tag:blogger.com,1999:blog-3129969432982228266.post637054695440376246..comments2023-06-01T15:49:22.834+02:00Comments on Heidis Verden: Opskrift: Pæremarmelade med safran og chiliheidihttp://www.blogger.com/profile/13348332939320044387noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3129969432982228266.post-33841733584392159402011-08-18T12:38:28.630+02:002011-08-18T12:38:28.630+02:00Mine egne bemærkninger 2. gang jeg lavede den i ok...Mine egne bemærkninger 2. gang jeg lavede den i oktober 2009:<br /><br />Denne gang lavede jeg lidt om på opskriften, for jeg syntes den blev meget sød første gang - så i dag brugte jeg 2,75 kg rensede pærer, men med skræl, kogt med 7 dl syltesukker fra Dansukker, og så med 4-5 små røde chilier sponseret af naboen, og saft af 1 lime. Jeg rensede først chilierne for frø og frøvægge, men tilsatte så efterfølgende lidt finthakkede frø/vægge også, da det ikke gav helt smag nok kun med chili"kødet".<br /><br />Jeg udelod siruppen og safran - syntes sukkeret gav sødme nok, og safran gav hverken smag eller farve sidste gang, så det var der ingen grund til at betale i dyre domme for.<br /><br />Pærerne kogte bedre ud denne gang, men jeg gav alligevel en tur med stavblenderen, så den blev noget mere mos-agtig end sidst - og sikkert fordi jeg sparede på syltesukkeret, blev den heller ikke så tyk. Men smagen er fin, og den har lige en anelse mere bid fra chilien end første gang, men ikke så den er stærk på nogen måde.heidihttps://www.blogger.com/profile/14655939709301450336noreply@blogger.com