere spændende.

Boulder er en universitetsby nordvest for Denver, og den har mange butikker og også et gå-gadeområde som var meget hyggelig. Og i forhold til DK var det temmeligt forårsagtigt i vejret, så her så vi de første shorts- og t-shirt klædte mennesker.

Gå-gade området i Boulder


Vi fik kigget lidt på butikker og var inde i en chokoladebutik hvor vi købte en slikkepind til Tobias, marshmellows dyppet i henholdsvis chokolade og karamel, og et par chokoladetrøfler med ancho chili.
På vej ned ad gågaden var der en "street-performer" som startede et lille show. Han var lidt slangemenneske-agtig og kunne bøje sin krop i alle mulige mærkelige retninger.

Glansnummeret var da han puttede sig selv ned i en plastickasse på 20x20" (ca. 50x50 cm). Han var meget underholdende, så han fik også lidt dollars inden vi gik videre.


Klokken var efterhånden blevet frokosttid, så vi blev enige om at prøve en mexicansk restaurant, Tahona Tequila Bistro.


Det fortrød vi bestemt ikke.
Vi bestilte en portion tortillachips med salsa til deling, og fik desuden begge quesadillas med kylling.

Salsaen til chipsene var grøn og, tror jeg, måske lavet på tomatillos - super god, og selvom der nok har været koriander i, syntes Henrik også om den.


Quesadillas blev serveret med en lille skål med ostesauce, og var også rigtig lækre.


Det var en rigtig god frokost, også med god service, så vi lagde en god skilling i drikkepenge. Og så var det billigt - 18 USD inkl. en store agave-cola (hvad det så end er) og en flaske vand.

Fra Boulder kørte vi til Superior, hvor vi fandt en samling af butikker. Vi var inde i en legetøjsforretning, hvor de havde rigtig mange spændende ting - især til drenge. Der var en kæmpe sportsforretning, hvor man kunne få alt - simpelthen alt - der havde med sport at gøre. Og så var der Whole Foods Market - en super lækker madforretning, hvor de sælger "organic" og "natural" mad - uden kunstige tilsætningsstoffer, farver osv., og hvor de støtter producenter der producerer varer på en god måde.
Der var bare så mange lækre og spændende ting - en hel række med korn, bønner, mel osv., hvor man selv kunne fylde i bøtter, så man kun behøvede købe den mængde man havde brug for. Lækre oste, en hel disk kun med oliven, og ja.... alt muligt spændende.
Det eneste vi købte den dag var nogle ZipLoc poser (den slags man bruger til flydende ting i sin håndbagage når man flyver) - de er rigtig gode også til at fryse madvarer i, og noget billigere end hjemme, og så kan de fås i flere størrelser.

Derefter gik turen tilbage til hotellet, for at få en tiltrængt lur. Den blev så noget længere end beregnet - Henrik sov næsten 6 timer, jeg selv fik vel 4 timer, så klokken blev også et godt stykke over midnat inden vi gik til køjs igen. Uden aftensmad i øvrigt - det var ikke den store sult der prægede os efter den solide frokost...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar