mandag den 11. januar 2010

Miniature/dukkehus


Selvom jeg (efter alderen at dømme) er voksen, er jeg altså ikke færdig med at lege med dukkehuse.
For efterhånden mange år siden (omkring 1997) fik jeg sammen med min mor interessen for miniatureverdenen, og vi havde en drøm om at få lavet vores eget dukkehus i skala 1:12, som er det format de "rigtige" huse og tilbehør laves i.
Selvom vi havde en tegning til et hus og fik købt træet til at lave det af, er det aldrig blevet til noget, for i 1998 fik jeg min første computer - og så fik miniaturetingene lov at ligge i skuffen.
Lige indtil i lørdags - min mor havde, for efterhånden et par år siden, købt et samlesæt til et hus i Harald Nyborg, og nu skulle det altså være, så lørdag besøgte vi mine forældre for at hjælpe med at få det samlet.

Da det stod færdigt på bordet i udestuen, kunne vi jo ikke helt lade være med at finde alle de ting frem vi i sin tid havde købt/lavet (vi købte møbelsamlesæt fra Mini Mundus, som jeg så malede og samlede), og jeg havde helt glemt hvor fascinerende jeg egentlig synes det er.

Huset skal først have tapet, gulve og lofter, og derefter kan vi gå i gang med den rigtige indretning, og finde ud af hvad vi mangler - men jeg synes lige jeg vil vise et par billeder af det vi nåede at putte i huset.

Samlesættet inden vi gik i gang


Så er huset delvist møbleret - øverst til venstre et meget stort badeværelse - nederst køkkenet - øverst til højre soveværelset (himmelsengen var gået lidt i stykker, så husets beboere må nøjes med madrassen på gulvet indtil videre) - og nederst spisestuen


Så vidt jeg husker kan der faktisk tændes op i komfuret - det er utroligt flot lavet


Og et billede bagfra (vi venter med at sætte bagbeklædning på til der er tapetseret)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar