mandag den 11. januar 2010

Opskrift: Stegte kyllingelår med ovnkartofler og spinat/rødbedesalat med grønne linser


Flere billeder længere nede

Endnu en portion Familie Journalen blev hjembragt fra min mor i lørdags, og i nr. 03/2009 fandt jeg en opskrift på en spinat-rødbedesalat der passede perfekt til søndagens menu, da vi havde både friske babyspinatblade og rødbeder der snart skulle bruges.
Så var det sådan set bare at kigge i fryser-listen og se at der var nogle kyllingelår med overlår som kunne bruges, og med en gang ovnkartofler, og lidt ekstra fyld i salaten var menuen på plads - uden at måtte købe en eneste ting.

Stegte kyllingelår:

6 store kyllingelår med overlår
salt, friskkværnet peber og barbecuekrydderi

Lårene skylles og tørres, lægges på en rist over et fad, og steges i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time (jeg brugte varmluft da kartoflerne stod i bunden, og så fik de kun 190 grader).

Ovnkartofler:

6-8 store kartofler, skrællede og skåret i store tern
olivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
frisk og tørret rosmarin, finthakket

Kartoflerne blandes med olien og krydderier i et ovnfast fad - steges i ovnen ved 200 grader (190 grader varmluft) i ca. en time - vendes jævnligt så de ikke brænder fast i fadet.

Spinat/rødbedesalat med grønne linser:

ca. ½ bakke babyspinatblade, skyllede og afdryppede
3 store rødbeder
vand til kogning
1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
en skive god fetaost fra blok pr. portion
2 dl grønne tørrede linser
5 dl vand til kogning
1 tsk salt
1 tsk Oscar grøntsagsbouillonpulver
1 tsk tørret sød chili

Dressing:

1 spsk balsamicoeddike
½ spsk dijonsennep
1½ spsk olivenolie

Rødbederne koges i rigeligt vand i ca. 50 minutter, eller til de føles møre. Afkøles og skrælles, eller skindes gnubbes af med hænderne. Rødbederne skæres i tern og vendes i den sammenpiskede dressing, og derefter blandes rødløg og hvidløg i.
De grønne linser koges med vand, salt, bouillon og sød chili i ca. 30-40 minutter - tjek dem jævnligt så de ikke koger for meget ud (næste gang skal jeg prøve dem fra Puy - de skulle være mere kogefaste). Afkøles og blandes i rødbederne.
Feta i tern eller skiver lægges oven på salaten så den ikke tager for meget farve af rødbederne, eller også lægges en skive på hver portion på tallerkenerne.

Konklusion:

Kyllingen blev god med sprødt skind som for en gangs skyld smagte af noget.
Kartoflerne var lidt kedelige, men det er jo nok årstiden - det er altså bedre med nye kartofler på den måde.
Salaten var god synes jeg - jeg var den eneste af os tre der spiste linserne (husets herrer er ikke meget for den smattede konsistens), men jeg synes de smagte godt med de krydderier der var i kogevandet - næste gang må der dog gerne komme endnu flere i.

Billeder:

De kogte rødbeder i ternDen sammenpiskede dressing - den er umiddelbart ikke så nemt at få homogen, men hvis man virkelig giver den tæv med piskeriset, så kan det lade sig gøre


De kogte grønne linser - ja ja, de er lidt udkogte, men de er sunde!


Kartoflerne


Kylling på vej ind i varmen


Et færdigt lår - mmmm sprødt skind...


Min tallerken


Ingen kommentarer:

Send en kommentar