fredag den 11. februar 2011

Opskrift: Ovnstegt hoki filet med pasta i grønt, og (pulver) hollandaise sauce


madlavningskurset på Kongenshus Kro & Hotel fik vi fisk til forret to af gangene - og bl.a. det har givet mig mere mod på, og lyst til, at få indført lidt mere fisk i hverdagen herhjemme. For det er altså bare en af de ting, vi IKKE er gode til at spise.
Men så er det jo godt at få nogle positive oplevelser, som man måske oven i købet kan genskabe herhjemme.

Derfor blev der indkøbt flere forskellige slags fisk sidste gang fiskemanden fra Hirtshals kom forbi, og i mandags blev det så hoki fiskens tur.
Hoki fisk er bl.a. blevet brugt som ingrediens i imiteret krabbekød, men nu bliver den vist mest solgt som sig selv.

Tilbehør blev pasta sammen med lidt grøntsager der trængte til at blive brugt, og så en pulver-hollandaise. I know - det er ikke god skik at bruge pulver-ting på en madblog, men jeg havde ikke lige overskuddet til at rode med det fra bunden af. Jeg har aldrig lavet det før, så teknikken sidder ikke lige i fingerspidserne - det må gemmes til en dag der er ordentligt tid til at eksperimentere.

Ovnstegt hoki filet:
3 personer

5 hoki fileter
saft af 1 citron
finthakket skal af 1 citron
2 finthakkede forårsløg
½ finthakket løg
2 spsk rasp
50 g smeltet smør (heraf 2 spsk i krydder/raspblandingen, resten hældes over fisken inden blandingen kommes på)

Fileterne lægges i et smurt ovnfast fad, trykkes lidt flade og citronsaft hældes over. Pensl med smeltet smør og drys med salt og peber, og tryk krydder/raspblandingen ned på fisken.
Steges i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 20-25 minutter til fisken er mør og falder fra hinanden i flager, når man stikker i den med en gaffel.

Pasta i grønt:

ca. ½ pose fuldkornspastaskruer kogt efter posens anvisninger
1-2 spsk olivenolie
½ finthakket løg
½ rød peber i små tern
½ broccoli i små buketter
salt og peber

Løg og rød peber svitses på en pande i olien. Den kogte pasta blandes i og det hele varmes igennem. Ca. 5 minutter før servering, blandes broccolibuketterne i.

Konklusion:

Fisken blev en anelse sej i konsistensen, men den smagte udmærket. Ikke af helt så meget som jeg kunne have ønsket mig, når jeg tænker på den fisk vi fik på kurset, men et godkendt forsøg.
Mht. konsistensen så tog jeg resterne med på arbejde dagen efter og varmede i mikroen, og der var den faktisk mere mør og faldt fra hinanden uden videre - mystisk, men positivt at den kan tåle at blive genopvarmet.

Billeder:

Hmmm hoki fisk skal være hvid, ifølge flere kilder jeg har læst på - gud ve' om fiskemanden har haft rod i kasserne?


Krydder/raspblandingen er hældt på


Min tallerken - og pulver-hollandaisen smagte altså faktisk godt!


Her kan man se at hokien er sår'n lidt flaky i det

3 kommentarer:

 1. Kære Heidi
  Godt, at du lige skubber lidt til min dårlige fiske-samvittighed. Jeg var ellers for en tid inde i en periode, hvor jeg købte fisk i Viborg hver fredag .... den vane må jeg hellere ind i igen.
  Det ser ellers rigtigt lækkert ud :)
  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 2. Hej Heidi!

  Uhm, der ser vel nok lækkert ud :-)

  På en måde synes jeg at det er lidt trist, at vi føler vi skal undskylde nemme løsninger. Jeg gør det også selv, men vi er jo bare "almindelige" mennesker, som af og til tyr til en let løsning - og det er der vel ikke noget odiøst i. Jeg tror at alle gør det og dem der nægter, tror jeg måske ikke altid helt fortæller sandheden ;-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Hanne: Tak, og ja, gode vaner kan hurtigt få en ende. Men du ved jo hvor fiskebilen er :-)

  @NYBH: Tak, og du har jo nok ret i at man ikke bør undskylde. Det var nu heller ikke fordi jeg havde det SÅ dårligt over at bruge den nemme løsning, for den smagte faktisk ganske udmærket!

  SvarSlet