onsdag den 1. december 2010

Sweetdeal på godt og ondt, og 2 kg andefedt

Vi har været med på www.Sweetdeal.dk siden den kom op at køre i Viborg, og benyttede den her i weekenden til at købe værdibeviser til en "en gros" grønthandel i Viborg, som er begyndt at sælge til private også.
Man kunne få et værdibevis på 300 kr. til halv pris - dvs. man skulle betale 150.
Efter at have læst på grønthandlens hjemmeside, syntes vi det så meget tillokkende ud - især fordi der stod at de også handlede med kød fra en lokal slagter, og desuden havde en masse andre ting end lige frugt og grønt.
Så vi bestilte nogle værdibeviser - faktisk sådan ca. 8 stykker, for selvom de skal bruges inden udgangen af februar 2011, så regnede vi med at kunne bruge dem på bl.a. kød som vi kunne fryse ned.

I dag kom vi så ind i butikken for første gang, og vi blev altså en smule skuffede over udvalget. Ikke fordi der manglede frugt og grønt - det var der så rigeligt af, og det så også ud til at være fine varer. Men udover lidt ost, drikkevarer og vakuumpakkede flødekartofler, så var der altså ikke skyggen af de andre produkter de reklamerer med på hjemmesiden.

Vi brokkede os ikke, men blev enige om at nu måtte vi jo så hellere få købt nogle grøntsager, og så ville vi lige gå hjem og tjekke Sweetdeal igen, for at se hvad der egentlig stod.

De almindelige priser var i de fleste tilfælde yderst rimelige - nogle var endda temmelig billige.
Vi købte for i alt 538 kr. (som vi jo så kun havde betalt 269 kr. for) - for de penge fik vi:

- en kasse (30 flasker) Søbogaard vand (jeg sidder lige nu og drikker en Sjælevarmer med ingefær, som i øvrigt også kan drikkes varm!)

- 2 peberfrugter
- 7 granatæbler (vi har lige pillet en af dem, og selvom de ikke er helt modne og dybrøde endnu, så ser de fine og spændstige ud, og får nu lov at ligge og modne lidt mere - og de kostede kun 4,5/2,25 kr. pr. stk., så næste gang tager vi nok en hel kasse...)


- 1 avocado
- 1 kg øko gulerødder
- 4 øko citroner
- 10 blandede store røde og grønne chili
- 600 g dadler
- 1 spidskål   
- 1 kg fetaost (eller salattern, som de jo retteligt hedder nu)
- 1 pose vakuumpakkede "flødekartofler" (ja det var Henrik der syntes vi skulle prøve dem, så nu får de lov at gøre det ud for en del af tilbehøret til fredagens sous vide menu)              


I betragtning af at Søbogaard vandene alene kostede over 300 kr., så synes jeg faktisk det var pænt billigt.
Vi har stadig beviser for godt 1800 kr. tilbage, så mon ikke der nu skal planlægges en menu for de kommende par måneder, der tager mest muligt hensyn til brugen af grønt...

Da vi kom hjem fik vi i øvrigt lige tjekket butikkens hjemmeside igen, og der stod ingen steder at det kun var grøntvarerne der var gældende for private, så jeg synes måske nok de lige skulle have skrevet i Sweetdeal, hvad det helt nøjagtigt dækkede - eller at de burde omformulere noget på deres hjemmeside. Men om ikke andet har vi da lært ikke at tage noget for givet, så næste gang tjekker vi nok lige, hvis vi er i tvivl :-)
Jeg har nu ikke fortrudt at vi har købt de mange beviser - vi skal nok får brugt dem, og om ikke andet kan vi sikkert sælge et par stykker til nogle naboer.

Efter et have handlet de sunde varer, kørte vi videre efter noget knapt så sundt - nemlig de 2 kg andefedt vi havde bestilt hos http://www.allegaardenskylling.dk - jeg kan ikke huske om jeg har nævnt dem, men det er en fynsk fjerkrægård, der kører ud med varer i hele landet hver 2. måned, og det var det billigste sted jeg kunne finde andefedt til når vi skal lave confit de canard til juleaften.
Varerne var stillet i en kasse med en faktura, hos en butik i Viborg de har en aftale med, og så kommer man bare selv og henter pakken inden butikken lukker. Det kræver godt nok at man stoler på folk - og det kræver at kunderne stoler på der ikke kommer andre og tager ens kasse! Men man skal selvfølgelig vide at de står der...

Nu håber vi så at vi har nok fedt til confit produktionen skal i gang - sandsynligvis den sidste søndag inden jul!

7 kommentarer:

 1. Det var surt at Sweetdeal.dk ikke havde skrevet hvad der galdt i tilbuddet. Jeg har været udsat for noget lignende og det har andre også, læs f.eks. lortedeal.dk

  SvarSlet
 2. http://lortedeal.dk

  SvarSlet
 3. Det er en ærgerlig oplevelse du har været ude for (hvis det er din historie på linket du henviser til).
  Min kan nok ikke sammenlignes helt, da vi jo stadig får noget ud af pengene, men bare ikke på så mange varer som vi havde regnet med.

  Jeg er stadig villig til at give Sweetdeal en chance, men jeg tjekker nu også det med gyldighedsperioderne rimelig grundigt - og vil da i hvert fald fortsætte med det!

  SvarSlet
 4. Uh, det lyder trælst. Men jeg kan betro dig at jeg har købt over 20 ting hos Sweetdeal og det hele har været godt :-)

  Så der er håb endnu ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg er bestemt heller ikke afskrækket fra at bruge Sweetdeal - og heller ikke grønthandlen, som vi har været hos flere gange siden vi købte beviserne.
  Jeg vil dog sørge for at læse alt det med småt (og lade være med at læse noget der ikke står der), så vi ikke bliver skuffede en anden gang :-)

  SvarSlet
 6. Hmm.. Det er vist rigtigt at man skal holde tungen lige i munden når man køber deres tilbud. Iøvrigt er det også møg-irriterende når de tvinger en til at tilmelde sig når man vil se dagens tilbud. Jeg har fundet denne side, all2day.dk , som på fornemste vis samler alle tilbudende så jeg slipper for 1 mia. mails:-)

  SvarSlet
 7. Tak for linket! Kan man vælge hvilken/hvilke byer man vil se for, eller får man samtlige tilbud hver dag? Jeg har nemlig ikke så meget interesse i dem der ligger i KBH :-)

  SvarSlet